Reima Test Patrol

Meidät valittiin pari viikkoa sitten Reima Test Patrolin testaajiksi ja nyt vihdoin tällä viikolla saapui paketti ovelle. Valitsin testituotteeksi ihanan pinkin uimapuvun, jota toivottavasti pääsemme käyttämään vielä moneen otteeseen kesän aikana, mutta paketista paljastui muutakin kivaa! Mukana oli uimapuvun lisäksi Seikkailijan opas -kirjanen, juomapullo ja ReimaGO -aktiivisuussensori rannenauhalla. Aktiivisuussensorin voi rannenauhan sijasta laittaa myös lapsen vaatteen sisään (monissa Reiman vaatteissa on tätä varta vasten tehty tasku), jolloin se mittaa kätevästi lapsen aktiivisuutta päivän mittaan. Älypuhelimeen ladataan sovellus, joka vastaanottaa dataa sensorista ja sisältää ilmeisesti jonkinlaisen tavoitteellisen pelin lapsen motivoimiseksi. Ennin kokoisella vauvalla sensorin hyödyllisyys on ehkä vielä vähän kyseenalainen, mutta ihan varmasti tulemme käyttämään sitä paljon Ennin kasvaessa. Ideana tällainen lapsen aktiivisuutta mittaava sensori on mielestäni tosi hyvä ja hauska, ja se voi parhaimmillaan kannustaa lasta liikkumaan positiivisen kautta. Ja eihän sitä tiedä, voi olla että äitikin testaa miten sensori toimii tässä ennen kuin Enni alkaa itse liikkua...Pieni testaaja!


Ennin Test Patrol -vaate on siis pinkki uimapuku hienoilla röyhelöillä, tarkemmin Reiman Corfu-mallinen uimapuku värissä Raspberry red. Valitsin uikkarin kooksi 74, eli se on tällä hetkellä Ennille vähän iso - viimeisessä neuvolassa pari viikkoa sitten Ennin pituus oli 65 cm. Tyttö kasvaa kuitenkin niin nopeasti, että eiköhän uimapuku ala kesän mittaan istua ihan hyvin. Harrastimme Ennin kanssa koko kevään vauvauintia ja tarkoitus on nyt kesälläkin jatkaa veteen totuttelua. Vauvauintiuikkari jää ihan pian tytölle pieneksi, eli saimme Reiman uimapuvun juuri sopivaan aikaan. Sen kanssa päästään kesälläkin muistelemaan, millaista se sukeltelu ja uiminen olikaan. Syksyllä sitten mietitään, jatkammeko vauvauintia toisenkin kauden.


Paketista paljastui Reiman Corfu-uimapuku, ReimaGO-aktiivisuussensori + ohje, Seikkailijan opas ja juomapullo.


Ennin ensimmäiset uikkarit olivat aivan käsittämättömän hellyyttävät pinkit uimahousut, joiden takamuksessa on mustekala. Ja sattumalta merkki oli niissäkin Reima (tarkemmin Belize - Strawberry red), eli hyviä kokemuksia merkistä jo onkin. Varsinaisesti kyseessä ei itse asiassa edes ollut uimapuku vaan uimavaippa; housujen lahkeet ja vyötärö olivat sen verran tiiviit, että ne estivät pahimmat päästöt ympäröivään veteen, vaikka materiaali olikin ihan normaalia uikkarikangasta. Onneksi meillä ei vauvauinnissa koskaan tullut kakkavahinkoja, eikä tullut kyllä millään kerralla muillakaan osallistujilla. Ilmeisesti uinti oli vauvoille niin jännittävää, että keskittyminen meni täysin siihen.  Uimavaipassa oli kuitenkin se huono puoli, että se valui helposti pois Ennin päältä jos vyötärön narua ei ollut solminut tarpeeksi kireälle. Tässä Reiman Test Patrol -uimapuvussa ei tällaista ongelmaa tule, sillä se on kunnon tyttöjen uikkari, joka pysyy hyvin paikoillaan menemällä hartioiden yli. Tämä on varmasti hyvä ominaisuus kun vauva alkaa itsekin liikkua ja kiemurrella vedessä enemmän.


Ennin ensimmäiset uikkarit: Reiman Belize-uimavaippa.


Vauvan iho on tärkeä suojata auringolta vaatteilla. Uimapukua ei siis voi ihan sellaisenaan pitää suorassa auringossa eli esimerkiksi rannalla, mutta kevyen bodyn ja sukkahousujen kanssa se toimii oikein hyvin. Eipä täällä Suomessa kovin montaa sellaista päivää kesässä tulekaan, että tässä kombossa vauvalle tulisi jotenkin ylettömän kuuma, varsinkin kun hänen kanssaan koitetaan joka tapauksessa oleskella enemmän varjossa. Pelkässä uikkarissa voi pulahtaa uimaan vaikka uimahallissa, jossa vesi on joka tapauksessa puhtaampaa ja aurinko ei pääse vahingoittamaan herkkää ihoa. Hyvä idea tässä uimapuvussa on mielestäni se, että kangas on tehty UV-suojaavaksi ja uimapuvun suojakerroin on 50. Olen joskus itsellenikin ostanut vastaavia UV-suojaavia paitoja ja housuja, ja lapsella vaatteen UV-suoja on vielä tärkeämpi ominaisuus kun iho on aikuista herkempi. Ihan pienille vauvoille ei mielellään käyttäisi kovin paljon aurinkosuojavoidettakaan, sillä vauvan iho on niin herkkä ja voide on vaikeampi pestä pois pieneltä vauvalta kuin lapselta - siksikin aurinkosuojavaatteet ovat vauvoille tosi hyvä vaihtoehto. Pitää vaan varmistaa, että vaatteet oikeasti peittävät ihon kunnolla ja toisaalta etteivät vaatteet ole liian paksut, ettei vauva tukahdu kuumuuteen lämpimänä kesäpäivänä.

Palaan uimapuvusta saatuihin kokemuksiin blogissa kunhan ehdimme sitä muutaman kerran testata; nyt toivotaan siis vaan hyviä ja lämpimiä kelejä. Teen myös ReimaGO-aktiivisuussensorista ja -sovelluksesta oman postauksen jossain vaiheessa kesää, mielenkiintoista nähdä esimerkiksi millaista dataa vaunulenkillä tulee kun pitää sensoria omissa vaatteissa. Olisi itsekin myös kiva päästä joku päivä heittämään talviturkki ja nauttimaan uimarannan kesäfiiliksestä. Meidän lähirannan vedetkin alkavat varmasti lupaavasti lämmetä kun on ollut näin aurinkoisia päiviä; viime vaunulenkillä kävellessäni rannan ohi näin vedessä jo monta rohkeaa uimaria. Ehkä sinne pikku hiljaa uskaltaisi kastautua itsekin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Vauvan istuttaminen