Vauvan välikausivaatteet

Olen oppinut Ennin myötä paljon uusia vauvoihin ja lapsiin liittyviä sanoja, ja yksi niistä on "välikausivaatteet". Välikausivaatteilla tarkoitetaan vaatteita, joita on tarkoitus pitää kesän ja talven välissä; siis välikautena. Monia välikausivaatteita voi pitää myös talvella, kunhan kerroksia on riittävästi pitämään pakkanen loitolla. Kerrospukeutuminen onkin tärkeää ja kätevää kun aletaan miettiä vauvan pukemista syksyllä ja talvella. Lasten kanssa lisähaastetta pukemiseen tuo se, etteivät he välttämättä osaa itse kertoa onko heillä kylmä vai kuuma ja se, että he möyrivät kylmässä, märässä maassa aika eri tavalla kuin aikuiset. Vaatteiltakin siis vaaditaan erilaisia ominaisuuksia kuin aikuisilla.


Onhan tässä kieltämättä vähän vielä kasvunvaraa...


Haalarit:

Ostin Ennille tytön ensimmäisen välikausihaalarin netistä hyvällä alennuksella kylmeneviä kelejä varten. Haalari on kaunis ja merkiltään Reima Nave, väri on tietysti punasävyinen meidän pienelle prinsessalle ja kooksi valitsin 80. Koko on kuitenkin vielä tällä hetkellä "vähän" reilu, eli pääsemme käyttämään kyseistä haalaria aikaisintaan keväällä. Haalarin alle ostin Reiman fleecehaalarin, joka hyödyntää Play Layers -ideaa: fleecehaalarin saa neppareilla kiinni ulkohaalariin, jolloin molemmat haalarit saa kätevästi puettua vauvalle kerralla. Fleecehaalarin koko oli 74, eli se on koon puolesta Ennille tällä hetkellä juuri sopiva. Fleecehaalari + äitiyspakkauksen haalari voi olla talvella ihan hyvä kombo, vedenpitävyys siinä ei tosin ole Reiman ulkohaalarin tasoa. Kolmantena haalarina meillä on myös käytössä kevyt punainen kangashaalari koossa 68, jota tällä hetkellä olemme tytöllä pitäneet fleecehaalarin päällä.

Valitsin Reiman haalarin osittain sen takia, että se on täysin veden- ja tuulenpitävä, eli sen kanssa pystyy sitten keväällä möyrimään maassa ilman että sisävaatteet kastuvat. Talveksi ja ehkä jo syksyksikin pitää nyt sitten kuitenkin hankkia vielä joku uusi haalari, voi olla, että se tulee olemaan joku kunnon toppahaalari. Haalari ylipäänsä tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin housut ja takki, ainakin vielä tämän ikäiselle. Onhan sen pukeminenkin vähän helpompaa kun on vain yksi vaatekappale kahden sijasta



Reiman Play Layers -nepparikiinnitys.


Jalkineet:

Kenkiä emme ainakaan toistaiseksi ole vielä tänä vuonna Ennille hommaamassa, vaan tyttö tulee kelien kylmentyessä käyttämään Reiman Antura-toppatöppösiä. Ostin Ennille kauniit pinkit toppatöppöset koossa 1 (6-18 kk) ja ne vaikuttavat kyllä tosi hyviltä ja käteviltä. Töppöset on helppo vetää jalkaan joko haalarin päälle tai alle ja ne suojaavat jalkaa polveen asti. Toppatöppöset lupaavat pitää pienen jalan lämpimänä aina -20 asteeseen asti, eli näillä töppösillä pitäisi pärjätä aika lailla koko talvi. Töppösten alla olemme jo nyt pitäneet myös villasukkia. Toppatöppöset toimivat tietysti hyvin rattailla liikkuessa, mutta periaatteessa niillä voi myös ottaa askeleita tai konttailla lumessa. Katsotaan, miten innokkaita olemme päästämään Enniä kylmään maahan talvella, se riippuu varmaan aika paljon siitäkin, miten hyvin tyttö viihtyy rattaissa kävelyjen aikana.


Toppatöppöset, trikoopipo ja kevyt haalari - perusvarustus rattaissa kylmenevillä keleillä.


Pipot ja hanskat:

Tein myös pipojen ja hanskojen osalta päivitystä syksyä ja talvea varten. Tällä hetkenä saldona on kaksi kypärämyssyä, kolmet  hanskat ja kaksi pipoa. Entuudestaan meillä olikin jo trikoopipo, jota vielä näillä yli 10-15 asteen keleillä olemme käyttäneet. Talvea ajatellen toinen ostamistani kypärämyssyistä on Ruskovillan merinovillainen myssy; sen pitäisi ainakin olla lämmin. Äitiyspakkauksen mukana tuli pieni kypärämyssy, joka oli mielestäni viime talvena tosi kätevä kun sillä sai suojattua helposti vauvan niskan, kaulan ja korvat. Lisäksi talvea varten hommasin POP:ilta kaksi kaulan alta sidottavaa pipoa (toinen windfleece), lapaset ja windfleece-hanskat. Eiköhän näillä kaikilla tarkene - vaikka onhan tässä toivottavasti vielä monta lämmintä syyskuukautta edessä ennen talven kylmiä kelejä!


Ruskovillan ja Jonathanin kypärämyssyt, Polarn O. Pyretin kolme hattua, lapaset ja windfleece-hanskat sekä Jonathanin rukkaset.


Välikausivaatteiden ostoslistalla on vielä jokin villainen alushaalari ja mahdollisesti ne kengät. POP:illa on ainakin tänä vuonna kauniin värisiä villavaatteita, voi olla että päädyn ostamaan niitä talveksi. Kenkien osalta en oikeastaan tiedä, hankinko loppujen lopuksi Ennille vielä täksi talveksi mitään kenkiä kun nyt tuli hommattua nuo Reiman toppatöppöset. Niillä pärjää hyvin rattaissa ja periaatteessa niillä voi käyskennellä ihan maassakin, ne kun ovat täysin vedenpitävät. Ehkä katsotaan ensin, miten näillä jo hankituilla vermeillä pärjätään kun kelit oikeasti kylmenevät, ja sitten aletaan täydentämään garderobia tarpeen mukaan.


Reiman fleecehaalari ja Polarn O. Pyretin trikoopipo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen