Leppävaaran maauimala ja Reima Test Patrol vol. 2

Kävimme viime viikolla Leppävaaran maauimalassa Ennin kanssa ja täytyy kyllä sanoa, että paikka on tosi kiva myös vauvalle. Kävin itse maauimalassa ensimmäistä kertaa viime kesänä ja tykästyin heti 50 metrin ulkoaltaaseen, jossa sai ihanan rusketuksen samalla kun ui menemään päivän liikunnat. Olen aina tykännyt matkan uimisesta ja kauniissa ulkoilmassa uiminen nousi vielä ihan uudelle tasolle. Kävin viime kesänä tosi paljon maauimalassa senkin takia, että uiminen oli mukavan rento liikuntamuoto raskaana ollessa. Ennin vauvauinti keväällä oli myös Leppävaarassa, mutta maauimala avattiin vasta toukokuussa vauvauinnin loputtua, eli emme ole käyneet siellä viime kesän jälkeen.
Pääsimme maauimalareissulla myös vihdoin kunnolla testaamaan Ennin Reima Test Patrol -uimapukua! ReimaGO-aktiivisuusranneketta ehdin testata jo aikaisemmin, mutta nämä Suomen kesän kelit ovat viime aikoina olleet niin perinteisiä, ettei uikkarikelejä ole oikein näkynyt. Päin vastoin, Ennin on saanut välillä pukea ihan kunnon toppauksiin vaunukävelyjä varten. Nyt sää oli kuitenkin sen verran lämmin, että uskalsimme lähteä hetkeksi ulkoilmaan ihan pelkässä uimapuvussa. Kaunis pinkki Corfu-uimapuku istui Ennille tosi hyvin ja pysyi hyvin päällä koko reissun ajan (vaikka olikin edelleen vähän iso). Sen verran kylmää ja aurinkoista ulkona kuitenkin oli, että Enni oli ihan pelkässä uimapuvussa vain vähän aikaa. Uimapuvun kangas on hyvää UV-suojattua (suojakerroin 50) materiaalia, mutta se jättää luonnolisesti kädet ja jalat paljaaksi. Uinnin jälkeen vaihdoin tytölle pitkähihaisen bodyn ja housut ettei vauvan herkkä iho pääsisi palamaan auringonpaisteessa, ja Enni tykkäsikin sitten tässä asustuksessa vielä ihmetellä maauimalan menoa melkein tunnin.Kohta ulos!


Heti maauimalaan tultuamme teimme leirin auringonottoalueelle lähelle terapia-allasta. Levittelimme tavarat siihen ja menimme sitten heti koittamaan Ennin kanssa, millaista oli mennä altaaseen kuukauden tauon jälkeen. Kokemus oli toki ihan erilainen kuin vauvauinnissa, sillä uimahallin sisällä sijaitseva terapia-allas on täysikokoinen; tämä maauimalan terapia-allas oli ihan pieni ja matala kahluuallas, jossa Ennikin melkein pystyi istumaan niin että pää jäi pinnan yläpuolelle.


Istuskelimme altaassa hetken ja Enni tykkäsi läiskytellä vettä ja ihmetellä uutta paikkaa. Pulahduksen jälkeen vaihdoin tytölle vaipan ja kuivat vaatteet, ettei hän kylmettyisi märissä ja vähissä vaatteissa. Näissä kevyissä vaatteissa Enni tykkäsi makoilla pyyhkeellä katselemassa maauimalan menoa ja leikkimässä leluillaan vielä pitkään ennen lähtöä. Ehdin itsekin käydä uimassa pari sataa metriä vanhempieni vahtiessa Enniä, oli mukava päästä pitkästä aikaa harrastamaan jotain muutakin liikuntaa kuin kävelyä.


Enni kyllä nautti selvästi päästessään taas pitkästä aikaa veteen! Jännitin vähän, miten tyttö suhtautuisi uimiseen yli kuukauden tauon jälkeen, mutta hän käyttäytyi vedessä ihan tottuneesti ja tykkäsi läiskytellä menemään vaikka ympäristö oli uusi. Onhan Enni tässä kuukauden aikana ehtinyt kasvaa tosi paljon ja varsinkin alkanut huomioida ympäristöään paremmin. Hän läiskytteli ja tunnusteli altaan vettä ihan eri tavalla kuin syksyllä vauvauinnissa, eikä yhtään pelännyt sitä tauon jälkeenkään. Periaatteessa meidän pitäisi tässä kesän aikana harjoitella syksyllä opittuja sukelluksiakin, mutta näin ensimmäisellä kerralla kuukauden tauon jälkeen en luonnollisesti halunnut lähteä vielä siihen. Käytännön ongelmana maauimalassa on myös terapia-altaan pienuus, sillä ei siinä edes pysty sukeltamaan. Sopivaa uimahallia voi siis olla vaikea löytää tarpeeksi läheltä, sillä vauva tarvitsee lämpimän altaan sukellusharjoituksia (ja muutakin uintia) varten.


Leppävaaran maauimalassa on paljon tekemistä: 50 metrin aikuistenallas, iso lastenallas, pieni terapia-allas, vesiliukumäkiä ja paljon erilaisia auringonottopaikkoja. Mukavana lisänä alueella oli myös jäätelökioski, jossa kauppa kävikin hyvin kun päivä sattui olemaan niin lämmin ja aurinkoinen. Maauimalassa viettäisi varmasti isompien lasten kanssa helposti isonkin osan päivää, ja paljon paikalla lapsiperheitä olikin. Ennin kanssa se noin tunti oli oikein sopiva aika vaikka tyttö olikin nukkunut hyvät päikkärit ja syönyt juuri ennen uimaan lähtemistä. Maauimalassa oli kuitenkin niin paljon uusia virikkeitä ja ihmeteltävää, että tyttö nukahti heti kotiin päästyämme toisille parin tunnin päiväunille.


Pukuhuoneissa ja suihkutiloissa oli käteviä istuimia vauvoille seinustoilla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa