Testissä kuuluisa avokadopasta

Avokadopasta nousi melkoiseksi netti-ilmiöksi viitisen vuotta sitten. Viime viikolla meillä jäi kauppareissu pariin päivään välistä eikä kotona ollut oikein mitään ruokaa. Spagettia ja avokadoja löytyi, joten päätimme sitten testata avokadopastaa niillä aineksilla mitä kaapista löytyi. Saimme alkuperäisen reseptin (joka löytyy esim. täältä) aika hyvin toistettua kotoa löytyvillä aineksilla, vaikkakin teimme reseptiin joitain muutoksia. Kun limeä ei ollut, käytimme sitruunamehua ja tuoreen chilin sijaan käytimme chilijauhetta. Juustona käytimme ihan perus kermajuustoa ja osan mausteista jätimme pois. Pastasta tuli puutteellisellakin reseptillä niin hyvää, että päätimme ostaa oikeat ainekset ja testata reseptiä uudestaan oikealla tavalla.Teimme joitain muutoksia alkuperäiseen reseptiin toisellakin kerralla, ja avokadopastastamme tuli kyllä oikeasti ihan älyttömän hyvää. En ihmettele enää yhtään, miksi se nousi netti-ilmiöksi vuonna 2012. Pastan valmistuksessa ei myöskään kestänyt kovin kauaa, ehkä noin puoli tuntia. Tosi hyvä ja helppo ruokalaji, joka jää meillä varmasti luottoreseptiksi. Pastaruokia onkin viime aikoina tullut tehtyä vähemmän, mutta pitäisi varmaan taas alkaa opetella uusia pastareseptejä, sillä ne ovat hyviä, helppoja ja nopeita valmistaa. Aineksien kanssa on myös helppo itse säveltää ja tehdä valmiisiin resepteihin muutoksia, sillä aika monet ruoka-aineet maistuvat hyvältä pastan kanssa.


Avokadopasta (n. 30 minuuttia, 4 henkilölle)


Ainekset:

300 g spagettia
3 avokadoa
1/2 chili
3 valkosipulin kynttä
1 dl pecorinoa
1 dl parmesania
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Ohjeet:

Pilko valkosipulin kynnet ja chili (poista ensin siemenet). Laita palaset suoraan tarjoilukulhon pohjalle. Purista lime kulhoon. Poista avokadoista kivet ja kuoret ja kuutioi ne. Raasta juustot ja lisää kulhoon kuutiot ja raaste. Lisää loraus oliiviöljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita.
Keitä spagetti suolatussa vedessä kunnolla al dente. Ota keitinvettä talteen pieni määrä ja lisää siitä tilkka avokadokastikkeeseen. Lisää sitten kastikkeen sekaan keitetty pasta ja sekoita kunnolla. Raasta päälle vähän parmesania ja tarjoile heti.

Lopuksi vielä joitain huomioita reseptistä: Ehkä makuasia, mutta itse tykkäsin pastassa enemmän chilijauheesta kuin tuoreesta chilistä; maku oli silloin tasaisempi koko annoksessa. Alkuperäisessä ohjeessa pastan määrä oli 400-500 g, mutta meidän mielestä 300 g oli ihan sopivasti, muuten annos olisi ollut lähinnä spagettia. Sitruunamehu tuntui myös sopivan ehkä limen mehua paremmin annokseen, mutta sekin on enemmän makuasia. Hyvää ruokahalua!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa