Herkullinen mudcake

Mudcake on yksi suurimmista herkuistani, niin kaupan pakasteversiona kuin itsetehtynäkin. Omaan makuun kakun kanssa pitää aina olla tarpeeksi kermavaahtoa ja mahdollisesti myös tuoreita tai pakastemarjoja, mieluiten vadelmia. Olen tehnyt vuosien saatossa mudcakeja useilla eri resepteillä, ja nyt vähän aikaa sitten törmäsin seuraamassani blogissa (But I'm a human not a sandwich) lähes samaan reseptiin kuin mitä olen itse eniten käyttänyt. Meille oli sopivasti tulossa vieraita eilen illalla, eli pitihän sitä mudcakea taas alkaa leipoa. Olen tämän kyseisen blogireseptin tavoin itsekin laittanut mudcakeen jo pidemmän aikaan Daim-patukoita murskattuna, mutta tässä reseptissä murska laitettiin kakun väliin eikä sekoitettu suoraan taikinaan. Testasin siis tätä keksintöä pysyen muuten omassa reseptissäni ja lopputulos oli kyllä herkullinen (mitäpä muuta näistä aineksista voisikaan saada aikaan)!




Mudcake on siitä kiva leivonnainen että se valmistuu nopeasti. Ainekset on helppo sekoittaa ilman sähkövatkaimia ja pisimpään viekin ehkä suklaan sulatus. Kakku on myös siitä hyvä, että se on maistuva sekä suoraan uunista tulleena että parin päivän vanhana jääkaappikylmänä. Suklaa on siitä takuuvarma ainesosa kaikessa leipomisessa että suurin osa ihmisistä tykkää siitä. Kovin pahasti pieleen ei voi siis mennä jos tämän tekee vaikka ei tietäisikään vieraiden makumieltymyksistä mitään. Erityisruokavaliot ovat tietenkin juttu erikseen. Se kieltämättä helpottaa leipomista kun ei itse tarvitse miettiä ainesosien suhteen allergian tai muun vaaraa vaan voi ennakkoluulottomasti testata mitä tahansa uusia reseptejä. Pitää toivoa, ettei Ennillekään tule ainakaan pahoja allergioita ruoka-aineita (tai muutakaan) kohtaan hänen kasvaessaan.





Mudcake


Ainekset:

200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
3 Daim-patukkaa




Ohjeet:

Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Sulata paloiteltu tumma suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokeri yhdessä kulhossa ja yhdistä kuivat aineet (jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe) toisessa kulhossa. Lisää sulatettu suklaa ja jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta vuokaan, levitä murustetut Daim-patukat taikinan päälle tasaisesti (patukat on helpointa murustaa muoveissaan) ja kaada lopuksi päälle loput taikinasta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Mudcake saa jäädä keskeltä vähän löysäksi, eli älä paista liian kauan! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja itse tykkäänkin siitä ehkä eniten seuraavana päivänä kun kakku on ehtinyt kunnolla jähmettyä kylmässä. Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kanssa.







Jos päädyt testaamaan kakkua, olisi kiva kuulla miten se sinulla onnistui! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen