Virkattu lelukori taaperolle

Käsityöt ovat minulle vähän sellaisia, että niitä tulee tehtyä kausittain. Tykkään tosi paljon neuloa ja virkata erilaisia juttuja, mutta joskus koko käsityöharrastus vaan unohtuu kuukausiksi, tällä kertaa jopa lähes vuodeksi. Edellinen käsityöprojektini oli virkattu pöllöpehmolelu, josta täällä blogissakin kirjoittelin viime vuonna - virkkaaminen onkin nyt viime vuosina ollut itselleni jotenkin enemmän mieleen, vaikka nuorempana tykkäsin nimenomaan neuloa.


Olen jo jonkun aikaa ollut kiinnostunut paksujen ”lankojen”, eli tarkemmin sanottuna kuteiden, virkkaamisesta. Pari viikkoa sitten päätin sitten tilata netistä vähän ontelokudetta ja ison virkkuukoukun (numero 9/10). Ajatuksena oli virkata Ennille lelukori ja löysin helpon ohjeen kahvalliseen koriin Lankavan sivuilta. Hyödynsin korissa myös Meillä kotona -blogista löytynyttä vinkkiä tekstin virkkaamisesta koriin. En noudattanut kumpaakaan ohjetta ihan tarkalleen vaan tein koriin hieman omia muutoksia; tykkään yleensäkin säveltää vähän käsityöohjeissa, jotta työstä tulee enemmän oman näköinen. Jos jotakuta kiinnostaa tarkka ohje, saa kysellä, mutta tänne blogiin en jaksa sitä tarkasti kirjoittaa. Yllä olevista linkeistä löytyvät ohjeet ovat joka tapauksessa tosi hyvät ja niiden avulla saa virkattua itselleen kauniin korin.




Kori oli lopulta tosi helppo virkata, eli työ sopii erinomaisesti myös aloittelijoille. Ontelokuteen virkkaaminen isolla koukulla oli tosin yllättävän raskasta, eli pieniä käsivoimia työn tekeminen kyllä vaatii. Ote työhön ja virkkuukoukkuun oli ihan erilainen kuin yleensä käsitöitä tehdessä, mikä oli ihan kivaa vaihtelua. Tulen varmasti tekemään vielä lisää virkattuja koreja tämän prototyypin jälkeen, onneksi tuli tilattua ontelokudetta useampi pakka. Pelkällä korin pohjan ohjeella saa myös tehtyä kauniita pannunalusia, joita teinkin meille jo yhden. Seuraavana vuorossa olisi varmaan pienempien säilytyskorien virkkaaminen Ennin huoneeseen tai makuuhuoneeseen. Esimerkiksi sukkia tai alusvaatteita voisi olla aika kätevä säilyttää tällaisessa pienessä korissa vaatekaapissa.




Tilasin ontelokuteet ja virkkuukoukun Finn Texomer -verkkokaupasta. En ole aikaisemmin kyseisessä verkkokaupassa asioinut, mutta tämän yhden kokemuksen perusteella voin kyllä kauppaa suositella. Tilasin kolme noin kilon pakkaa ontelokudetta (väreinä valkoinen, vihreä ja vaaleanpunainen) sekä kätevän kaksipäisen ison virkkuukoukun (toinen pää on 9 ja toinen pää 10). Tavarat tulivat nopeasti ja hyvin pakattuina perille ja EKO-ontelokude -merkkinen kude on tuntunut laadukkaalta. Nettikaupassa näytti olevan todella paljon erilaisia käsitöihin liittyviä tuotteita, eli voi hyvin olla, että tulen itsekin sieltä vielä tulevaisuudessa jotain tilaamaan.



Tekstin virkkaaminen koriin oli tosi mukavaa ja olenkin aina tykännyt sekä kirjoneulomisesta että -virkkaamisesta paljon. Virkkasin valkoiseen koriin siis tekstin LEGOT vihreällä ontelokuteella. Sen verran kiireessä onnistuin tekstin kuitenkin tekemään, että G-kirjain näyttää vähän Q:lta, sillä yksi silmukka tuli väärällä värillä, ja pari ensimmäistä kirjainta ovat kauempana toisistaan kuin viimeiset - aika pieniä ongelmia kuitenkin ja osuvat varmasti omaan silmään selvimmin. Ja näyttääpähän kori näin ainakin aidosti itsetehdyltä!


Enni on tykännyt uudesta lelukoristaan, jossa tosiaan säilytämme nyt tytön duploja. Hän saa itsekin kannettua koria kahvoista ja tykkää niin tyhjentää koria kuin kerätä lattialta dubloja koriin. Lelukorista tuli kyllä kivan tukeva ja se tulee toivottavasti kestämään meillä käytössä vielä pitkään. Parin vuoden päästä sinne voi ehkä oikeasti laittaa niitä legojakin, mitä sen tekstinsä perusteella pitäisi sisältää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen