Uusi astianpesukoneemme - AEG ComfortLift

Kokkaaminen ja leipominen on ihanaa, mutta tiskaamisesta en itse tykkää yhtään. Usein jaammekin miehen kanssa hommat niin että minä leivon ja mies tiskaa; syömispuoli hoidetaan yhdessä. Niin leipoessa kuin jokapäiväisessä elämässä syntyvän tiskivuoren hallitsemisessa keskeisessä osassa on toimiva tiskikone. Hain syyskuun alussa mukaan AEG:n uuden ComfortLift -astianpesukoneen testausryhmään Smartsonin kautta. Pääsimme iloksemme ryhmään mukaan ja syyskuun lopulla meille tultiin asentamaan uusi upea AEG:n ComfortLift -astianpesukone ja vanha Miele kiikutettiin samalla ulos. Oli kyllä aikakin, vanha kone alkoi jo tulla tiensä päähän ja uusi valkoinen AEG näyttää niin paljon paremmalta keittiössä.



Yleisvaikutelma uudesta tiskikoneesta on tähän mennessä ollut hyvä. Kone on sisältä vähän pienempi kuin entinen tiskikoneemme, mutta pesujälki on kyllä tässä uudessa parempi. Varsinkin lasiastiat näyttävät pesun jälkeen paljon puhtaammilta ja kirkkaammilta kuin aikaisemmin ja kattilatkin kiiltävät nykyään enemmän. Tiskikoneessa on monta ohjelmavaihtoehtoa ja kaikki ne, joita olemme ehtineet testata, ovat toimineet hyvin. Koneessa on myös hieno beam-on-floor -ominaisuus, josta itse tykkään tosi paljon. Se kertoo, milloin ohjelma on valmis; koneen eteen lattiaan heijastuu punainen valo kun ohjelma on kesken ja valo muuttuu vihreäksi ohjelman loputtua.




Valo muuttui vihreäksi; kone valmis, äiti!


AEG:n ComfortLift -astianpesukoneen isoin ero tavallisiin tiskikoneisiin on kuitenkin sen ComfortLift -ominaisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että koneen alakorin pystyy nostamaan yläkorin tasolle, jolloin ei tarvitse kumartua niin paljon konetta täyttäessä ja tyhjentäessä. Olen itse kokenut ominaisuuden käteväksi erityisesti konetta tyhjentäessä. Yksittäisiä astioita koneeseen laittaessa alakorin noususta ei välttämättä ole kovin paljon hyötyä, mutta toki jos kerralla tulee paljon tiskiä on koneen täyttäminenkin helpompaa kun korin saa korkeammalle. Konetta tyhjentäessä astioita on aina paljon kerralla, jolloin niiden kaappiin laittaminen on huomattavasti ergonomisempaa kun ei tarvitse koko ajan kumarrella. Enniä kanniskellessa selkä joutuu jo ihan tarpeeksi koville, on siis kiva että tiskikoneen kanssa pääsee vähän vähemmällä. Pieni miinus koneelle on kuitenkin annettava siitä, että isot ja syvät lautaset on vaikea saada sinne tukevasti vaikka korien tuet ovatkin hyvin muunneltavissa. Kone on selvästi suunniteltu lähinnä pienille lautasille, joita toki mekin usein enemmän arjessa käytämme.


Olen tämän uuden astianpesukoneen kanssa käyttänyt ensimmäisen kerran myös ajastustoimintoa. Melkein ainahan erilaisista kodinkoneista se ajastustoiminto löytyy, mutta koskaan en ole oikeastaan kokenut tarvitsevani sellaista. Nyt kun tiskikonetta on pitänyt Smartsonin testauksessa kunnolla testata, päätin kuitenkin koittaa tätäkin toimintoa. Ajastin koneen siten, että ohjelma lähti käyntiin tuntia ennen kuin lähdin koulusta, jolloin se oli valmistunut juuri sopivasti kun saavuimme kotiin Ennin kanssa. Tavallaan en ehkä edelleenkään näe tässä mitään suurta hyötyä verrattuna vaikka siihen, että olisin laittanut koneen käyntiin lähtiessäni ja se olisi sitten vaan odottanut valmiina monta tuntia kotona - tällöin tietysti mahdolliset ongelmat koneen toiminnassa jäävät herkemmin huomaamatta, minkä takia en koskaan normaalisti kodinkoneita jätäkään päälle lähtiessäni kotoa. Ajastustoiminto oli joka tapauksessa tosi helppokäyttöinen ja ehkä senkin järkevämpään käyttöön löytyy joskus syitä.


Olemme astianpesukoneen testaukseen liittyen ehtineet jo julkaista yhden videonkin käyttökokemuksistamme. Jos haluat käydä vilkaisemassa, miltä minä ja Enni näytämme videolla, voit tehdä sen täältä. Ei ollut muuten ihan helppoa toimia luontevasti kameran edessä kertoen samalla jostain tiskikoneesta, varsinkin kun tiesi, että videot päätyvät nettiin. Hauskoja hetkiä olemme kyllä saaneet koko perhe videoita kuvatessamme ja voin suositella erilaisten videoiden tekemistä kaikille; niistä näkee ihan uusia puolia itsestään ja saa erilaisia muistoja tapahtumista kuin kuvien kautta. Pitää muistaa videokuvata Enninkin touhuja tarpeeksi nyt kun tyttö on vielä pieni. Kyllä sitä kymmenen vuoden päästä varmasti haluaa katsoa, miten tyttö otti ensimmäisiä horjuvia askeliaan tai sanoi ensimmäisiä sanoja jokeltelun lomassa. Pelkistä kuvistahan tällaisia asioita ei suoraan voi nähdä.

Kommentit

  1. Itsekään en pidä tiskaamisesta yhtään. Meillä odottaakin jo uusi astianpesukone täällä Espoossa, se pitäisi vaan saada vielä asennettua. Kiva kuulla, että olette olleet tiskikoneeseen tyytyväisiä. Itsellekin on tärkeää, että koneessa on paljon eri ohjelmavaihtoehtoja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen