Pääsiäistunnelmia

Pääsiäisen varsinaiset pyhät ovat oikeastaan vasta edessäpäin, mutta ajattelin kirjoittaa meidän tämän vuoden pääsiäistunnelmista jo tänään. Viime viikolla vietettiin kuitenkin jo palmusunnuntaita ja pitkäperjantai lipui ohi eilen - niiden välissä ehdin myös tehdä blokkivaiheen toisen tentin (OHeRa), joka meni lopulta varmaan ihan hyvin. Läpi nyt ainakin. Onkin ihanaa nyt pääsiäisenä vaan olla kotona ja lomailla myös koulusta, sillä seuraava kurssi alkaa vasta tiistaina. 
Kevät on tänä vuonna ollut tavallista kylmempi ja palmusunnuntain virpomisetkin piti tehdä kunnon toppavaatteissa. Muistan hyvin, kuinka minulla oli viime palmusunnuntaina ihan ohut takki päällä - tänä vuonna ei olisi millään onnistunut ja maisematkin olivat aika lumiset. Kylmä ei kuitenkaan tullut ja pikku noitamme tepasteli innoissaan ulkona pisimmän matkansa ikinä: reilun kilometrin.


Meidän perhe pääsiäisenä 2018.


Pääsiäisohjelmassamme on tähän mennessä ollut lähinnä rairuohon kasvatusta ja palmusunnuntain virpomisia. Lisäksi kävimme eilen pitkänäperjantaina pääsiäislounaalla Ennin isovanhemmilla ja tänään aamupäivällä boulderoimassa koko perheen voimin. Laitoin rairuohon kasvamaan tänä vuonna itse asiassa ensimmäistä kertaa ikinä omassa kodissa - eipä meillä mieheni kanssa ole ollut ihmeempää intoa rairuohon kasvattamiseen aikaisemmin, mutta Ennin kanssa sekin tuntui jotenkin jännittävämmältä. Olemmekin tytön kanssa seuranneet ruohon kasvua melkein joka päivä ja tyttö on tykännyt "silittää" (lue: litistää) kasvavia ruohonkorsia. En jaksanut alkaa pelleillä mullan kanssa, joten päätin koittaa talouspaperia kasvualustana. En olisi itsekään uskonut, kuinka hyväksi ruoho kasvoi pelkällä paperilla ja vedellä.Istutin rairuohon vähän vajaa kaksi viikkoa sitten ja se kukoistaa tällä hetkellä ihan parhaimmillaan. Parin päivän päästä ruoho alkaa todennäköisesti olla jo niin pitkää, että se alkaa painua kasaan ihan omasta painostaan, mutta sitten on pääsiäinenkin jo ohi. Toistaiseksi rairuoho on jaksanut hienosti kasvaa kohti aurinkoa. Pidin muovikelmua kylvöksen päällä pari ensimmäistä päivää, jotta kosteus pysyisi paremmin talouspaperissa. Leikkasin myös pyöreitä talouspaperin paloja lautasen pohjalle 3 kpl samasta syystä; jotta siemenet pysyisivät paremmin kosteina. Ruoho alkoi itää muutaman päivän kohdalla ja alkoi vihertää nopeasti päivän 6 paikkeilla. Nyt ruoho on jo niin tiivistä, ettei alla olevaa talouspaperia ja siemeniä edes näe sen läpi.

Rairuohon kasvu dokumentoituna päiviltä 0-11.


Viime viikon sunnuntaina oli tosiaan palmusunnuntai, jolloin kävimme virpomassa Ennin isovanhemmilla ja isoisovanhemmilla. Virpomisoksat tehtiin ”pienessä” kiireessä palmusunnuntain aamuna, mutta taas tuli todistettua, että kiire lisää luovuutta. Katkoessani oksia tien vierestä keksin nimittäin ehkä maailman parhaan idean oksien koristeluun: pikkusuklaamunien värikkäät foliopaperit! Söimme mieheni kanssa aamupalaksi kymmenkunta suklaamunaa ja saimme niistä ihanan kirkkaan värisiä ja helposti muokattavia foliopapereita oksiin kiinnitettäväksi. Tätä koristelukeinoa käytämme ehdottomasti tulevinakin vuosina, sillä oksista tuli tosi kivan näköisiä - ja voihan ne suklaamunat laittaa kippoon odottamaan ilman foliokuoriakin.
Pääsiäisemme on tähän mennessä ollut mukavan leppoisa ja sääkin on ollut ihanan aurinkoinen - auringonvalo tuo kyllä itsellekin kivan kevätfiiliksen ja ulkoileminen on kirkkaalla kelillä paljon mukavampaa. Pääsiäisen ohjelmassa on vielä luvassa sukulointia ja varmasti lisää ulkoilua, samoin suklaamunia on vielä uhkaavan paljon keittiössä pyörimässä (meillä ei käynyt tänä(kään) vuonna yhtään virpojaa, harmi kyllä). Ihanaa pääsiäistä ja kevättä kaikille lukijoille, nautitaan lämpenevistä keleistä ja hyvästä ruuasta!Ennin kerhoreppukin sopii hyvin pääsiäiseen ja alkavaan kevääseen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa