Virkattu pöllöpehmolelu (+ ARVONTA toisessa blogissa)

Kun sain viime keväänä tietää olevani raskaana, aloin heti neuloa ja virkata vaikka mitä. Olen aina kyllä tykännyt käsitöistä, mutta selvästi raskaushormonit herättivät tuolloin jonkun hoivavietin ja neuloin vauvalleni päivässä töppöset. Seuraavien kuukausien aikana virkkasin aika hienon (vaikka itse sanonkin) pehmolelupöllön afrikankukista. Maggie the African Flower Owl on netistä löytyvä ohje, itse käytin tätä sivustoa (italiankielinen, mutta kuvien katsomisenkin pitäisi riittää). Pöllö on itse asiassa ollut täyttämistä vaille valmis tähän asti, eli hyvä kun nyt tuli syy oikeasti viimeistellä se! Enni ihmetteli valmista pöllöä aika tavalla, mutta tykkäsi kyllä saada melkein itsensä kokoisen lelun. Pöllöstä tuli tosi kaunis ja se toimii lelun lisäksi kivana sisustuselementtinä lastenhuoneessa.


Afrikankukat ovat monelle virkkaajalle tuttuja pikkutilkkuja, vähän samanlaisia kuin isoäidin neliöt. Itse tykkään afrikankukista, sillä niistä voi tehdä monenlaisia käsitöitä. Niistä saa sommiteltua kauniita tilkkutäkkejä (sellainenkin mulla on ollut vaiheessa jo monta vuotta, ehkä palaan siihenkin blogissa jossain vaiheessa...), pehmoleluja tai vaikka laukkuja. Tai sitten kukilla voi koristella leikekirjaa tai kutsukortteja jos haluaa joskus oikein panostaa. Kukkiin ei tarvitse paljon lankaa ja siihen saa hyvin käytettyä eriväriset jämälangat. Kukat myös valmistuvat tosi nopeasti kunhan oppii hallitsemaan tekniikan! Yksityiskohtainen ohje afrikankukan virkkaamiseen löytyy esim. täältä. Lankojen värejä vaihtelemalla kukasta saa hyvin erinäköisen ja erinäköisiä kukkia yhdistelemällä lopputuloksesta saa juuri haluamansa näköisen. Itse olen aina tehnyt viisi- tai kuusikulmaisia afrikankukkia, mutta miksei periaatteessa muutaman kulman lisääminen tai vähentäminenkin onnistuisi - silloin lopputulos on taas ihan toisenlainen.


Lähikuva pöllöstä.


Pöllön kokoamiseen käytin alla näkyvää kuvaohjetta, jonka löysin yllä mainitsemaltani italiankieliselta sivulta. Sitä piti toki itse tulkita jonkun verran ja tehdä omia päätöksiä sen suhteen, millaisia afrikankukkia laittaa mihinkin kohtaan, mutta sain lopputuloksesta mielestäni ihan oikeanlaisen. Pöllössä on käytetty sekä viisi- että kuusikulmaisia afrikankukkia. Värimaailman koitin pitää aika rauhallisena, mutta varmasti tähän malliin sopisivat värikkäätkin afrikankukat hyvin ja lopputulos olisi heti ihan erilainen. Täytin pöllön pään kautta Kärkkäiseltä tilatulla täytevanulla ja ompelin viimeiset kukat pöllön ulkopuolelta yhteen. Jos pöllöstä haluaisi vielä siistimmän, täytteen voisi laittaa muotoon ommeltuun kangaspussiin, jonka asettaisi sitten pöllön sisälle, mutta en itse jaksanut alkaa panostaa pehmoleluun niin paljon. Käyttämäni vanu on kuitenkin aika jämäkkää, eli se ei kovin helposti pursua ulos lelusta afrikankukkien väleistä.Voi olla että innostun taas virkkaamaan ja teen Ennille lisääkin omatekoisia pehmoleluja. Ne olisivat varmaan tytölle ihan mieluisia ja virkkaamisesta saisi itsekin rauhoittavaa tekemistä Ennin päikkäreiden ajaksi. Yleensä yhdistän käsitöiden tekemisen kyllä enemmän syksyyn ja talveen, kesällä tekee enemmän mieli ulkoilla. Mutta katsotaan, voisihan sitä ehkä virkata tai neuloa joskus ulkonakin, jos vaikka ottaisi langat mukaan vaunukävelylle ja pysähtyisi johonkin aurinkoiselle penkille virkkaamaan vauvan nukkuessa. Ei yhtään hassumpi mielikuva ainakaan näin ajatuksen tasolla.


Seuraan itse netissä kaikenlaisia blogeja, vaikka itse kirjoitankin lähinnä perheblogia. Törmäsin joku aika sitten seuraamassani käsityöblogissa (Koukuissa) kivaan arvontaan, ja itse asiassa sen innoittamana päätin itsekin kirjoittaa tämän yhden käsityöpostauksen. Arvottavana blogissa on "Kutsuvat kortit" -kirja sekä ihana Alize Angora Gold -lankakerä. Osallistu arvontaan tästä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa, ja tutustu samalla blogin hienoihin käsityöideoihin ja ohjeisiin! Arvontaan ehtii osallistua 20.6.2017 asti.


http://koukuissa.blogspot.fi/2017/05/arvonta.html

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Vauvan istuttaminen