Äitiyspakkaus 2017

Muistan vieläkin hyvin, kuinka paljon odotin raskaana ollessani äitiyspakkausta saapuvaksi. Olin tutkinut pakkauksen sisältöä jo etukäteen Kelan sivuilta ja heti saapumisilmoituksen tultua lähdimme miehen kanssa hakemaan pakettia noutopisteestä. Kotiin päästyämme avasimme pakkauksen saman tien ja ihastelimme sen sisältöä koko illan laittaen samalla sukulaisille kuvia söpöistä vauvanvaatteista. Äitiyspakkaus on yksi Suomen hienoimpia lapsiperheiden etuja ja tulemme varmasti valitsemaan äitiyspakkauksen raha-avustuksen sijaan kaikille mahdollisille tuleville lapsillemmekin.


Muokattu kuvakaappaus Kelan sivuilta; äitiyspakkauksen hygieniatarvikkeet vuosina 2016 ja 2017.


Saimme Ennille siis vuoden 2016 äitiyspakkauksen, jonka sisältöä kävin läpi jo aikaisemmin. Vuoden 2017 äitiyspakkauksen sisältö julkistettiin jo maaliskuussa ja jakoon se päätyi ilmeisesti joskus kesän alussa. Katsoin pakkauksen sisällön heti maaliskuussa ihan kiinnostuksesta itsekin läpi, ja kivalta pakkaukseltahan tuokin vaikutti. Hyödyllisenä uutuutena tämän vuoden pakkauksessa oli unipussi, joka olisi kyllä meillekin kelvannut hyvin. Onneksi tajusin ostaa sellaisen ihan itse jo Ennin ollessa pieni, sillä tyttö nukkui varsinkin talvella siinä tosi paljon ja tosi hyvin. Nyt kesällä on sisälläkin ollut usein niin lämmin, että unipussissa tulee vauvalle liian kuuma. Unipussin lisäksi vuoden 2017 pakkaukseen lisättiin uutuutena liukuvoide.


Kuvakaappaus Kelan sivuilta; kauniita vaaleita ja neutraaleja kuoseja.


Kuvakaappaus Kelan sivuilta; kiva pöllökuvioinen peitemakuupussi.


Muuten äitiyspakkauksen 2017 sisältö onkin hyvin samanlainen kuin vuonna 2016. Värimaailmaltaan pakkauksen vaatteet ovat tosin mielestäni paljon neutraalimpia kuin meidän pakkauksessa, jonka vaatteissa oli käytetty enemmän "poikien" värejä. Omaan silmään tässä vuoden 2017 laatikossa olisi ollut tosi paljon kivoja vaatteita; esimerkiksi vaalea toppahaalari, pöllökuvioinen peitemakuupussi ja harmaa kevyt toppahaalari ovat kaikki mielestäni nätimmät kuin meidän laatikon vastaavat tuotteet. Vaikka voihan olla, että ajattelisin toisin päin jos olisimmekin saaneet tämän laatikon.... Olihan meidänkin äitiyspakkauksessa paljon ihania vaatteita, joita on pidetty paljon ja joiden kuoseista itsekin tykkäsin. Ja tärkeintä vauvanvaatteissa on kuitenkin laatu ja mukavuus, jotka molemmat olivat huipputasoa kaikissa vuoden 2016 äitiyspakkauksen vaatteissa.Kuvakaappaus Kelan sivuilta; paljon raidallisia vaatteita.


Itse laatikko on pysynyt samanlaisena viime vuodesta, samoin pakkauksesta löytyvä pehmolelu. Hygieniatarvikkeet ovat myös lähes samat kuin viime vuonna, ainoa muutos oli se liukuvoide, josta jo mainitsinkin. Vuoden 2017 vaatteissa on paljon raitakuviota (varsinkin bodyissa), ja neutraalia keltaista, vihreää ja harmaata väriä on käytetty paljon. Tämä on mielestäni hyvä muutos, sillä monien mielestä on kiva pukea pieni vauva neutraalisti värien suhteen. Hyvä laatikko tämäkin kaikin puolin, siitä on varmasti paljon iloa kaikille jotka sen saavat - ja erityisesti ihan uusille vanhemmille, jotka ihmettelevät vielä mikä on kietaisubody tai puolipotkuhousut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa