Polarn O. Pyret -tilaus

Olen oppinut tässä viimeisten kuukausien aikana aika paljon uutta lastenvaatteista, minulle täysin vieraasta aiheesta ennen lasta. Kun äitiyspakkauksen saapumisilmoitus kolahti postiluukusta viime kesänä, hain pakkauksen heti innoissani ja avasin sen saman tien kun päästiin kotiin. Kahlasin ihmeissäni läpi kaikkia kymmeniä bodyja ja potkuhousuja ja mietin, kuinka paljon vauva oikein tarvitsee vaatteita. No, paljon! Viime kesänä kaikki äitiyspakkauksen vaatteet myös näyttivät silmiini aika samanlaisilta, vauvanvaatteilta. Tässä viimeisten kuukausien aikana silmät ovat harjaantuneet viime kesästä aika lailla ja tunnistan nyt jo päälle päin vaatteista vastasyntyneelle sopivat koot, onko body edestä aukeava vai pään läpi pujotettava ja näyttääkö vaatteen materiaali sen verran kestävältä, että se kestää kymmeniä pesuja.

Polarn O. Pyretin ihanan raikkaat keväthousut!

Kun vauvaa on pukenut satoja kertoja erilaisiin asuihin, alkaa hiljalleen arvostamaan tiettyjä ominaisuuksia vaatteissa. Yksi isoimmista miinuksista monissa ns. hienoissa vaatteissa on alhainen maksimipesulämpötila. Jos vaippa on vähän huonosti kiinni tai vauva muuten vaan saa kakat tursuamaan pultuista, ottaa vauvanvaate helposti vähän osumaa. Tällöin on hyvä jos vaatteen voi pestä korkeassa lämpötilassa, mielellään 60 asteessa, jotta vaatteen kuidut kunnolla puhdistuvat. Myös monet taudinaiheuttajat tuhoutuvat paremmin 60 kuin 30 asteessa. Suuri osa vauvanvaatteista onkin tehty tämä näkökulma mielessä ja kestävät sen 60 astetta. Poikkeuksen luonnollisesti tekevät monet juhlavaatteet, mutta eihän niitä päällä pidetäkään samalla tavalla jokapäiväisesti kuin käyttövaatteita. Tilasin Ennille tällä viikolla uusia vaatteita Polarn O. Pyretiltä, jonka laadukasta jälkeä olen nyt tällä lyhyellä kokemuksellani vauvanvaatteista oppinut arvostamaan. Enni on jo pitkään tarvinnut joitain uusia vaatteita kun pienimmät vauvanvaatteet, joita meillä oli valmiiksi eniten, ovat jääneet pieniksi. Ajattelin äitiyspakkausta läpikäydessäni ensimmäistä kertaa, että nämä vaatteethan riittävät hyvin Ennille ensimmäisen vuoden ajan. No, teoriassa ne olisivatkin varmaan riittäneet, mutta pesukone olisi saanut pyöriä aika lailla yötä päivää (mitä se kyllä välillä nytkin tuntuu tekevän..). Ja onhan se kiva, että vauvalla on päällä juuri sellaisia vaatteita mitä itse haluaa, kyllä se piristää omaakin päivää kun saa pukea tytön kivan näköiseksi. Tilasin nyt joitain vaatteita kyllä suoraan vähän isommassakin koossa, että kestäisivät vähän pidempään.

Sukkia tarvitaan aina.

Tällainen kasa tuli tilattua tällä kertaa.

Tilasin aika paljon vaatteita Polarn O. Pyretin uudehkosta ECO-mallistosta. Ne olivat sopivasti tarjouksessa ja vaikuttivat kivan laadukkailta ja miellyttivät myös ulkonäöllisesti. Tilaukseen kuuluivat seuraavat tuotteet:

- keltaiset housut, koko 68
- mustavalkoinen yöpuku, 74/80
- vaaleanpunainen yöpuku, koko 74/80
- valkoiset jarrusukat 2 paria, koko 19/21
- oranssit ja tummansiniset sukat, koko 16/18
- vaaleanpunaiset ja -vihreät sukat, koko 19/21
- valkoinen body, koko 68
- hiekanväriset lappuhaalarit, koko 68
- valkoiset sukkahousut, koko 74/80

Enni on nyt noin 64 cm pitkä, eli kaikki tilatut vaatteet ovat juuri tällä hetkellä vielä hieman isoja. Tilaan mieluummin lastenvaatteet kuitenkin aina niin päin, sillä lapset kasvavat niin nopeasti, että vaatteiden käyttöikää mielellään pidentää niin paljon kuin vain voi. Vappuna pääsimme testailemaan jo nuo ihanat keltaiset keväthousut ja tummansiniset sukat, olivat tosi hyvän näköiset ja materiaali oli ihanan pehmeää! Molemmat yöpuvut ovat vielä vähän isot, mutta tilasinkin ne enemmän kesää varten, jolloin nykyiset yökkärit varmasti ovat jo liian pienet. Myös sukkia on nyt sitten tulevaisuuttakin varten, optimistisena ostin jo jarrusukkiakin jos vaikka tyttö lähtisi jossain vaiheessa liikkeelle.. Housujen lisäksi nuo hiekanväriset lappuhaalarit ovat kyllä suosikkini! Tykkään yleensä juuri tällaisista maanläheisistä ja rauhallisista väreistä, joita voi hyvin yhdistellä pirteisiin väreihin tai pukea ihan sellaisinaan rauhallista asua haettaessa. Lastenvaatteissa tietysti ulkonäköä tärkeämpi asia on käytännöllisyys, ja niinpä näidenkin kaikkien vaatteiden pesulapussa lukee 60 astetta.

Ihanat lappuhaalarit.
Uudet housut ja sukat pääsivät jo testiin.

Vauvanvaatteet ovat niin söpöjä, että niitä voisi ostaa kotiin valtavia vuoria! Kuitenkin, vaikka niitä nyt yllättävän paljon meneekin, niiden käyttöikä on tosi lyhyt. Vauva kasvaa niin hurjaa vauhtia, että kauneimmatkin bodyt ja haalarit jäävät tässä vaiheessa parissa kuukaudessa auttamattomasti pieniksi. Se vaan konkretisoi sitä, miten vauvan kanssa pitää nauttia joka hetkestä täysillä, se kun on ohi ennen kuin huomaakaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa