Lahjaideoita 2-vuotiaalle tytölle

Enni täyttää pian kaksi vuotta ja synttärijuhlien suunnittelu on ollut hyvässä vauhdissa jo pitkään. 2-vuotissynttärit eroavat vuoden takaisista juhlista ainakin siten, että synttärisankari on tällä kertaa huomattavasti enemmän kartalla tilanteesta; lahjapakettien sisältö voi myös jo kiinnostaa tyttöä enemmän kuin pelkät värikkäät lahjapaperit ja -narut. On kyllä tosi kiinnostavaa nähdä, millaisella innolla tyttö tänä vuonna pakettejaan aukoo. Ruokatarjoilujakin hän voi jo 2-vuotiaana (ja vuoden takaista 8 hammasta rikkaampana) syödä huomattavan paljon monipuolisemmin.

1-vuotias päivänsankari vuosi sitten.


Me ostimme Ennille ensimmäisen synttärilahjan jo syyskuussa. Ensimmäisen siksi, että päädyimme lokakuun aikana sitten kuitenkin toiseen lahjaan ja tämä ensimmäinen saa nyt sitten jäädä joululahjaksi. Kätevää kun synttärit ja joulu ovat kohtuullisen lähellä toisiaan niin lahjat voi ostaa näin ryppäässä. Tuo ensimmäinen lahja, jonka ostimme Ennille syyskuussa, on alla näkyvässä kuvassa oleva Stoy-merkkinen junapöytä. Lisäksi ostimme kunnollisen setin erilaisia radan osia. Enni on päässyt testaamaan Brion junaratoja monessa paikassa ja tykännyt niistä aina hurjasti, ja viime kesänä Prahan reissulla törmäsimme lelukaupassa junapöytään. Enni oli pöydästä ihan haltioissaan ja leikki sen ääressä melkein puoli tuntia, jonka jälkeen päätimme tilata tytölle oman junaradan heti kun pääsemme kotiin.

Kuva Googlesta


Ennillä on kuitenkin ollut viimeisen vuoden ja varsinkin viimeisten kuukausien aikana toinenkin leikki, johon kotivarustus on auttamatta vähän heikko; kotileikki ja erilaisten ruokien ”tekeminen”. Tytöllä on ollut tähän mennessä käytössä pari puulastaa, muovikulho, muovimukeja ja duplopalikkaruokia, ja hän on kieltämättä leikkinyt erittäin luovasti niidenkin kanssa ”tehden mehuja” ja ”paistaen keksejä”. Nyt 2-vuotislahjaksi Enni saa kuitenkin ihan oman leikkikeittiön, jossa valmistaa ruokia ja puuhastella. Uskon, että lahja tulee olemaan tytölle aika mieluinen.

Kuva Googlesta


Valitsin pitkän pähkäilyn jälkeen Ennille yläpuolella näkyvässä kuvassa olevan Alice&Fox -merkkisen vaaleanpunaisen puisen leikkikeittiön. Tilasin sen Jollyroomilta pienen puisen ruuanlaittosetin kanssa ja kun nyt pari päivää sitten kokosin settiä Ennin ollessa hoidossa tuli ihan itsellekin mieli availla leikkikeittiön söpöjä pikkukaappeja ja käännellä hellan nuppeja. Olen oikein tyytyväinen valintaani ja tykkään leikkikeittiöstä myös sisustuselementtinä.

Kuva Googlesta


Alla vielä pientä listaa siitä, minkälaiset lahjat voisivat olla 2-vuotiaalle mieleisiä ja myös kehittäviä. Välillä tuntuu siltä, että lapset hukkuvat nykypäivänä lelumereen jo ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä, mutta toisaalta nykyään osataan myös tehdä valtavan fiksuja leluja, jotka kehittävät lapsen taitoja. Tässäkin asiassa pitäisi vaan jotenkin löytää se kultainen keskitie.


Top 5 -lahjaideat 2-vuotiaalle tytölle:

1. Leikkikeittiö + leluruokia
Suurin osa tapaamistani 2-vuotiaista tykkää erilaisista kotileikeistä ja mielikuvituksen monipuolistuessa oma pieni puuhastelunurkkaus on taaperon mieleen.

2. Brio tms. junarata
Näillä leikkii usein ihan mielellään aikuinenkin ja ainakin radat ovat kivoja leluja pitkälle lapsuuteen.

3. Kirjat, joissa mielellään ääniä tai avattavia luukkuja
Enni on pienestä pitäen tykännyt lukemisesta eli kirjat ovat olleet hänelle aina hyvä lahjaidea. Taaperoa miellyttävät erityisesti kirjat, joissa on avattavia luukkuja, joiden takaa paljastuu lisää yllättyksiä.

4. Nukenvaunut, nukensänky, kantokoppa nukelle
2-vuotias lapsi alkaa olla jo sen ikäinen, että osaa ”hoitaa” lelujaan ja vaikkapa syöttää nukkea tai laittaa tämän nukkumaan. Siispä erilaiset nuken hoitovälineet voivat tuoda leikkeihin uusia ulottuvuuksia.

5. Katuliidut tai hiekkalelut
Kesällä Enni pääsi piirtämään ensimmäistä kertaa katuliiduilla ja ihastui niihin heti. Hiekkalaatikolla kuluu myös edelleen paljon aikaa ja hiekkalelut kiinnostavat käytännössä kaikkia taaperoita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen