Talviulkoilua taaperon kanssa

Olemme olleet Ennin kanssa yhdessä joululomalla nyt jo viikon; on ollut niin ihanaa olla taas pitkästä aikaa vaan kotona ilman aikatauluja. Jatkuva kellon tuijottaminen stressaa helposti vaikka asiaa ei oikeastaan tiedostaisikaan. Olen huomannut sen itse erityisesti nyt kun aikataulupainetta ei olekaan - olo on jotenkin rennompi kun ei tarvitse huolehtia siitä, nukahtaako Enni päiväunille nyt vai tunnin päästä ja ehdimmekö syödä vai emme ennen kuin pitää lähteä viemään tyttöä hoitoon. Onneksi lomaa on edessä vielä pari viikkoa.


Olemme ulkoilleet Ennin kanssa paljon, sillä tyttö on tottunut hoidossakin ulkoilemaan puistossa vähintään kerran päivässä. Hankimme Ennille Kuoman talvikengät kirppikseltä pari viikkoa sitten ulkoiluja varten ja ne ovat olleet hankkimisen jälkeen kovassa käytössä. Tilasin viime viikolla tytölle myös kunnollisen vedenpitävän talvihaalarin, sillä äitiyspakkauksen toppahaalarista tulee vesi auttamatta läpi jos tytön laskee siinä märkään maahan tai lumeen. Nyt ei tarvitse koko ajan miettiä jäätyykö tai kastuuko tyttö hoitopäivän aikana puistossa! Vaikka Enni viihtyykin edelleen ihan hyvin vaunuissa, on hän varsinkin hoidossa ollut tosi kiinnostunut osallistumaan muiden lasten leikkeihin vaunujen ulkopuolellakin.


Ennin talvihaalari on Reimatecin Nuoska-haalari koossa 74. Tämä koko oli niin hyvässä tarjouksessa, että päätin ostaa sen vaikka siinä ei juuri kasvunvaraa olekaan. Toisaalta on hyvä, että haalari on napakka ja pysyy hyvin päällä, eikä haalaria varmaan kuitenkaan olisi voinut enää ensi talvena käyttää. Nuoska-haalari on tähän mennessä ollut tosi hyvä ja lämmin sekä täysin vedenpitävä. Tärkeitä ominaisuuksia pienen taaperon vaatteita valitessa, sillä lapsi ei paljon vesilätäköitä tai märkiä lumikasoja väistele leikkiessään maassa. Tarjouksessa ollut haalari oli väriltään sininen, eli Enni pääsee nyt talvella liikkumaan vähän sukupuolineutraalimmissa väreissä kuin yleensä; pipo ja töppöset/kengät ovat kyllä silti punaiset.

Nuoska-haalarin ominaisuuksia Reiman sivuilta.

Olemme kuluneen viikon aikana ulkoilleet ihan lähialueilla ja Enni on kyllä tykännyt puistoilusta äidinkin kanssa. Erityisen hauskaa tytöstä on ollut kun olen tehnyt hänelle lumipallon ja hän saa sitten pyyhkäistä sen maahan kädestäni - myös minilumiukkojen kaataminen on Ennin mieleen. Lumessa on kyllä ollut itsekin hauska leikkiä pitkästä aikaa, ensi vuonna sitäkin saa varmaan jo tehdä enemmän kuin vielä tänä talvena. Ensi vuodeksi pitää myös itselle hommata kunnon talvivarusteet, tässä on tullut huomattua ettei oikein edes omista sopivia vaatteita lumessa istumiseen tai lumipallojen pyörittelyyn.
Onneksi Ennillä on nyt lämpimät ja vedenkestävät varusteet talveen, se kai se tärkein juttu kuitenkin on. Reiman Nuoska-haalari on ollut kyllä lämmin, mutta liikkuvuus siinä ei ole paras - tosin tämä pätee todennäköisesti kaikkiin toppahaalareihin, sillä toppauksethan siinä ottavat vastaan käsiä ja jalkoja liikutellessa. On ollut välillä huvittavaakin katsoa, miten Enni-raukka koittaa rämpiä haalarin kanssa eteenpäin liikkuen lumessa kuin täi tervassa. Onneksi hitaus ei ole tyttöä itseään haitannut ja hän tyytyykin usein istuskelemaan tai seisomaan paikoillaan haalari päällä ja katselemaan maailman menoa. Mielipiteensä voi onneksi osoittaa myös äänellä tai osoittamalla.
Ennin perustalvivarustukseen kuuluu oikeastaan neljä palasta: haalari, pipo, kengät ja hanskat. Kaikkiin neljään kohtaan meillä on olemassa kaksi kerrosta ja nämä molemmat ovat käytännössä aina käytössäkin pipon ja kenkien kohdalla; tytöllä on aina ulos pidemmäksi aikaa mentäessä päällään kypärämyssy + pipo ja villasukat + kengät/töppöset. Haalareitakin on yleensä ollut kaksi, mutta nyt tämän uuden toppahaalarin myötä voi olla, että yhdelläkin pärjätään ainakin siinä nollan asteen tuntumassa. Hanskoja Ennillä on yleensä vain yhdet (toppalapaset), mutta alle voi vielä sitten laittaa kevyemmät lapaset tosi kylmillä keleillä. Ennin varustus on melkein kokonaan Reimaa ja POP:ia, jotka olen kyllä itse kokenut tosi hyviksi ja laadukkaiksi ulkovaatteiden kohdalla. Villasukat ovat mummini käsialaa ja nekin ovat (tietysti) kestäneet kovassa käytössä hurjan hyvin.

Ennin talvivarustus:
  • Toppahaalari
  • Fleece-haalari
  • Ruskovillan kypärämyssy
  • Pipo
  • Villasukat
  • Toppatöppöset / talvikengät
  • Toppalapaset

Ei sitä aina jaksa puistossakaan innostua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Vauvan istuttaminen