6 parasta asiaa kesässä (+ ARVONTA toisessa blogissa)

Kuudes päivä kuudetta kuukautta ja kuusi asiaa kesässä... Vähän pahaenteinen määrä kutosia, mutta koitetaan kumota se keskittymällä tässä postauksessa siihen, mikä elämässä on tällä hetkellä hyvää ja ihanaa. Eilisen raskaamman aiheen jälkeen se tuntuu muutenkin sopivalta. Halusin listata kesän 6 parasta asiaa, sillä kesä on nyt vasta aluillaan ja vielä ehtii hyvin fiilistellä mitä kaikkea kivaa tulevina kuukausina voi tehdä. Alkava kesä on Ennin ensimmäinen kesä ja mun ensimmäinen täysin vapaa kesä täysi-ikäisenä, eli tärkeä ajanjakso meille on käsillä. Oma lempivuodenaikani on talvi, mutta on siinä kesässä kieltämättä paljon sellaista, mitä talvella kaipaa.


1. Aurinko
Kukapa suomalainen ei tykkäisi aurinkoisista kesäpäivistä pitkän pimeän talven jälkeen? Auringossa on kesällä yleensä lämmin vähän viileämpinäkin päivinä ja se saa keväällä nopeasti luonnon heräämään. Lämmin aurinko paljaalla iholla on ihana tunne talven vaatekerrosten jälkeen ja helpottaahan sekin elämää tosi paljon, että ulos lähtiessään tarvitsee vaan laittaa kengät jalkaan. Vauvankin kanssa homma helpottuu huomattavasti kun ei tarvita viittä kerrosta vaatteita. Ikkunoista sisään tulviva auringonvalo paljastaa joskus ikävästi siivouksen tarpeen, mutta myös tuo energisyyttä ja lämpöä kotiin.
2. Merenranta
Olemme aina asuneet suhteellisen lähellä merenrantaa (siis jo silloin kun olin lapsi) ja meren läheisyys on aina tuntunut itselle jotenkin kotoisalta. Tällä hetkellä asunnostamme on merinäköalat kolmeen suuntaan ja rantaan matkaa parisataa metriä, eli sijainti on aika täydellinen sen suhteen. Rantateillä on kiva kävellä talvellakin, mutta näin kesällä merenranta saa luonnollisesti uuden merkityksen auringonotto-, uimis- ja piknikpaikkana. Aurinkoisena ja lämpimänä päivänä on ihana mennä rannalle hyvän kirjan ja pienten eväiden kanssa ja kuunnella sivukorvalla lasten naurua. Ennin kanssa tämä rauhallinen kirjan lukeminen tulee ehkä vähän muuttumaan, mutta varmasti viemme tytön rannalle kesällä monta kertaa. Ehkä voidaan yhdessä mennä vähän kastelemaan varpaitakin meriveteen.3. Marjat
Tykkään monista suomalaisista marjoista, eniten ihan niistä perinteisistä. Mustikka on suosikkimarjani ja heti perässä tulevat mansikka ja vadelma. Kesällä marjoja on paljon tarjolla ja saatavuus mistä tahansa pienestäkin kaupasta on hyvä. Marjat sopivat niin jäätelöön, leivonnaisiin kuin syötäväksi ihan sellaisenaan ja ovat oleellinen osa kesää. Superfoodia parhaimmillaan, pitäisi aina säilöä niitä kesän aikana pakkaseen enemmän odottamaan talvea.


4. Ukkonen
Vaikka tykkään aurinkoisista kesäpäivistä, olen vielä tyytyväisempi jos päällä raivoaa kunnon ukkosmyrsky. Mitä isompi, sen parempi. Olen pienestä asti tykännyt ukkosesta ja myrskyistä, niissä on jotain sellaista voimaa ja tunnelmaa, joka oikeasti saa ihmisen tuntemaan itsensä pieneksi ja kunnioittamaan luontoa. Toivon, että täältä meidän uuden asunnon viidennestä kerroksesta pääsisimme ihailemaan vielä monia ukkosmyrskyjä parvekkeelta, mieluiten pienten eväiden kanssa!


5. Puhdas asfaltti
Aurinkoinen päivä ja hiekaton asfaltti on mulle jotenkin tosi positiivinen mielikuva. Puhtaalla asfaltilla on ihana juosta, pyöräillä tai rullaluistella, tai nyt vauvan myötä työntää vaunuja; se oikein kutsuu ulkoilemaan ja liikkumaan kauniissa kesäsäässä ja on yksi varmimmista kevään merkeistä.
6. Valo
Valo on ehkä perinteisin suomalaisen small talkin aihe. "Ihanaa kun päivät pitenevät", "Onpas valoisaa vaikka kello on jo näin paljon", "Eihän sitä aurinkoa näe koko päivänä kun ulkona on pimeää kun aamulla lähden kotoa ja pimeää kun pääsen töistä". Vaan eipä siinä, Suomessa valon määrä vaihtelee vuoden mittaan niin paljon, ettei ole ihme että se on niin iso osa elämäämme. Valoisuus on mielestäni yksi Suomen kesän parhaita puolia ja se luo kesäpäiviin ja erityisesti kesäöihin sellaista tunnelmaa, josta talvella voi vain haaveilla. Ja kai se on myönnettävä, että valo yleensä vaikuttaa mielialaankin positiivisesti.


Aurinkolaseille on jo tullut paljon käyttöä!


Tähän hyvän mielen postaukseen sopii hyvin myös arvonta, johon törmäsin eräässä seuraamassani blogissa (SisustEllen). Arvonnan palkintona on kirja, joka on juuri sitä Suomen kesää itseään: "Järvien kesäkodit". Monelle suomalaiselle mökkeily järven rannalla on yksi kesän kohokohdista ja tästä kirjasta siihen saisi nyt ihan uusia ideoita ja inspiraatiota. Kirjan ovat kirjoittaneet Johanna Lehtinen ja Tanja Hakala, ja takakansiteksti kuvailee kirjaa näin: "Järvien kesäkodit vie ajatukset liplattavien vesien äärelle, rauhallisuuteen ja rakkauteen Suomen luontoa kohtaan." Käy sinäkin osallistumassa arvontaan ja ihailemassa samalla blogin kauniita sisustuskuvia tästä tai klikkaamalla kuvaa! Arvontaan ehtii osallistua 17.6.2017 saakka.


http://sisustellen.blogspot.fi/2017/05/jarvien-kesakodit-kirja-blogiarvonnassa.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Vauvan istuttaminen