Syyskuun sisustusidea - piristystä kylpyhuoneeseen

Saan aina silloin tällöin hurjan energiapuuskan muuttaa jotain tiettyä kohtaa kodissamme. Tällä kertaa se kohta oli kylpyhuoneemme, johon hommasin itse asiassa jo noin kuukausi sitten uuden pienen kulmahyllyn. Samalla ostin koreja ja laatikoita, joihin keräsin kaikki irtotavarat kylpyhuoneesta. Priorisoin myös hoitopöydän tarvikkeita, ja siistin koko hoitonurkkauksen. Lopputuloksena kylppärissämme vallitsee nyt paljon useammin järjestys kaiken maailman purkkien, puteleiden ja muiden pikkutavaroiden osalta ja myös tasojen siivoaminen on helpompaa.

Mutta sitten siihen itse sisustusesineeseen, eli Ikean Rågrund-kulmahyllyyn. Kulmahylly on tehty kestävästä luonnonmateriaalista, bambusta, eli se sopii hyvin myös kosteisiin tiloihin. Se on juuri sopivan siro meidän pienehköön kylpyhuoneeseen ja sopii mielestäni nurkkaansa aivan täydellisesti! Se tekee koko huoneesta jotenkin kotoisamman tuntuisen ja tuo samalla kivasti lisää säilytystilaa kylppäriin. Värinsäkin puolesta hylly sopii kylpyhuoneesemme erittäin hyvin; valkoiset seinät, tummansininen lattia ja bambun värinen hylly sopivat hyvin yhteen. Hyllyn kanssa saman väriset bambulaatikot sopivat myös kokonaisuuteen hyvin, samoin vaaleat säilytyskorit.


Rågrund-kulmahylly ja -paperiteline


Ensimmäisen kulmahyllyn tilattuani innostuin siitä itse asiassa niin paljon, että hommasin toisen samanlaisen pikkuvessaamme. Samalla tilasin myös Rågrund-paperitelineen, joka on osoittautunut käytännölliseksi ja kauniiksi esineeksi kylppärissä. Ikean tavaroille tyypillisesti näitäkään tuotteita ei ole hinnalla pilattu; kulmahylly maksoi 29 euroa, paperiteline 15 euroa ja kaikki korit ja laatikot yhteensä pari kymppiä. Pieni hinta siitä ilosta ja järjestyksestä, joka tavaroilla saatiin aikaiseksi.


Toinen Rågrund-kulmahylly pikkuvessassa.


Säilytysratkaisut ovat melkeinpä lempijuttuni sisustuksessa. Tykkään siitä, että tavarat ovat järjestyksessä ja että kaikille esineille löytyy oma sopiva säilytyspaikka. Liian usein tavarat vaan jäävät pöydille tai tasoille (tai nykyään lattialle) ja saavat nopeasti koko huoneen tuntumaan rauhattomalta ja epäsiistiltä - silloin on ihanaa kun tavarat saa nopeasti ja helposti laitettua omille paikoilleen koreihin, laatikoihin tai kaappeihin. Ennin leluillekin meillä on käytössä useampi kätevä (ja söpö) 3 sproutsin säilytyskori, joihin ympäriinsä lojuvat lelut on nopea heittää. Kun jokaisella tavaralla on olemassa oma säilytyspaikka, ei minkään periaatteessa ikinä tarvitsisi jäädä lojumaan mihinkään. Oikeassa elämässähän asiat eivät aina teoriaa noudata, mutta mitä selkeämmät paikat tavaroille on olemassa, sitä harvemmin ne jäävät väärään paikkaan.


Dragan-laatikko; kannella voi hyvin pitää pikkutavaraa, kuten piilarikoteloa ja korvakoruja.


Kylpyhuoneessa on paljon tavaroita, joita käytetään ainakin melkein päivittäin. Ne on siis mukava pitää helposti saatavilla, ja itse olen todennut erilaiset korit ja "avolaatikot" hyväksi säilytysratkaisuksi kylpyhuoneessa. Kauniista avonaisesta korista voidepurkki, harja tai hammastahna on helppo ottaa, mutta kylpyhuoneen yleisilme pysyy siistinä kun irtotavaroita ei loju tasoilla. Koreista tavarat myös löytää helpommin kun ne ovat aina samassa paikassa eivätkä vaella ympäri asuntoa. Meillä on kylpyhuoneessa nyt yhteensä neljä Ikean Nordrana-koria, ja ne ovat materiaaliltaan sopineet hyvin myös kosteaan tilaan. Lisäksi meillä on kylpyhuoneessa kaksi Ikean Dragan-säilytyslaatikkoa, jossa pidämme harvemmin tarvittavia tavaroita. Dragan-laatikon päällä on myös kätevä pitää pikkutavaroita kuten korvakoruja ja piilolinssikoteloa. Avonaisista koreista meiltä löytyy mm. hammastahna, voiteita, meikkejä, Ennin kylpylelut ja hiuslakka.

Yksi Nordrana-koreista ja Dragan-laatikko


Kulmahylly oli täysin heräteostos ja tällä kertaa tosi onnistunut sellainen. Monet sisustusjutut ovatkin loppujen lopuksi heräteostoksia; mainoksessa tai muualla näkee jonkin huonekalun tai muun esineen ja tajuaa, miten hyvin se sopisi juuri tiettyyn kohtaan kotona. Toki joskus kotonakin voi koittaa miettiä, minkälaisia ratkaisuja haluaisi mihinkin tehdä, mutta itselläni se yleensä onnistuu parhaiten vasta kun olen nähnyt potentiaalisen esineen ja voin kuvitella sen oikeassa kohdassa kotona. Sisustaminen on mielestäni kiva harrastus, jonka avulla omasta arjesta saa tehtyä miellyttävämpää. Siihen liittyy myös (ainakin itselläni) paljon unelmia, joita voi sitten pikku hiljaa toteuttaa ideoiden hauduttua ja rahatilanteen osuessa kohdilleen. Sisustus on siitäkin kivaa, että sitä ei oikein voi tehdä väärin - jokaisella kun on sen suhteen täysin oma ja itselle oikea maku.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen