Kirjojen ihmeellinen maailma - lapsen nimelle yksilöity satukirja (sis. alekoodin)

BLOGIYHTEISTYÖ: Kirjasiskot

Enni on tykännyt ihan pienestä vauvasta asti kirjoista ja lukemisesta. Hän tykkää kun hänelle luetaan ja lauletaan ja hän selaa itsekin mielellään omia (ja muiden) kirjoja. Vauvalle lukeminen on ensiarvoisen tärkeää ja Ennin kanssa se on onneksi aina ollut helppoa. Ennillä on paljon vauvoille suunnattuja kangas- tai puusivuisia kirjoja ja ne ovatkin tällä hetkellä parhaita tytön itse luettavaksi - heikompien materiaalien repiminen on nimittäin alkanut viime aikoina kiinnostaa tyttöä. Saipa hän yhden ihan vauvoille tarkoitetun paksusivuisen kirjankin kannen irti ja nykyään kirja on neljässä osassa; osia toki "luetaan" edelleen innokkaasti. Herkimmät kirjat luetaan siis vielä aikuisen käsistä, ja jaksaa tyttö niitäkin oikeassa mielentilassa kuunnella ihan hyvin.



Ennin lempikirjoja


Ennin lukuinnon tuntien lähdin hurjan mielelläni mukaan blogiyhteistyöhön Kirjasiskojen kanssa. Kirjasiskot tekee kauniisti kuvitettuja satukirjoja, jotka on kustomoitu lapsen omalle nimelle. Nimikirja kulkee nimellä "Tyttö/poika, joka unohti nimensä" ja jokainen kirja on yksilöity tietylle lapsen nimelle. Me saimme Ennille hienon kustomoidun "Tyttö, joka unohti nimensä" -kirjan* ja sitä on ehditty lukemaan jo monta kertaa kannesta kanteen. Ennin kustomoidussa satukirjassa vieraillaan neljän metsäneläimen luona etsimässä nimen kadonneita kirjaimia ja jokainen metsäneläin on suunniteltu nimen kirjaimien mukaan; esimerkiksi Ennin kirjassa mukana seikkailevat etana, norsu, naakka ja ilves.



Kirjasiskojen takaa löytyvät siskokset Tiina ja Terhi. Tiina on kirjoittanut satukirjojen tarinat ja Terhi hoitaa toimistoa ja kirjojen postituspuolta. Lisäksi siskosten tuttava, taiteilija Anni Virta, on kuvittanut tarinat. Tarina on laadittu aina niin, että Hikka-Hiiri lähtee kirjan sankarin eli tytön tai pojan kanssa etsimään unohtunutta nimeä. Seikkailussa lähdetään tapaamaan ystäviä, joiden avulla kirjaimet löytyvät; lopussa ne kootaan nimeksi ja lapsi saa ihastella omaa nimeään kauniin värikkäästi kirjoitettuna. Mitä pidempi nimi, sitä pidemmäksi tarina muodostuu, mutta lyhyellä neljän kirjaimenkin nimellä satu on ihan riittävän pitkä pienelle lapselle. Enni ei sitä vielä jaksanut kuunnella loppuun asti yhdeltä istumalta, vaikka alussa jaksoikin keskittyä ihan hyvin. Isompi lapsi oppisi kirjan avulla varmasti hahmottamaan oman nimensä kirjoittamistakin. Ja lapsesta kuin lapsesta tuntuu varmasti hienolta, kun koko kirja käsittelee hänen ikiomaa nimeään.


Nimikirjojen lisäksi Kirjasiskoilta löytyy isommille lapsille Hikka-Hiiren ABC-kirja ja Hikka-Hiiren ABC-puuhakirja, joiden avulla lapsi voi harjoitella aakkosia jännittävän tarinan lomassa. Kaikissa Kirjasiskojen kirjoissa seikkaileva Hikka-Hiiri on alun perin lähtöisin Tiinan irlantilaisen miehen Martinin mielikuvituksesta. Samaa kautta syntyi koko idea yksilöidyistä satukirjoista, eli miestä on kiittäminen paljosta! Hikka-Hiiri oli alun perin Michael Mouse, joka ajoi bussia Dublinissa ja asui sohvan alla. Martinin alkaessa kertoa tarinaa suomalaiselle kummitytölleen muuttui hiiren nimi Mikoksi, ja vuosien saatossa nimi muuttui edelleen Hikka-Hiireksi, jotta myös Mikko-nimiset pojat voisivat saada oman, yksilöidyn satukirjansa. Erityismaininnan Ennin kirja ansaitsee mielestäni kekseliään tarinan lisäksi upeasta kuvituksesta. Tykkään itse siitä tosi paljon, se on ihanan värikäs ja positiivinen, ja sen monia yksityiskohtia on sitten isomman lapsen kanssa ihana tutkia tarkemmin. Harvinaisen kauniisti kuvitettu lastenkirja.




Jos sinä kiinnostuit Kirjasiskoista ja haluaisit ostaa omalle tai tutulle lapselle ihanan, yksilöidyn satukirjan, voit tehdä sen tavallista edullisemmin käyttämällä alennuskoodia blogi (10 % alennus, koodi voimassa 15.11.2017 asti). Koodi syötetään ostoskorissa, eli muista syöttää se ennen kuin siirryt kassalle tilaamaan ja maksamaan kirjaa! Hyviä lukuhetkiä kaikille blogin lukijoille lasten kanssa tai ilman ja kirjasta riippumatta; lukeminen on ihanaa ajanvietettä kaikenikäisille ja sille kannattaa muistaa aina välillä varata aikaa vaikka tuntuisi, että arki on hurjan kiireistä. Joskus tekee aikuisellekin hyvää seikkailla mielikuvitusmaailmoissa vaikka vaan puoli tuntia; luovuus ja keskittymiskyky paranevat ja arkeenkin jaksaa sukeltaa uudella tavalla.


*Ennin nimikirja saatu blogin kautta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen