Rantakelit ovat vihdoin täällä!

Tuntuu jotenkin oudolta että on jo elokuu, sillä tavallaan odotan vieläkin kesän alkamista. Kesä 2017 ei ole ollut mikään paras kelien puolesta ja varsinaisia hellepäiviä on ollut tänä vuonna tosi vähän. Sen seurauksena ei ole oikein ollut hyviä rantakelejäkään eivätkä uimarantojen vedet ole päässeet lämpenemään kovin kummoisesti. Kävimme kuitenkin Ennin kanssa uimarannalla pariin otteeseen viime viikolla kun lämpimät kelit vihdoin saapuivat eteläänkin.

Kotimme lähellä on useitakin kivoja uimarantoja, ja lähirantamme on nyt viime viikkoina ollut usein ihan täynnä. Vesi oli viimeisellä vierailulla rannalle lämpötilaltaan 19 astetta, eli ei nyt kuitenkaan mitään kovin lämmintä. Kesä on ollut niin viileä, että merivesi ei ole kunnolla päässyt lämpenemään ja vaikka ilmat nyt ovat hetken olleet hyvät, ei meriveden lämpötila ole vielä ehtinyt nousta niiden perässä. Saa nähdä, ehtivätkö vedet vielä tässä elokuun alkupuolella lämmetä. Lapsia veden kylmyys ei tosin ole kesän aikana näyttänyt pahemmin haittaavan, sillä uimarannoilla on näkynyt kesäkuusta asti rohkeita pieniä polskimassa ja leikkimässä rantavedessä kuin se olisi yhtä lämmintä kuin kylpyvesi.


Vauvan pukeminen rantaa varten voi olla haastavaa, varsinkin oikeasti lämpimänä päivänä. Toisaalta vauvan kanssa ei oikeastaan tarvitse miettiä vedessä käymistä kun vesi on siihen ihan liian kylmää, eli uimapukua ei periaatteessa uimisen takia tarvitse. Voihan uikkareissa tietysti leikkiä hiekassakin, mutta siihen sopivat myös ihan tavalliset vaatteet. Vauvan iho on tärkeä suojata kauttaaltaan aurinkoisella kelillä, mikä taas voi olla ongelmallista lämpötilan kannalta. Vauvan kanssa olisikin hyvä oleilla mahdollisimman paljon varjossa, etteivät peittävät vaatteet käy pienelle liian kuumiksi. Aurinkohattu on myös tärkeä olla mukana ja koko ajan päässä, samoin aurinkolasit olisivat kirkkaalla kelillä hyvät. Enni tosin ei aurinkolaseja ole suostunut pitämään enää moneen kuukauteen vaan repii ne saman tien pois jos ne laitetaan päähän. Sitä tärkeämmäksi onkin noussut kunnollinen aurinkohattu.


Ennillä oli päällään toisena rantapäivänä kevyt pitkähihainen body, potkuhousut ja isolierinen aurinkohattu, toisena rantapäivänä tytöllä oli sama kevyt pitkähihainen body, housut, sukat ja isolierinen aurinkohattu. Leuan alta sidottava aurinkohattu on muuten hyvä, sillä sitä vauva ei saa revittyä pois päästä ainakaan niin helposti kuin narutonta hattua. Näissä tamineissa tytölle ei tullut rannalla yhtään kuuma, mutta keli olikin kyllä vähän tuulinen molempina päivinä. Enni sai rannalla ollessaan vähän koittaa kylmää merivettä käsillään ja muuten sitten ihmeteltiin maisemia ja istuskeltiin pyyhkeellä omien lelujen kanssa. Rannan uudet äänet, tuuli ja raikas ilma olivat Ennistä tosi jänniä ja tyttö selvästi tykkäsi viettää siellä aikaa.

Toisena päivänä kävimme rantaretken jälkeen läheisessä kahvilassa syömässä. Merenrantakahvilat ovat ihania paikkoja niin maisemien kuin tunnelman osalta ja aurinkoisena päivänä on kiva istuskella ulkona syömässä jotain pientä tai ihan vaan juomassa kahvia. Ennikin istui tyytyväisenä rattaissaan koko ruokailun ajan ja veti pienen pussillisen maissinaksuja samalla kun aikuiset söivät omat ruokansa. Emmaljungan Super Viking -rattaat saa tosi helposti istuma-asentoon ruokailua varten ja makuuasentoon nukkumista varten ja olen kyllä oppinut tykkäämään näistä ominaisuuksista Ennin kanssa liikkuessa. Saa nähdä, ehdimmekö tänä kesänä enää uudestaan rannalle ennen kuin koulu alkaa kunnolla ja toisaalta kelit viilenevät. Kiva kuitenkin, että Enni ehti uimarannankin nähdä jo ensimmäisenä kesänään!


Rantapäivän jälkeen on hyvä herkutella vähän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa