Marraskuun sisustusidea - sisustustarroilla helposti uutta ilmettä kotiin

BLOGIYHTEISTYÖ: Designtarrat.fi

Edellisessä asunnossa meillä oli useampiakin sisustustarroja seinillä, mutta nykyiseen kotiimme en sellaisia ollut vielä ehtinyt hankkia ennen blogiyhteistyötä Designtarrat.fi:n kanssa. Sisustustarrat ovat mielestäni kiva ja helppo tapa piristää huoneen ilmettä. Oikein kiinnitettynä ne myös pysyvät hyvin seinällä ja näyttävät tyylikkäiltä. Sisustustarrat ovat monesti edullisempia kuin taulut eivätkä vaadi naulojen tai muiden pysyvien jälkien tekemistä seinään; toki nopeasti irti repäistynä tarrakin voi vahingoittaa maalipintaa tapetista puhumattakaan.

Ennen...

...jälkeen!

Saimme blogiyhteistyön merkeissä eteiskäytävän seinällemme ihanan "Family is everything" -sisustustarran* ja kätevän lastan* asennusta helpottamaan. Designtarrat.fi myy todella monenlaisia sisustustarroja verkkosivuillaan ja kaikki tuotteet saa tilattua sieltä ilman postikuluja. Aihepiirit ulottuvat aina värikkäistä lasten tarroista yksinkertaisiin tekstitarroihin ja löytyypä sivustolta esimerkiksi aika kekseliäitä valokatkaisintarrojakin. Suurimman osan tarroista voi tilata erikokoisina ja -värisinä, tässä meidänkin valitsemassamme tarrassa olisi ollut yhteensä jopa 24 erilaista vaihtoehtoa samalle tarralle; tarran kun saa tilattua kolmessa koossa ja kahdeksassa värissä. Meidän "Family is everything" -tarra* on kokoa 2 (87 x 44 cm) ja väriksi valitsin valkoisen.


Jos ei ole aikaisemmin kokeillut sisustustarroja tai on muuten vaan epävarma sopiiko tarra jollekin tietylle seinämateriaalille, voi Designtarrat.fi:ltä tilata ilmaisen testitarran. Testitarran avulla voi kokeilla, sopiiko tarran materiaali omalle seinälle ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Designtarrat.fi:n sivuilta löytyy myös hyvä sisustustarran asennusvideo, jonka katsomista ennen tarran kiinnitystä voin kyllä suositella. Samoin kiinnitysohjeet kannattaa aluksi lukea huolella läpi. Seinätarra koostuu kolmesta kerroksesta (tarran pohja, sisustustarra, siirtokalvo) ja tämän kunnollinen hahmottaminen auttaa myös tarran seinälle kiinnityksessä.


Ensimmäinen vaihe sisustustarran kiinnittämisessä oli seinän ja itse tarran valmistelu. Pyyhin seinän nihkeällä liinalla asennuspäivän aamuna, ja sainkin sillä ihan hyvin irtopölyt lähtemään. Seinää olisi ehkä kannattanut putsata perusteellisemminkin niin tarra olisi voinut kiinnittyä siihen paremmin, mutta on se näinkin pysynyt seinällä ihan hyvin. Myös tarra piti valmistella siten, että ilmakuplat paineltiin lastalla (tai esim. pankkikortilla) pois kerrosten välistä - ohjeen mukaan tämä tärkeä vaihe edesauttaa tarran kiinnittymistä ja helpottaa kiinnitysprosessia. Kun seinä oli puhdas ja ilmakuplat paineltu tarrasta molemmin puolin pois, sisustustarran varsinainen asennus saattoi alkaa.




Asemoimme tarran ensin oikeaan kohtaan seinällä maalarinteipin avulla. Vatupassia meillä ei ole, mutta asettelin tarran mahdollisimman suoraan käyttäen ovenkarmia mallina. Tämän tekstitarran kohdalla ihan millilleen asettaminen ei edes ollut tarpeen, joten en ottanut siitä liikaa stressiä. Kun tarra oli kiinnitetty maalarinteipillä alustavasti oikealle kohdalle, vedettiin sininen tarran pohja (eli alin kolmesta kerroksesta) varsinaisen tarran ja siirtokalvon alta pois. Sen jälkeen painelin kirjaimia lastalla seinään kiinni siirtokalvon läpi, jotta ne tarttuisivat siihen hyvin. Sininen tarran pohja oli helppo vetää pois kahden ylemmän kerroksen alta.



Seuraava vaihe olikin sitten jo vähän vaikeampi. Seinällä oli tässä vaiheessa siis itse tarra seinää vasten ja sen päällä siirtokalvo, joka vielä piti saada tarran päältä pois. Periaatteessa homma kuulostaa helpolta, mutta siirtokalvon vetäminen pois tarrakirjainten päältä osoittautui välillä aika haastavaksi. Aloitin siirtokalvon irroittamisen vasemmasta yläreunasta ja etenin varovasti painaen aina valkoisia tarrakirjaimia uudestaan seinään kiinni heti kalvon irrottua niiden päältä. Osa kirjaimista tahtoi kuitenkin jäädä kiinni siirtokalvoon irroten seinästä, jolloin niiden oikealla kohdalla pitäminen oli pientä taiteilua. Hitaasti edeten saimme kuitenkin lopulta koko siirtokalvon pois ja i:n pistettä lukuun ottamatta kaikki kirjaimet jäivät seinälle. Päädyimme aina välillä leikkaamaan siirtokalvoa saksilla pois, jotta se ei jäisi roikkumaan seinälle ja siten vaikeuttamaan lopun kalvon poistamista.



Sisustustarra on nyt ollut seinällämme pari viikkoa, ja ainakin toistaiseksi se on siellä pysynyt ihan hienosti. Tarran kiinnitys seinälle onnistui lopulta kaiken kaikkiaan hyvin ja koko hommaan meni meillä yhteensä ehkä noin tunti. Paketissa oli hyvät ohjeet sekä seinän esivalmistelulle että itse tarran kiinnitykselle. Ihan ensimmäisenä ohjeena oli vielä se, että seinätarra pitäisi laittaa paikoilleen mahdollisimman pian paketin saapumisen jälkeen, sillä sen liimapinta on tuoreena parhaimmillaan. Tarraa ei myöskään saanut ottaa pois muoveista kuin vasta juuri ennen kiinnitystä, jotta samainen liimapinta kuivuisi mahdollisimman vähän.



Valkoinen tarra sopii hurjan hyvin vaaleanruskealle seinällemme ja mustavalkoisen perhepotretin viereen. Kyseinen seinä sijaitsee aika lailla keskellä asuntoamme, eli tarra pääsi sanomansa mukaisesti keskeiselle paikalle kodissamme. Tarra näkyy kauniisti keittiöön ja olohuoneeseen, ja sen näkee myös heti ulko-ovesta sisään tultuaan. Samaan aikaan kaunis täydennys siis useamman huoneen sisustukseen.




*Sisustustarra ja lasta saatu blogin kautta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen