ResQ - helppoa, halpaa ja fiksua ruokaa

Latasin puhelimeeni ResQ-sovelluksen varmaan jo yli vuosi sitten ja mietin jo silloin, miten fiksu idea appin takana on vähentää ruokahävikkiä tarjoamalla ihmisille halvempaa ruokaa. En kuitenkaan tullut käyttäneeksi ResQ:ta kuin vasta nyt ihan viimeisen kuukauden aikana. Nyt olen ostanut appin kautta ruokaa noin viisi kertaa ja on sanottava, että idea on edelleen mielestäni hurjan hyvä. Ruoka, jota appin kautta saa ostaa, on ollut laadukasta ja hyvää, ja asiointi ruokapaikoissa on sujunut jouhevasti joka kerta.



ResQ:n idea on siis se, että käyttäjä pääsee mukaan "pelastamaan" ravintola- ja kahvilaruokaa hävikiltä ostamalla pian vanhaksi meneviä tuotteita alennettuun hintaan appin kautta. ResQ:ssa on mukana tosi monipuolisesti ruokapaikkoja ainakin pääkaupunkiseudulla, eli useimmat löytävät sopivan pelastuskohteen läheltä kotia tai vähintäänkin työmatkalta. On kiva, että niin moni paikka on lähtenyt ideaan mukaan; yhdestä appista löytää nyt helposti valtavan määrän erilaisia annoksia ja niiden osto ja nouto on helppoa.

Olen tähän mennessä ostanut ResQ:n kautta pari pullaa, täytetyn leivän, pari kiinalaista ruoka-annosta ja yhden jäätelöpaketin. Iloisin yllätys oli Ciao Cafe:sta ostamani puolen litran kotipakkaus mansikkajäätelöä - se oli ihan älyttömän hyvää ja paketti loppui alta aikayksikön. Olen kytännyt lähikahvilamme ResQ-valikoimia sen jälkeen silmä kovana, mutta jäätelöitä ei ole uudestaan tullut listoille. Konsepi perustuukin tietynlaiseen sattumaan, eikä etukäteen voi oikein suunnitella ostavansa appin kautta jotain tiettyä annosta. Sinne päätyvät vain ne ruuat, jotka juuri sillä hetkellä ovat jääneet vanhenemaan.



Jäätelön lisäksi kaikki muutkin ostamani ResQ-ruuat ovat olleet hyviä. Kiinalaiset ruoka-annokset ovat jopa olleet aika täyttäviä ja pienellä kotituunauksella (mozzarella + kurkku) niistä on saanut hyvän ateriakokonaisuuden. Tällä tavalla pääsee myös pienemmällä kynnyksellä maistelemaan ihan uusia ruokia, joita ei ehkä ravintolassa tulisi muuten tilattua tai kaupasta ostettua. Makumaailma laajenee ja jotkut annokset voivat yllättää niin positiivisesti, että niitä alkaa jatkossa tilaamaan ravintolassakin. Jos et ole vielä ladannut ResQ:ta, suosittelen sitä lämpimästi: ruokahävikkiä vastaan on aina hyvä taistella ja tällä tavalla hyvän mielen lisäksi saa vatsan täyteen pikkurahalla.



Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen