Lokakuun sisustusidea - opiskelunurkkaus kaapissa

Koulun alettua minulle on tullut pikku hiljaa tarve saada oma rauhallinen opiskelunurkkaus vauva-arjen ja kotielämän keskeltä. Tenttiin voi toki lukea ruokapöydän ääressä tai sängyssäkin, mutta lukemiseen pystyy keskittymään ihan eri tavalla kun ympäristö on opiskelulle sopiva; siksi monet tykkäävät lukea esimerkiksi kirjastossa. Mietin pitkään, mihin saisin opiskelunurkkauksen meillä sijoitettua. Paikkoja olisi toki ollut montakin ja työhuone olisi ehkä ollut nurkkaukselle luontevin paikka, mutta törmättyäni netissä mahtavaan taitettavaan työpöytään/kirjahyllyyn päätyi "nurkkaukseni" meidän olohuoneeseen. Tästä asemasta voin työskennellessäni periaatteessa samalla helposti seurata Ennin touhuja.




Mainitsin jo syyskuun sisustusidea -postauksessani, että rakastan säilytykseen liittyviä sisustusratkaisuja. No, tämä opiskelunurkkaus on säilytysratkaisu parhaimmillaan ja olen aivan innoissani siitä, kuinka hyvin se on meillä toiminut! Työpöytä näyttää kiinni ollessaan ihan tavalliselta siistiltä pikkuhyllyltä, mutta kun sen kannen avaa, mahtuu pöydälle levittämään kirjat, vihkot ja läppärin. Pöytälevyn taakse alahyllyille saa myös hyvin koulukirjat ja muut kansiot järjestykseen - ja mikä parasta, ne jäävät piiloon kun pöytälevyn laskee.



"Hyllymoodissa" huonekalussa on kaksi avohyllyä, joilla säilytän läppäriä, joitain koulutarvikkeita ja läppärin erilaisia johtoja kivassa laatikossa. Ylähyllyllä on myös sisustusesineinä viherkasvi, Ennin valokuva ja Hard Rock Cafe -matkamuistojen kokoelmani. Työpöydän pöytälevy on helppo ja nopea nostaa ylös kun haluaa alkaa opiskella, ja itse asiassa työpöytä on meillä ollut paljon auki ihan muutenkin. Vieraiden tullessa tason voi laskea, jolloin huoneen yleisilmeestä tulee heti siistimpi.



Tilasin taitettavan työpöydän Preeco.fi:stä, josta en olekaan aikaisemmin tilannut mitään. Luin sivustosta paljon arvosteluja ennen tilauksen tekemistä ja maksoin ostokset luottokortilla kun en tuntenut sivua etukäteen. Preeco.fi on suomalainen nettikauppa, mikä teki tilaamisesta vähän luotettavampaa. Kaikki meni tilauksen kanssa tosi hyvin ja olisin kokemukseni perusteella heti valmis tekemään uuden tilauksen tai suosittelemaan nettikauppaa muillekin. Työpöytä toimitettiin suoraan kotiovelle tasan viikon kuluttua tilauksesta ja kotiinkuljetuskin maksoi vain kympin. Preeco.fi:ssä on muuten huonekalujen lisäksi aika yllättäviäkin myyntiartikkeleita; kyseisestä nettikaupasta voi ostaa esimerkiksi 22-osaisen anatomisen pääkallon (tarkoitettu opetuskäyttöön), popcornkoneen tai puhallettavan joulupukin poroineen. Ehkä osa näistä sopisi seuraavan tilauksen ostoslistalle..?


Työpöytä oli helppo koota mukana tulleen ohjekirjasen avulla. Hommasta tuli vähän Ikean huonekalut mieleen, mutta sillä erotuksella, että tämän kasaaminen oli paljon selkeämpää. Kaikki huonekalun osat ja ruuveja yms. sisältävät pussit oli numeroitu ja aakkostettu, jolloin tiesi heti mikä kuului mihinkin. Ruuvien kanssa ei tarvinnut alkaa arpoa mihin erikokoiset ruuvit menevät eikä isompien palojen reikiä tai muotoja tarvinnut sen kummemmin tutkia kun yhdellä silmäyksellä näki, mistä palasta on kyse. Paketin mukana tuli jopa ruuvimeisseli, eli periaatteessa kotona ei olisi tarvinnut olla mitään työkaluja ja hyllyn olisi saanut kasattua. Aika paljon helpommin ja nopeammin työ toki kävi sähkökäyttöisen ruuvinvääntimen avulla. Joka tapauksessa hyllyn kasaaminen oli erittäin hyvin suunniteltu ja ohjeistettu.




Valmis hylly on ulkonäöltään kaunis ja sen valkoiset metallireunat sopivat tosi hyvin meidän vaaleanruskeaa olohuoneen seinää vasten. Hylly on mukavan siro, mutta samalla tukeva - varsinkin työpöytätason ollessa auki työpöytää ei kovin helpolla saisi kaatumaan. Tason alapinnalla on metallivahvisteinen reikä, johon alle taitettavan jalkaosan tappi on helppo sovittaa nostaessa pöytätaso ylös. Huonekalun osat sopivat juuri sopivasti yhteen ja kaikki liikkuu ilman hankausta "moodeja" vaihdettaessa. Toivottavasti työpöydän boostaama opiskeluinto kantaa syksyn läpi ja kevääseen asti - asiaa aututaa kyllä kummasti myös opintojen tämänhetkinen huima mielenkiintoisuus!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen