Tammikuun sisustusidea: verhokatos lastenhuoneeseen

Vuoden 2018 ensimmäiset sisustusratkaisut koskivat lastenhuonetta. Lastenhuoneen sisustusprojektihan lähti liikkeelle jo kesällä ja on kivasti kesken vieläkin, toisaalta sisustus on siitä mukavaa puuhaa ettei valmista varsinaisesti koskaan välttämättä tulekaan - ainakaan lopullisesti. Lastenhuoneen uusin sisustuksellinen muutos on nyt tammikuussa sinne luotu lukunurkkaus. Lukunurkkauksen hallitseva elementti on komea verhokatos, joka muuttaa koko huoneen ilmettä. Se tekee nurkkauksesta yhdessä tyynyjen ja koristevalojen kanssa kotoisan ja pehmeän turvapaikan, jossa voi rauhoittua ehkä joskus nukkumaankin.


Verhotangon laittaminen Ennin huoneeseen oli listallani jo silloin kesän alussa, mutta eihän sitä vieläkään huoneeseen ole asennettu. Päädyinkin sitten loppuvuodesta vähän erilaiseen ratkaisuun kun aloin suunnitella huoneen nurkkaan verhokatosta, joka ajaa samalla vähän verhojen asemaa. Olisin halunnut ostaa Ennille hienon prinsessakatoksen jo ennen tytön syntymää, mutta se silloin jäi. Nyt lastenhuoneessa on hieno verhokatos, joka muodostaa kotoisan pesän sängyn toiseen päätyyn.

Verhokatos on tilattu Jollyroomilta ja on merkiltään Jollein (värinä hiekka). Ilmeisesti katos on alkujaan tarkoitettu hyttysverkoksi ja sen kangas on tosi ohutta, melkein läpikuultavaa. Vuodekatos sopii hyvin lukunurkkauksen päälle eikä sen keveyden takia tarvitse myöskään pelätä, että katos ihan helposti tipahtaisi Ennin päälle tai muuten vain irtoaisi kiinnikkeestään. Katoksen vaaleanruskea väri on mukavan neutraali ja lämmin, ja siihen on helppo yhdistää monenlaisia kirkkaampia värejä.



Verhokatos on kiinnitetty seinään ihan tavallisella amppelikoukulla, jolloin kattoon ei tarvinnut tehdä ollenkaan reikää. Ostin mustan amppelikoukun Clas Ohlsonilta ja koukun mukana tuli myös kiinnikeruuvit. Ulkonäkö on mukavan yksinkertainen ja tyylikäs, ja mielestäni koukku sopii huoneeseen ihan sisustuksellisestikin tosi hyvin. Pieni homma koukun poraamisessa kantavaan seinään toki oli, mutta kattoon poraaminen olisi ollut vielä haastavampaa. Verhokatoksen korkeutta pystyy säätämään hyvin solmimalla kiinnikenarut eri pituudelta, eli amppelikoukun korkeusasemaa ei tarvinnut ihan sentilleen mitata.



Tyynyt ovat keskeinen osa lukunurkkausta ja valitsin vaaleanruskean verhokatoksen alle vaaleita pastellisävyisiä tyynyliinoja. Nurkkauksesta löytyy myös hauska pisaran muotoinen valkoinen tyyny kasvoilla; tätä Enni on pitänyt erityisen hauskana. Tilasin kyseisen tyynyn samaan aikaan verhokatoksen kanssa. Katoksen asentamisen yhteydessä myimme myös Ennin huoneen isomman Kallax-hyllykön pois. Huoneessa tuntuu sen myötä nyt olevan paljon enemmän tilaa ja boordikin näkyy kauniimmin koko seinän mitalta. Säilytystilan puolesta emme hyllyä tarvinneet ja sain siitä Tori.fi:ssä euron tarkkuudella saman hinnan kuin mitä verhokatoksesta maksoin - tavallaan siis ilmainen sisustusmuutos. Alla olevassa kuvaparissa näkyy lastenhuoneen nurkkauksen muutos kesästä.


Boordikin näkyy nyt paremmin kun korkea kaappi on poissa.



Jos siirrämme Ennin pinnasängyn joskus tytön huoneeseen, sopii verhokatos senkin päälle oikein hyvin. Periaatteessa katoksen alla ei edes tarvitsisi olla minkäänlaista sänkyä vaan lukunurkkauksen voisi rakentaa tyynyistä ja verhokatoksesta lattiallekin. Se voisi tällä hetkellä olla Ennille mukavin vaihtoehto muutenkin, sillä ei tyttö vielä pääse kiipeämään itsekseen sängylle (tai tulemaan alas sieltä). Vierassängylle ei meillä vaan tällä hetkellä ole oikein muuta paikkaa kuin Ennin huone, eli lattialla oleva lukunurkkaus ei nyt ainakaan ihan heti tule toteutumaan. 



Joka tapauksessa verhokatos on tällä hetkellä kaunis sisustuselementti lastenhuoneessa ja sille tulee varmasti olemaan käyttöä myöhemminkin Ennin kasvaessa. Kyllähän pikkutytöllä pitää oma prinsessakatos olla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen