Lastenhuoneen sisustusprojektin lähtötilanne

Tänään aloitan lastenhuoneen sisustusprojektin tutustumalla lähtötilanteeseen. Melkein nolottaa postailla tällaisia sotkukuvia blogiin, mutta ehkä ne toimivat vertaistukena muillekin, joilla tietyt huoneet joskus jäävät enemmän varastokäyttöön.. Muutimme siis nykyiseen kotiimme viime syksynä ja samalla huoneita tuli sen verran lisää, että yhdestä huoneesta päätettiin tehdä lastenhuone. Lastenhuoneen suurempi laittaminen kuitenkin sitten jäi kun olin muuton aikoihin jo niin pitkällä raskaana ja jostain kumman syystä sittenkin kun kotona oli vastasyntynyt vauva. Nämä viimeiset 5 kuukautta ovat sitten olleet niin täynnä kaikkea muuta, ettei sisustamiselle ole jäänyt aikaa. Mutta nyt, koulun vihdoin loputtua, pääsen paneutumaan tähän ihan kunnolla! Tavoitteena olisi kesän aikana muuttaa huone kivaksi leikkihuoneeksi nyt näin ensi alkuun pikkutaaperolle, myöhemmin huonetta voi sitten muokata isommalle lapselle sopivaksi. Ennin sänky on toistaiseksi vanhempien makuuhuoneessa, ei sillä että tyttö siinä kyllä öitä nukkuisi – olemme kokeneet perhepedin meille sopivimmaksi ja helpoimmaksi vaihtoehdoksi, eikä Enni tottumuksesta nyt paljon tykkää yksin nukkua. Mutta eiköhän siihenkin vielä ole myöhemmin aikaa totutella, ihminen on kuitenkin laumaeläin ja varsinkin pieni vauva nauttii vanhempien läheisyydestä.


Vauvansänky jää joka tapauksessa vielä meidän makuuhuoneeseen, eli sitä ei tarvitse nyt vielä sovittaa lastenhuoneen sisustukseen. Lastenhuoneeseen tulee kuitenkin vielä ihan aikuisillekin mitoitettu sänky, joka tulee toimimaan vierassänkynä/sohvana. Se on tällä hetkellä vielä vanhempieni luona, mutta voisi hakea sen meille nyt tulevalla viikolla. Sängyn on tarkoitus tulla ikkunan alle ja tuohon nurkkaan tumman hyllyn viereen. Tummat hyllyt siirtyvät samalla vähän poispäin ikkunasta. Yksi iso kysymys on se, mihin laitan nuo nyt lattialla makaavat peilit (5 kpl Ikean Lundamo-peilejä). Joka tapauksessa ne pitää laittaa ihan lattian tasolle, jotta pieni lapsi ylettyy näkemään siitä kunnolla itsensä ja leikkinsä. Todennäköisesti lastenhuoneeseen tarvittaisiin vielä joku kiva matto, joka piristäisi ilmettä ja toimisi ihan leikkipaikkanakin. Verhot huoneeseen ovat jo olemassa, mutta verhotanko puuttuu. Sekin on hankintalistalla. Tauluja meillä on myös jo useita valmiina, 3 niistä isoisäni tekemiä ja yksi kavereilta tuparilahjaksi saatu. Niiden tarkemmat paikat seinillä selviävät varmaan sisustusprojektin loppupuolella, kun näkee, mihin isommat huonekalut lopulta sijoittuvat. Nuo 3sproutsin lelukorit ostin pari kuukautta sitten ja ne ovat mielestäni ihanan söpöt ja sopivat hyvin monenlaiseen lastenhuoneen sisustukseen! Lapsikin varmasti arvostaa kivoja eläinkuvia kunhan niistä alkaa jotain tajuta.


Tähän alle laitan vielä joitain inspiraatiokuvia netistä lastenhuoneen maton suhteen. Lastenhuoneen suunnittelu ihan alusta alkaen on kyllä yllättävän hankalaa, varmaan lähinnä siksi, ettei tällaisia asioita ole ennen vauvan tuloa kovinkaan paljon tullut mietittyä. Mukavaa puuhaa kuitenkin niin kuin mielestäni kaikki sisustus! Voi olla, että tuon tänne blogiin vielä muitakin asunnon sisustusprojekteja jossain vaiheessa, esimerkiksi parvekkeen laittaminen olisi myös tässä ohjelmalistalla kesän aikana. Paljon on tässä lastenhuoneessa vielä tekemistä, mutta lopputulos on varmasti hyvä! Onneksi tässä on vielä sinänsä hyvin aikaa laittaa huonetta kuntoon kun Enni ei vielä hetkeen edes liiku mihinkään saati tarvitse erillistä leikkitilaa. Vauvan leikkimatto on tähän asti sopinut paremmin kuin hyvin keskelle olohuoneen lattiaa, missä äiti ja isi voivat samalla katsoa tv:tä.

Eläinkuviot sopivat jotenkin hyvin lastenhuoneeseen!

Tässä olisi tosi tyttömäinen matto.


Toisaalta miksei tyttökin voisi tykätä autoista?


Tämä on näistä ehkä oma lemppari!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Vauvan istuttaminen