Vähän oikaistu, mutta herkullinen suklaatäytekakku

Vietimme äskettäin pikkuveljeni synttäreitä ja leivoin niitä varten pitkästä aikaa jotain. Tai ehkä tässä tapauksessa "leipoa" on väärä termi, sillä joo, tein kyllä täytekakun, mutta käytin valmispohjaa ja tein vain kreemin itse. Lopputulos oli kuitenkin ihan mahtavan herkullinen ja kakusta tuli oikein hyvä. Varmaan se olisi voinut olla vielä vähän parempaa itse leivotulla kakkupohjalla, mutta joskus on kiva tehdä asiat helposti.


Ostin tosiaan valmiin kakkupohjan, jossa oli kolme kerrosta. Kreemin tein tällä ohjeella jättäen vain ohjeessa mainitun aromin pois. Kostutin kakkupohjan sitruuna- ja persikkamehulla ja laitoin täytteeksi suklaakreemiä ja säilykepersikan paloja. Kuorrutin kakun samalla suklaakreemillä ja koristelin kakun synttäriteeman mukaisesti samoilla persikanpaloilla, joita käytin täytteenä. Suklaakreemi toimi tosi hyvin sekä täytteenä että kuorrutteena ja se oli helppo levittää huoneenlämpöisenä. Jääkaapissa oltuaan kreemi kovettui hieman, ja se olisi varmaan ollut hyvä vatkata uudestaan jos sen olisi halunnut levittää vasta jääkaappisäilytyksen jälkeen. Loppusilauksen kakulle antoivat valkosuklaalastut, joita ripottelin kakun reunalle lautaselle.



Aion koittaa suklaakreemiä tulevaisuudessa myös cupcake-kuorrutteena ja itse tehdyn suklaakakkupohjan kanssa. Kuvittelisin, että se toimii molemmissa tosi hyvin. Alla vielä kreemin ohje kopsattuna Annin Uunissa -blogista:


Herkullinen suklaakreemi

400 g suklaata (itse laitoin 200g tummaa suklaata ja 200g maitosuklaata)
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa


Ohjeet:

Sulata suklaa ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään kaakaojauhe ja kuuma vesi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää jäähtyneet sula suklaa, kaakaojauheseos ja tuorejuusto (huoneenlämpöisenä) kulhoon. Vatkaa seos pehmeäksi ja kuohkeaksi. Käytä erilaisissa leivonnaisissa!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen