Nettikaupat helpottamassa kiireistä arkea

Nettikaupat ovat nykypäivää. Ostaminen on viime vuosina siirtynyt perinteisistä kivijalkakaupoista nettiin ja nykyään on ihan oletus, että kaikilla vähänkään isommilla yrityksillä on oma nettikauppa. Tykkään itse ostaa tavaroita netistäkin, mutta joidenkin asioiden kohdalla olisi kiva päästä hypistelemään myyntiartikkelia ennen ostopäätöksen tekemistä. En tykkää ostaa netistä esimerkiksi vaatteita, sillä niitä ei pääse sovittamaan enkä jaksa koskaan alkaa säätää vaihto- ja palautusoikeuksien kanssa. Joitain sisustuksellisia esineitä on helppo ostaa netistä (kuten tv-taso), mutta esimerkiksi mattojen väriä ja materiaalia on tosi vaikea arvioida kuvan perusteella.


Ennin huoneen matto oli onnistunut nettikauppaostos. Myös lelukorit on tilattu netistä.
 

Lastentarvikkeita on mielestäni pääosin helppo ostaa netistä. Poikkeuksen tässä tekevät isommat hankinnat kuten vaunut tai turvakaukalo, joita pitää päästä testaamaan ensin. Lastenvaatteita, imetysvälineistöä ja leluja taas on aika helppo ostaa kuvan perusteella, varsinkin jos merkki on jo ennestään tuttu. Lastentarvikkeiden myynti on vahvasti siirtynyt nettiin ja esimerkiksi Espoossa on vain yksi isompi lastentarvikekauppa Sellossa. Monet firmat ovat selvästi haistaneet tässä markkinaraon ja lastentarvikkeiden nettikauppoja löytyykin pilvin pimein. Niiden käyttöliittymät ovat usein tosi hyvät ja käyttäjäystävälliset, ja niissä on mukava ja selkeä shoppailla. Heräteostoksiakin ehkä yllättäen tulee netissä tehtyä aika paljon, sillä nettikaupat osaavat tosi taitavasti mainostaa juuri sinua kiinnostavia tuotteita sivu- ja alavalikoissaan...



Olen Ennin vauva-aikana ostanut PALJON tavaraa netistä, sillä nettikaupassa on se hyvä puoli että shoppailla voi kotisohvalta. Ostoskorin voi tallentaa kun vauva herää ja ostoksia jatkaa seuraavien päikkäreiden aikaan. Tavarat myös toimitetaan lähikauppaan tai läheiseen pakettiautomaattiin (tai ihan kotiovelle), josta ne on kätevä napata vaunukävelyllä mukaan ja kuljettaa rattaiden tavaratilassa kotiin. Olen ehdottomasti Ennin myötä oppinut nettikauppojen helppouden. Kun arjessa ei ole yksinkertaisesti aikaa tai mahdollisuutta lähteä fyysisesti ostoksille, on nettikauppa todella hyvä vaihtoehto.

Enni on meidän esikoisemme eli meillä ei ollut kotona juuri mitään lastenhoitoon liittyvää etukäteen. Uusina vanhempina olimme toki koittaneet varautua vauvan tuloon joillain hankinnoilla, mutta emmehän me lopulta ollenkaan tienneet mitä kaikkea tulisime tarvitsemaan. Netistä ja muilta äideiltä olen saanut hurjan hyviä vinkkejä erilaisista hyödyllisistä vauva-ajan tuotteista, jollaisia en edes tiennyt olevan olemassa ennen omaa lasta (esim. ChooMee-korkit, imetystee, Tripp Trapp -tuoli). Paras mainos monille vauvatuotteille on jonkun tutun suositus, ja onneksi olen itsekin jo ehtinyt verkostoitua tässä vanhemmuusmaailmassa sen verran, että olen päässyt kuulemaan mikä vauvanhoidossa toimii ja mikä ei. Ja sen mikä toimii, saa yleensä tilattua netistä itsellekin.




Olen itse yleensä vetänyt nettikauppojen osalta rajan suomalaisiin tai ihan viimeistään pohjoismaisiin nettikauppoihin. Pari kertaa olen kuitenkin ostanut muualtakin ulkomailta netin kautta ja täytyy kyllä sanoa, että kaikki on aina toiminut tosi hyvin. Olen toki aina suodattanut ne epämääräisimmän näköiset nettikaupat pois ja koittanut mahdollisuuksien mukaan tutkia, millaisia kokemuksia muilla ihmisillä on kyseisistä kaupoista ollut. Teen myös aina ostokset nettikaupoissa luottokortilla (tai laskulla), jolloin raha liikkuu vasta kun tuote on jo minulla ja vastuu esimerkiksi yrityksen mahdollisesta konkurssista jakautuu myös luottokorttiyhtiölle. Kaikki muistavat varmaan vielä, mitä monille Anttilan nettiasiakkaille kävi firman kaatuessa...





Uhkarohkein tilaus hetkeen lähti toukokuun alussa ulkomaiseen Light In The Box -firmaan. Tilasin sieltä muutamia erilaisia peilitarroja rikkoutuneen peilioven korjaukseen ja kylpyhuoneemme peilin viimeistelyyn. Uskalsin tilata heiltä, sillä luin jostain suomalaisesta blogista (mitenkäs muutenkaan) positiivisen kokemuksen kyseiseen kauppaan liittyen. Aloin vähän jo epäillä koko toimitusta kun viikkoja kului, mutta tulivathan ne tarrat tällä viikolla meille asti. Kylpyhuoneen peili saatiin heti viimeisteltyä ja peilioven kimppuun käyn ensi viikolla.


Ennen...

...jälkeen!


Kaiken kaikkiaan voin itse suositella ainakin seuraavia nettikauppoja, joista olen kaikista tilannut jotain useamman kerran ja kaikki on aina toiminut nopeasti ja luvatulla tavalla:
  • Ifolor
  • Smartphoto
  • A-T Lastenturva
  • Ipanainen
  • Verkkokauppa.com
  • Polarn O. Pyret




Nettikauppojen kanssa pitää joka tapauksessa aina olla vähän varovaisempi kuin jos shoppailisi ihan perinteiseen tyyliin tavaratalossa, sillä nettiin liittyy eri tavalla mm. tili- tai henkilötietojen väärinkäytön mahdollisuus. Omat vinkkini turvalliseen nettikaupoissa shoppailuun tulevat tässä:
  • Suosi kotimaisia nettikauppoja - mahdolliset ongelmatilanteet on helpompi selvittää. 
  • Maksa ostoksesi aina luottokortilla.
  • Pyri googlettamaan itsellesi uudet nettikaupat esim. hakusanoin "kokemuksia" ennen kuin teet niissä ostoksia.
  • Tutustu kaupan toimitus- ja palautusehtoihin (esim. onko tarjoustuotteilla palautusoikeutta).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa