Pokemon Go

Jokainen minut paremmin tunteva osaisi varmasti suorilta käsin sanoa, odotinko viime kesänä Pokemon Go -pelin julkaisua Suomessa ja olinko innokkaana heti julkaisuyönä keräämässä ensimmäisiä pokemoneja kodin ympäriltä. Vastauksethan ovat tietysti kyllä ja kyllä, ja pelaan peliä edelleen. Emmekä tosiaan olleet miehen kanssa ainoita pelaajia sinä julkaisuyönä viime kesänä, muistan vieläkin miten hauskaa oli huomata, kuinka paljon väkeä oli ulkona keskellä yötä puhelimet kädessä. Peli oli ainakin itselle jotenkin mullistava siinä mielessä, että sen myötä oli ihan luonnollista jutella muille pelaajille ulkona ja kysellä ja vastailla, mitä pokemoneja missäkin on tullut vastaan.
Pokemon Go julkaistiin Suomessa viime vuoden heinäkuussa, eli se on nyt pelinä vuoden vanha. Pelasimme sitä miehen kanssa innokkaasti koko viime kesän, mutta syksyn ja kylmien ilmojen myötä se vähän jäi. Nyt kesän tultua olen löytänyt pelin uudelleen ja siihen on viime kuukausina tullut myös paljon uusia hyviä päivityksiä, jotka ovat tehneet pelaamisesta entistä mielenkiintoisempaa. Pokemon Go on aika vahvasti vuodenaikasidonnainen peli, sillä siinä etenemiseen vaaditaan paljon ulkoilua ja kävelyä. Kesällä on monesta syystä aika paljon mukavampaa liikkua ulkona kuin talvella, ja älypuhelimen näpertäminenkin onnistuu huomattavasti helpommin paljain käsin kuin paksuilla hanskoilla. Kesälläkin toiset päivät ovat toisia parempia pelipäiviä, sillä auringonpaisteessa on mukavampi kävellä kuin sateessa. Ja vaikka itseä ei haittaisikaan pieni sade, et todennäköisesti löydä sadepäivänä samalla tavalla pelikavereita raidien kaatamiseen kuin aurinkoisina päivinä.
Pelissä on tarkoitus nostaa omaa kouluttajatasoa ja kerätä mahdollisimman paljon erilaisia ja mahdollisimman voimakkaita pokemoneja. Pokemoneja on tällä hetkellä pelissä yhteensä 248 erilaista, mutta näistä kaikkia ei ole mahdollista vielä löytää. Esimerkiksi ns. legendaarisia pokemoneja ei vielä ole pelissä nähty. Lisäksi kaikkia löydettävissä olevia pokemoneja ei ole mahdollista löytää Suomesta. Osa pokemoneista on maantieteellisesti sidonnaisia tiettyyn paikkaan, esimerkiksi Mr. Mime löytyy vain Euroopasta. Samalla tavalla Amerikoissa, Afrikassa, Aasiassa ja Australiassa on omat pokemoninsa, joita voi löytää vain sieltä. Kerätäkseen kaikki pelin pokemonit pitäisi siis vähän matkustella! Suurin osa pokemoneista löytyy kuitenkin ympäri maailmaa, tietyt vaan ovat toisia harvinaisempia. Suomesta käsin voi löytää 233 pokemonia (joista olen itse löytänyt jo 204!).Pokemon Go on aika täydellinen peli yhdistää vaunukävelyihin vauvan kanssa. Se perustuu kävelemiseen eikä vaadi jatkuvaa huomiota, joten vaunulenkillä ehtii hyvin sekä pelailla että vuorovaikuttaa vauvan kanssa. Vaikka olen tosi mielelläni lähtenyt Ennin kanssa vaunukävelyille ihan muuten vaan, saadakseni tekemistä tai nauttiakseni kauniista ilmasta, on Pokemon Go ollut kyllä aina pieni lisämotivaatio lähtemiseen. Kävelyreitit ovat monesti seurailleet pokestoppien ja gymien sijainteja, ja nykyään uusien päivitysten myötä kävelyn ajankohtakin on pari kertaa riippunut raidin alkamisesta.

On ollut hauskaa huomata, että peliä pelataan edelleen todella paljon, ja olen kävelyilläni jutellut monien kymmenten pelaajien kanssa odotellessani raidin alkua tai pysähtyessäni taistelemaan gymille. Pelissä on aitoa yhteisöllisyyttä, joka on mielestäni toteutunut uskomattoman hyvin näinkin pienessä maassa ja meidänkin pienellä asuinalueella. Kaikki pelaajat eivät myöskään todellakaan ole pikkupoikia, niin kuin monesti ehkä peliin liittyvissä uutisissa annetaan ymmärtää, vaan olen kävelyilläni törmännyt niin pikkutyttöihin, perheenäiteihin ja -iseihin, pukumiehiin, keski-ikäisiin naisiin kuin niihin pikkupoikiinkin. Mielestäni Pokemon Go on myös mahtava esimerkki siitä, kuinka pelit voivat nykyaikana oikeasti kannustaa nuoria ja kaikenikäisiä liikkumaan ja ulkoilemaan. Jos et vielä ole kokeillut Pokemon Go:ta, voin lämpimästi suositella sitä. Gotta catch 'em all!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa