Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Tärkeäksi osaksi päiväämme Ennin kanssa on tässä parin viikon aikana muodostunut ulkoilu. Vaunukävelyt ovat yksi perinteisimmistä ohjelmanumeroista lapsi- ja erityisesti vauvaperheissä ja ymmärrän kyllä hyvin miksi. Pienen vauvan kanssa ei loppupeleissä voi tehdä vielä kovin paljoa kotona, ja vaunukävelyt ovat yksi ainoista selkeistä ohjelmista päivän aikana. Tässä parin viikon aikana kun olen ollut täysiverinen kotiäiti, kelit ovat olleet aivan uskomattoman aurinkoiset ja ihanat, mikä on tietysti vielä lisännyt omaa intoani lähteä ulos. Tässä postauksessa tuleekin nyt kunnon täyslaidallinen kuvia kun kauniissa ilmassa on saanut niin ihania otoksia!

Ihanat ulkoilumaisemat!


Intoani on lisännyt paljon myös meidän "uudet" rattaat. Ostimme jo ennen Ennin syntymää tarjouksesta Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunut, joihin kuului siis runko-osa, vaunukoppa ja ratasosa. Vauva-aikana meillä oli käytössä vaunukoppa ja vaunuja ostaessamme itse asiassa ajattelimme, että ratasosaa tarvittaisiin vasta kun lapsi on parivuotias.. Noo, kaikkea uutta sitä on tosiaan tässä oppinut ja vaihdoimme vaunukopan ratasosaan nyt jo muutama viikko sitten. Super Vikingin vaunukoppa oli kyllä ihan hyvä, mutta oli siinä puutteensakin. Koppaa ei esimerkiksi helposti saanut nostettua irti rungosta eikä siihen kuulunut mitään kopasta pois nostettavaa pehmeää kanto-osaa, jolla vauvan olisi saanut nostettua vaunuista tämän nukahdettua ulkona. Kopan huppua oli välillä myös yllättävän kankea laskea.


Syy, miksi siirryimme kopasta ratasosaan oli kuitenkin se, että Enni ei enää ollenkaan viihtynyt vaunukopassa. Luulen, että makuuasento alkoi käydä hänelle tylsäksi eikä kopasta nähnyt tarpeeksi mielenkiintoisia maisemia. Niinpä vaunukävelyt olivat vähän kurjia kun tyttö vaan huusi vaunuissa ellei ollut tosi väsynyt, jolloin hän nukahti sinne heti. Kun kelitkin ovat nyt lämmenneet, päädyimme siihen että testataan ratasosaa. Ja päätös oli erittäin hyvä! Ratasosan saa Super Vikingeissä onneksi vähän makuuasentoon, jolloin vauva ei ole vielä täysin istuma-asennossa, sitä kun suositellaan vasta puolesta vuodesta eteenpäin. Meidän 5kk tyttö on tykännyt ratasosasta ihan hurjasti ja niin on kyllä äitikin. Ratasosa on jotenkin tosi hyvin suunniteltu ja siihen on helppo laittaa vauva. On myös kiva kun kävelyllä on suora näköyhteys lapseen (voi helpommin tarkistaa ettei vauva ole lopettanut hengittämistä tai mahdollisesti tukehtumassa peittoihinsa, mitä alussa katsottiin koko ajan...) ja lapsikin varmaan tykkää kun näkee tutut kasvot koko ajan. Myöhemminhän ratasosan voi sitten kääntää ympäri niin lapsi näkee vielä paremmin maisemia. Kun Enni kasvaa, rattaat saa myös nostettua istuvampaan asentoon, jotta hän näkee paremmin ympärilleen. Rattaissa on myös hyvät valjaat, jotka estävät rattaista pois kiipeämisen vanhempana.Rattaiden "lisävarusteita", joita olemme hommanneet ovat Dookyn vaunusuoja ja 3sproutsin lokerikko. Molemmat ovat olleet tosi kätevät niin vaunukopan kuin ratasosankin kanssa. Vaunusuoja suojaa lasta tuulelta ja auringolta ja pimeään aikaan heijastava tähtikin toi lisäturvaa. Sen saa myös kätevästi laskettua alas kun vauva nukahtaa, jolloin valaistuksen ja muiden olosuhteiden muutokset eivät niin helposti herätä häntä. Lokerikko on ollut ihan ehdoton hankinta, on niin kätevää kun tavarat ovat heti saatavilla vaunukävelyn aikana. Olen pitänyt lokerikossa lähinnä avaimia, puhelinta, vesipulloa ja lompakkoa, mutta siihen on myös tosi kätevä riisua hanskat kun asettelee vauvan vaatetuksia uudelleen pipon mennessä silmille tms. Mukana vaunuissa on aina myös hoitolaukku (meillä on vieläkin käytössä Libero-laukku, pitäisi ehkä pikku hiljaa ostaa joku vähän isompi ja kivemman värinen) ja pari klipsillä roikkumaan kiinnitettävää lelua. Yksi tosi hyvä löytö on ollut TinyLoven siirrettävä mobile. Sen saa helposti roikkumaan rattaista vauvan eteen ja rauhallinen musiikki nukuttaa yleensä kitisevän vauvan tosi nopeasti. Tämän mobilen saa myös hyvin roikkumaan turvaistuimen kantokahvaan autossa ja se on rauhoittanut tehokkaasti monia automatkoja.

3sproutsin söpö lokerikko


Dookyn vaunusuoja


TinyLoven kätevä siirrettävä mobile


Kun testailimme ennen Ennin syntymää erilaisia vaunuja, suurin syy siihen, miksi päädyimme Super Vikingeihin oli vaunujen helppo ja sulava liikkuvuus ja kääntyvyys. Nämä ominaisuudet ovat vaunuissa kyllä olleet ihan huippuluokkaa koko ajan! Ajattelimme jo silloin, että tuskin tulemme sen enempää puskemaan vaunuja lumikinoksissa kuin on pakko, eli meille tärkeämpää oli vaunujen ketteryys kesäkeleillä. Nämä ominaisuudethan yleensä vähän syövät toisiaan kun toisessa vaaditaan jämäkkyyttä ja toisessa kevytrakenteisuutta. Kääntyvien etupyörien ansiosta näitä vaunuja on ollut tosi helppo käsitellä pienessäkin tilassa ja tiukoissa käännöksissä. Myös vaunujen väriin olen ollut tosi tyytyväinen. Mukavan neutraali, mutta lämmin väri, johon on helppo yhdistellä muita värejä esimerkiksi yllä mainittujen "lisävarusteiden" muodossa. Myöskään roiskeet eivät näy tässä värissä ja kangas on muutenkin likaa ja vettä hylkivää. Alle olen listannut vähän vaunujen plussia ja miinuksia meidän näkökulmasta ja meidän vaunuja tarkasteltaessa.

(Meidän) Emmaljunga Super Vikingit:

Plussat:
  • Liikkuvuus ja kääntyvyys
  • Ratasosan kaltevuutta voi säätää
  • Ratasosa tosi suojaava; hyvä ja helposti liikuteltava kuomu
  • Kiva "tavaratila" vaunujen alla
  • Hyvä työntöaisa
  • Tukevat vaunut
  • Kaunis väri

Miinukset:
  • Etupyöriin jäi lunta nollakelillä jos tie ei ihan puhdas -> pyörät eivät pyöri ennen kuin lumi putsattu
  • Vaunukopan kuomu hankalahko laskea
  • Vaunukopassa nukkuvaa vauvaa ei ole helppo siirtää

Yhteenvetona siis Super Vikingit ovat ihan unelmarattaat kesäkelillä kun tiet ovat puhtaat. Vaunukoppa voisi taas olla käytännöllisempi ja lumessa on vaunuilla hankala kulkea. Tulevaa kesää ja Ennin ikää ajatellen tämä sopii meille erittäin hyvin, sillä rattaiden parhaat ominaisuudet tulevat juuri nyt esiin!

Kotonakin usein vielä nukuttaa.


Hankimme muuten Ennille noin kuukausi sitten aurinkolasit, ihanat Princess Pink -väriset Babiatorsit! Ne ovat kyllä olleet rattaissa tosi hyvät kun aurinko paistaa niissä vauvan silmiin ihan eri tavalla kuin vaunukopassa. Käyttöä on viime viikkoina ollut kelien puolesta paljon. Lasit ovat rattaissa (ja auton turvaistuimessa) pysyneet hyvin päässä vaikka niissä ei ole mitään pään takaa laitettavaa lenkkiä. Isompana taaperona tällainen olisi varmaan pakollinen etteivät lasit saman tien häviäisi. Nyt vaan toivotaan kunnon aurinkoista hellekesää niin pääsevät sekä rattaat että aurinkolasit kunnolla käyttöön!

Hyvä kun on tällä auringonpaisteella lasit (vaikka vähän vinossa onkin)!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vauvan istuttaminen