Ihanan kesäparvekkeen sisustaminen (+ linkki ARVONTAAN toisessa blogissa)

Muutimme nykyiseen kotiimme viime syksynä, eli emme ole ehtineet viettää tässä asunnossa vielä yhtään kesää. Mulle parveke on aina ollut ihan pakollinen osa asuntoa ja varsinkin kesällä sen merkitys korostuu. Tässä asunnossa parveketoiveisiini vastattiin ihan kunnolla, sillä parvekkeellamme on kokoa melkein 10 neliömetriä. Olen siis innokkaana suunnitellut tilan sisustamista jo pidempään, ja nyt kun kelit ovat alkaneet lämmetä on tullut aika aloittaa suunnitelmien vieminen maaliin.
Parvekkeemme on niin hyvän kokoinen, että sinne mahtuu iso ruokapöytä. Tämä mahdollistaa ihanalla tavalla ruokailun ulkona, joko ihan perheen kesken tai sitten vieraiden kanssa. Pöydän kääntöpuoli on tietysti se, että se vie tilaa istumapaikoilta, mutta parvekettamme kahdelta sivulta kiertävät säilytyspenkit tuovat kyllä normaalien tuolien lisäksi ihan tarpeeksi istumapaikkoja. Kukat kuuluvat kesäiselle parvekkeelle ja meidän parvekkeelta niitä löytyykin tällä hetkellä aika paljon. Kolme amppeliorvokkia saimme lahjaksi sukulaisilta ja ostin itse parvekkeelle ihania vaaleanpunaisia pelargonioita ja tulilatvan. Pelargoniat ovat mielestäni ihan täydellisiä parvekekukkia, sillä ne kestävät niin kuumuutta kuin kylmyyttä ja niiden kukinnot ovat kauniit. Pelargoniat ovat myös aika helppohoitoisia, eli ei haittaa jos kastelu unohtuu joskus. Ne saa myös siistittyä helposti saksimalla kuolleita kukintoja kesän mittaan pois.Tykkään tosi paljon myös parvekkeemme kahdesta lyhdyn mallisesta lampusta, jotka olivat täällä jo kun muutimme. Valoisina kesäiltoina niiden tarve toki pienenee, mutta ne valaisevat parvekkeen ihanasti silloin kun on oikeasti pimeää. Hommasimme talvella lamppuihin kätevän kaukosäätimen (Nexa-sarja - Clas Ohlson), jolla ne saa sytytettyä ja sammutettua sisältä ilman että tarvitsee erikseen mennä kylmään painamaan katkaisimesta. Voin muuten lämpimästi suositella tätä kaukosäädinsysteemiä kaikkiin kodin valaisimiin, jotka ovat seinässä kiinni töpselillä ja joiden valokatkaisija on vähänkään vaikeassa paikassa! Arvostan juuri tällaista arkea helpottavaa älylaitteistoa ja toivon, että meidän kodin valaistus (ja miksei muukin elektroniikka) olisi joskus tulevaisuudessa ohjailtavissa kätevästi älylaitteilla. Kaukosäätimellä toimivia lamppuja meillä on tällä hetkellä parvekkeen lyhtyvalaisimien lisäksi sisällä kaksi kappaletta.

Lyhtyvalaisimien lisäksi hommasin parvekkeelle koristevalaisinketjun Clas Ohlsonilta. Tämä valaisinketju toimii aurinkokennolla, ja olenkin jo pitkään halunnut päästä testaamaan aurinkokennovalaisimia. Näin parin päivän kokemuksella kenno tuntuu keräävän ihan hyvin auringonvaloa päivällä ja lamput syttyvät kauniisti illan hämärtyessä (lampuissa on hämäräkytkin). Pilvisinä päivinä lamput eivät tietenkään toimi ainakaan kovin hyvin, mutta ne ovat mielestäni kauniit sammuneinakin päivänvalossa. Muita uusia hankintoja en parvekkeelle nyt tehnytkään, sillä vanhan parvekkeemme kalusteet sopivat hyvin tännekin. Lisäksi valkoinen pöytä ja säilytyspenkit jäivät tänne vanhalta asukkaalta, eli parvekkeelle ei tarvita enempää kalusteita. Yrttejä voisi koittaa kasvattaa parvekkeella jossain vaiheessa, niistä olisi käytännön iloa myös ruuanlaitossa.


Led-valoketju Clas Ohlsonilta


Parvekkeemme on nyt ihanassa kesäkunnossa ja tulemme kesän kuluessa varmasti viettämään siellä paljon aikaa. Parveke pääsee ensi kertaa kunnolla käyttöön heti viikonloppuna kun meille tulee pari ystäväpariskuntaa kylään. Parvekkeemme on onneksi niin suojainen, että siellä on pilvisemmälläkin kelillä ihan lämmintä, mutta toivotaan nyt silti kaunista ilmaa viikonlopuksi niin ei tule kenellekään kylmä! Maisemat ovat joka tapauksessa tässä vaiheessa kevättä (vai pitäisikö jo sanoa kesää) ihanan vehreät, paistoi aurinko tai ei. Viidennestä kerroksesta näkee mukavasti aika kauas ja talomme edessä kasvaa paljon puita, eli naapureita ei kovin lähellä parveketta ole. Suomen kaunista luontoa katsellessa mieli lepää!


Rentouttavaa on myös lukea inspiroivia sisustusblogeja ja unelmoida, että omassakin kodissa joskus näyttäisi samalta. Törmäsin yhdessä seuraamistani lifestyleblogeista (Willa Lemmelle) kivaan arvontaan, jossa voi voittaa uutuuskirjan "Talossa ja taivasalla", ja ajattelin vinkata siitä täälläkin. Ilona Pietiläisen kirjoittama kirja käsittelee juurikin parvekkeen sisustamista, kuin myös antaa ideoita kodin ja puutarhan kesäkuntoon laittamiseen. Osallistu kirjan arvontaan ja katsasta samalla Willa Lemmellen ihanat sisustuspostaukset tästä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Ehdit osallistua arvontaan 10.6.2017 asti!


https://willalemmelle.blogspot.fi/2017/05/arvonta.html


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa