Äitiyden aakkoset 2/2

Tänään olisi aiheena äitiyden aakkosten toinen puolikas, eli kirjaimet O - Ö. Yllättävän helposti melkein jokaisesta kirjaimesta kyllä jotain järkevää ja edes etäisesti äitiyteen liittyvää tuli keksittyä. Tosi hauska postausidea, voin suositella muillekin!


O - Opiskelu

Opiskelu oli meidän vauva-arjen alussa keskeisessä osassa. Opiskelun ja Ennin hoidon aikataulujen yhdistäminen oli ajoittain todella vaikeaa ja stressaavaa, mutta onneksi siitä selvittiin ja molemmat tuli hoidettua kunnialla kiireestä huolimatta!


P - Perhepeti

Meille paras ja toimivin nukkumisratkaisu on ollut perhepeti. Alussa päädyimme tähän ratkaisuun imetyksen takia, mutta se osoittautui muutenkin meille sopivaksi nukkumismuodoksi ja perhepedissä nukkuminen jatkuu edelleen.


Q - QR-koodi

Q oli jo sen verran paha kirjain ettei tämä liity suoranaisesti äitiyteen. Kuitenkin mielestäni hyvä keksintö nettisivujen nopeaan avaamiseen.


R - Ryömiminen

Ennin uusin taito! Lähinnä ryömiminen tapahtuu vielä taaksepäin ja eteneminen onnistuu paremmin kierimällä paikasta toiseen, mutta vähän päästään jo eteenpäinkin. Siitä se maailma aukenee pienelle.S - Synnytys

Tästä se äitiys varsinaisesti alkoi. Synnytys on varmasti jokaiselle naiselle yksi hänen elämänsä tärkeimmistä hetkistä ja sellainen tapahtuma, jonka muistaa yksityiskohtaisesti vielä vanhainkodissakin. Itse tiivistäisin synnytyksen hetkeksi, jolloin opin mitä kipu on ja mitä rakkaus on.


T - Terve

Kaikki vanhemmat toivovat, että heidän lapsensa ovat terveitä. "Kunhan se on terve" sanotaan jo rakenneultrassa sukupuolta kysyttäessä. Enni on ollut meidän onneksemme todella terve lapsi, hänellä on puolivuotisen elämänsä aikana ollut yksi pieni flunssa eikä rokotuksistakaan tullut oikeastaan mitään oireita. Sitten vaan koputtamaan puuta.


U - Ulkoilu

Ulkoilu on muodostunut meille tosi tärkeäksi ja lähes jokapäiväiseksi ohjelmanumeroksi. Vauvan kanssa on ihana välillä päästä pois neljän seinän sisältä ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja nyt kesällä lämpimistä keleistä. Vauvan nukkuessa saa äitikin palasen omaa aikaa.

V - Vasenkätisyys

Vauvan oppiessa uusia juttuja vanhemmat miettivät monenlaisia asioita, tarttumiseen liittyen esimerkiksi lapsen kätisyyttä. Ennin kohdalla hänellä voi olla jonkinlaista geneettistä taipumusta vasenkätisyyteen, sillä sekä mieheni että veljeni ovat vasenkätisiä. Saa nähdä, vielä tässä vaiheessa tyttö käyttää tasaisesti molempia käsiään eli päätelmiä on vaikea tehdä.


W - Www

Netti on monesti ollut tuoreiden vanhempien paras ystävä. Totta kai sen sisältöä pitää suodattaa aika tavalla, mutta kyllä sieltä saatu vertaistuki esimerkiksi imetyksen ja vauvan suolen toiminnan suhteen on ollut todella arvokasta.


X - Xylitol

Ksylitoli tulee ajankohtaiseksi sitten kun Ennille puhkeaa hampaita.


Y - Yö

Yöt ovat muuttuneet paljon siitä mitä ne olivat ennen vauvaa. Parin tunnin välein heräily tuli kyllä tutuksi jo raskaana ollessa, mutta nykyään yöllä herätessä on vastuussa jostain muustakin kun itsestään. Ajatus kokonaisen yön nukkumisesta tuntuu tällä hetkellä hyvin utopistiselta.
Z - Zikavirus

Tämä ei onneksi liity millään tavalla omaan äitiyteen tai raskauteen, mutta on monessa perheessä maailmalla iso osa raskaana olevien päivittäistä elämää. Pienipäisten lasten hoitaminen on toinen ihan oma lukunsa.


Å - Ångström

Ångströmit tulivat tutuiksi lähinnä lääkiksen pääsykokeeseen lukiessa, mutta voisihan tähän heittää että Enni oli syntyessään 5 100 000 000 Å pitkä.


Ä - Äiti

Äiti on ollut uusi rooli, johon olen kasvanut aika kivuttomasti ja joka tuntuu jo nyt isolta osalta omaa identiteettiä. Äitiyden myötä on oppinut arvostamaan myös omassa äidissä monia asioita, joita ei ole ennen edes miettinyt.


Ö - Ötökkä

Kesään kuuluvat helteiden lisäksi kärpäset, ampiaiset ja paarmat, joita en yhtään Ennin kannalta odota. Onneksi saimme juuri rattaisiin hyönteisverkon, se otetaan käyttöön ainakin jos ulkona nukutaan pidempiä päiväunia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa