Stokke Tripp Trapp -syöttötuoli

Stokken Tripp Trapp -syöttötuoli on yksi perinteisimmistä vauva-ajan hankinnoista monessa perheessä. Tutkin tuolia ja sen käyttömahdollisuuksia jo Ennin ollessa ihan vastasyntynyt ja päädyin aika nopeasti siihen, että hankimme kyseisen tuolin Ennille. Tripp Trapp tuoli mukautuu (lisävarusteiden avulla) kasvavan lapsen tarpeisiin ja sitä voi periaatteessa käyttää ihan aikuinenkin. Tripp Trapp -tuolit ovat perinteisesti tosi laadukkaita ja niiden jälleenmyyntiarvo on hyvä. Itse en kuitenkaan ole kiinnostunut tuolin myymisestä, vaan haluan, että tuoli tulee kulkemaan Ennin mukana koko hänen lapsuutensa ajan. Sitä paitsi ostimme tuolin, johon on kaiverrettu Ennin nimi, eli se siitä jälleenmyyntiarvosta... :D Koitin valita tuoliin sopivan neutraalin värin, joka sopisi hyvin erilaisiin sisustuksiin kun Ennin mieltymykset vuosien mittaan muuttuvat. Tuolin väriksi valikoitui White Wash ja Baby Setin otin valkoisena. Pehmusteet ovan väriä Pink Chevron. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyvät hyvin Baby Setin mukana tulleet valkoiset jatkopalatkin - ne estävät tuolin kaatumista taaksepäin.Ennin nimikoitu Tripp Trapp

Tällä hetkellä Tripp Trapp -tuoli on meillä käytössä Newborn Setin kanssa. Settiä suositellaan käytettäväksi vauvan ollessa 0-6 kk ikäinen, eli sen käyttöikä alkaa meillä lähennellä loppuaan. Ostin Newborn Setin Torista käytettynä ja myyn sen varmaan taas eteenpäin Ennin kasvettua liian isoksi siihen. Newborn Set on ollut meillä käytössä vasta reilun kuukauden ajan, mutta jo siinä ajassa sen hyödyllisyys on ollut ihan valtava ja voisin jopa sanoa sitä yksittäiseksi tärkeimmäksi hankinnaksi ensimmäisten kuukausien aikana. Vauva on tosi helppo laittaa tuoliin istumaan, valjaat on helppo laittaa kiinni ja vauva on istuimessa sopivassa asennossa selän kannalta. Vauva pääsee istumaan muun perheen kanssa pöydän ääreen ja tykkää kun näkee ympärilleen. Istuimen mukana tulevaan lelukaareen voi helposti kiinnittää lelun ja niitä on helppo vaihdella, jotta vauvan mielenkiinto säilyy. Istuimen kankaan saa myös irti ja se on konepestävä. Halutessaan istuimeen voi ostaa vaihtokankaita pulautusten ja muiden sotkujen varalta.Newborn Set ja lelukaari


Kun Enni täyttää 6 kk jää Newborn Set hänelle "pieneksi". Puolivuotiasta vauvaa saa jo alkaa pikku hiljaa istuttamaan, eli silloin Tripp Trapp -tuoliin voi vaihtaa Baby Setin, joka tekee tuolista perinteisen syöttötuolin näköisen. Meillä on jo hankittuna Baby Set ja siihen sopivat pehmusteet, jotka otamme käyttöön nyt lähiaikoina kun aloittelemme sormiruokailua. Aluksi istutamme Enniä tuolissa vain lyhyitä pätkiä kerrallaan, mutta pikku hiljaa hän voi alkaa istua siinä enemmänkin. Saa nähdä miten Baby Set toimii verrattuna Newborn Settiin, syöminen tietysti mahdollistuu pystyasennossa, mutta toisaalta valjaita ei enää ole eli vauvaa saa vahtia vähän tarkemmin. Valjaatkin ilmeisesti tuoliin voisi kyllä lisäosana ostaa.

Baby Set on tarkoitettu puolivuotiaasta noin 3 vuoden ikäiseksi, eli sen kanssa tulemme toimimaan vielä pitkään. Sen jälkeen Baby Setin voi poistaa tuolista ja tuoli toimii ihan sellaisenaan pehmusteen kanssa tai ilman. Sekä Newborn Setin että Baby Setin kanssa tuolissa on tarkoitus käyttää kaatumista estäviä lisäosia tuolin jalkojen takaosissa. Nämäkin voi poistaa sitten kun Baby Setistä luovutaan joskus muutaman vuoden kuluttua. Se aika on kuitenkin (onneksi) vielä kaukaista tulevaisuutta.
Ylipäänsä Tripp Trapp -tuoli on mielestäni tosi hyvä keksintö ajatellen sitä, miten vähän aikaa vauvan ja lapsen tavarat ja vaatteet yleensä ovat sopivia. Tripp Trappia pystyy muuntelemaan lapsen kasvaessa siten, että perustuoli on periaatteessa ikuinen hankinta jos tuolin kulumista ei laske yhtälöön mukaan, sillä myös aikuinen voi sitä käyttää. Pyrin hankinnoissani suosimaan tällaisia laadukkaita ja kestäviä tuotteita, jotka sotivat kertakäyttökulttuuria vastaan. Luulen, että lapsen kanssa tähän kulttuuriin tullaan vielä tutustumaan moneen kertaan, ja varmasti tulee välillä tehtyä vähän tyhmempiäkin ostoksia kestävyyden ja monikäyttöisyyden suhteen. Pitää vaan koittaa suurimmalta osin ostaa sen verran laadukkaita leluja ja vaatteita, että ne saisi kiertoon vielä Ennin jälkeen hänen kasvaessaan isommaksi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa