Iki-ihana Ikea

Ikea on jokaiselle suomalaiselle tuttu kauppa. Monelle se edustaa edullisia huonekaluja ja arjen kekseliäisyyttä, sekä loputonta kokoamista. Minulle se edustaa aika lailla juuri noita asioita, ja hyvin positiivisella tavalla. Olen vuosien mittaan huomannut, että Ikeasta löytyy melkeinpä kaikkiin kodin tarpeisiin laadukkaita ja käteviä ratkaisuja ja sieltä saa aina paljon kivoja ideoita kodin sisustukseen. Pidän Ikean konseptia tosi hyvänä lihapullia ja prinsessaleivoksia myöten - pidän jopa siitä huonekalujen kasaamisesta.

Ikea PS 2014 -kattolamppu, Ektorp-sohva, Vilshult-taulu, säilytyskuutio, Ektorp-rahi

Aloin mielenkiinnosta laskea, kuinka paljon meiltä löytyy Ikean tavaroita kotoa. Tiesin kyllä, että niitä on paljon, mutta kieltämättä vähän järkytyin alettuani oikeasti tekemään asiasta listaa. Nopean listauksen mukaan kodistamme nimittäin löytyy 46 näkyvää Ikean huonekalua tai muuta vähän isompaa tavaraa. Näiden lisäksi kaapeista löytyy aika paljon Ikeaa mm. keittiötarvikkeiden, pikkupyyhkeiden ja erilaisten laatikoiden muodossa. Valitsin esimerkkihuoneiksi olohuoneen ja Ennin huoneen, ja listasin näiden huoneiden Ikea-tavarat tarkemmin tänne blogiinkin. Listaukset löytyvät alta (merkki suluissa; ihan kaikkia en muistanut/löytänyt enää).

Olohuoneen Ikea-tavarat:
  • Sohva (Ektorp)
  • Rahit, 2 kpl (Ektorp)
  • Matto (Alhede)
  • Iso taulu (Vilshult)
  • Säilytyskuutio
  • Tietokonetuoli (Renberget)
  • Tuoli
  • Kirjahylly
  • Kattolamppu (Ikea PS 2014)
  • Lelukori (Pjäs)
  • Kynnysmatto parvekkeelle

Ektorp-sohva, Vilshult-taulu, säilytyskuutio

Ektorp-rahit, Alhede-matto


Ennin huoneen Ikea-tavarat:
  • Iso hylly (Kallax)
  • Pieni hylly (Kallax)
  • Kattolamppu
  • Seinälamppu (Smila)
  • Säilytyslaatikot (Tjena, Pjäs)


Kallax-hyllyt, Tjena- ja Pjäs-säilytyslaatikot


Monet näistä tavaroista ovat olleet meillä jo pitkään ja ihan kaikkia emme ole edes ostaneet itsellemme. Esimerkiksi kolmen istuttava Ektorp-sohvamme on peräisin vanhemmiltani. Saimme heidän vanhan sohvan edelliseen asuntoomme viisi vuotta sitten kun he hankkivat uudet sohvat. Valkoinen Ektorp on selvinnyt meillä ihmeen hyvin kaikki nämä vuodet, vaikka onhan se kieltämättä varsinkin läheltä katsottuna vähän elämää nähnyt joistain kohdista. Ehkä hankimme uuden sitten kun Enni on kasvanut sottaisimmasta iästä ohi. Iso Vilshultin Pariisi-aiheinen taulu taas on ollut yksi lempisisustustavaroistani siitä asti kun sen toimme veljeni kanssa vähän vääntyneenä kotiin (autoa ei ihan oltu suunniteltu 100 x 140 cm taululle). Harmaasävyinen taulu sopii moneen sisustukseen ja on näyttävän näköinen isolla seinällä sohvan yläpuolella. Ikeaan liittyy muuten monilla myös näitä hauskoja tarinoita tavaroiden roudaamisesta kotiin - olemme jotenkin veljeni kanssa osuneet useamminkin yhdessä juuri näille hankalimmille Ikea-reissuille ja meillä on saldona myös mm. yksi hajonnut peiliovi.

Kallax-hyllyt, Tjena- ja Pjäs -säilytyslaatikot, kattolamppu


Uusin Ikea-hankintamme on olohuoneen Alhede-matto koossa 160 x 240 cm. Sen kävin ostamassa ihan pari viikkoa sitten monen kuukauden harkinnan jälkeen, ja olemme kyllä tykänneet matosta tosi paljon. Maton väri on tuotetietojen mukaan luonnonvalkoinen, mutta itse pidän sitä enemmän vaaleanharmaana. Se on materiaaliltaan ihanan pehmeä ja jämäkkä; se myös lämmittää kivasti lattialla leikkiessä tai makoillessa. Varsinkin näin talven lähestyessä on hyvä, että Ennillä on lämmin paikka leikkiä. Samoin tytön ottaessa ensimmäisiä askelia on hyvä, että alla on pehmeä matto, jolle pyllähtää.

Yleisesti ottaen olemme aina tykänneet ostamistamme Ikean tavaroista. Huonekalut on pääasissa helppo koota hyvien ohjeiden avulla ja valmiit tavarat tuntuvat toimivilta. Ikean tavarat ovat usein kivan kekseliäitä ja aina käytännöllisiä. Suurin osa sopii myös hinnaltaan pienempäänkin budjettiin; senpä takia meilläkin niitä varmaan niin paljon on peruna opiskeluajoilta. Erityisen kätevinä olen viime aikoina pitänyt Ikean Istad-pakastepusseja, jotka saa Minigrip-pussin tavoin suljettua. Niihin on helppo ottaa Ennille maissinaksuja evääksi kun lähtee johonkin tai kantaa vaikka termospulloa tai rintapumppua repussa. Olen nähnyt kyseisiä pusseja paljon myös kirppareilla - niissä pysyvät hanskat ja sukat kätevästi parillisina asiakkaiden möyriessä vaatekasoja. Ikean Krama-pikkupyyhkeet ovat myös meillä päivittäin käytössä ja voin suositella niitä kaikkiin vauvaperheisiin; pienet pyyhkeet ovat todella käteviä esim. ruokailun tai vaipanvaihdon yhteydessä ja niitä saa helposti mahtumaan kaikkiin mahdollisiin laukkuihin ja rattaisiin, jotta aina on mukana jotain, millä pyyhkiä lasta itseään tai hänen sotkemaansa ympäristöä.

Kalas-muovimukit, Alhede-matto, parvekkeen kynnysmatto


Ennin kanssa emme ole Ikeassa vielä käyneet, mutta sekin aika varmasti koittaa vielä. Ikeassa on ainakin joskus ollut sellaisia tarjouksia, että lapset syövät tiettyinä päivinä ilmaiseksi tavaratalon ravintolassa. Pitää käydä hyödyntämässä ilmaiset lihapullat sitten parin vuoden päästä kun Enni on saanut hampaita, joilla niitä pureskella! Eiköhän tässä kaikkea kivaa ostettavaakin siinä ajassa ehdi keksiä, vähintäänkin niitä pakastepusseja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen