Jouluaatto on jo kuukauden päästä

Olen aina ollut jouluihminen ja joulu on ollut minulle lapsesta asti vuoden paras juhlapyhä. Tänä vuonna joulun läheisyys yllätti minut oikeastaan vasta nyt - on ollut jotenkin niin kiire opiskelujen ja arjen pyörittämisen suhteen ettei ole ehtinyt huomata, että jouluaatto on oikeasti jo tasan kuukauden kuluttua ja joulukuukin alkaa jo viikon päästä. Voisi varmaan pikku hiljaa asentaa jouluvalot parvekkeelle.


Joulunodotus kaksivuotiaan taaperon kanssa tulee taas olemaan uudella tavalla hienoa. Luin Ennille jo viime vuonna joulukalenterisatua joka ilta, ja aion toteuttaa idean tänäkin vuonna. Joulukalenterisatu on siis tarina, josta kerrotaan joka ilta pieni pätkä ja juoni etenee päivä päivältä huipentuen jouluaattona. Tänä vuonna tyttö ymmärtää sadusta ja sen etenemisestä varmasti paljon enemmän kuin vuosi sitten, eli koko homma tulee olemaan vielä viime vuottakin mielekkäämpää. En ole vielä valinnut mitään tiettyä satua täksi vuodeksi, mutta periaatteessahan siihen sopii mikä tahansa tarina. Ehkä parhaiten joku jouluun tai talveen liittyvä, mutta monenlaiset tarinat sopivat tähän muottiin hyvin.

Meidän ihana "Joulumaisema" -joulukoriste.


Enni on tänä vuonna ollut tosi innoissaan niistä muutamista joulukoristeista, joita olen ehtinyt kaivaa kaapista esille. Yksi omista lempijoulukoristeistani on päässyt jo moneen otteeseen duplojen leikkipaikaksi, nimittäin värivaloja vilkuttava ”joulumaisemamme”. Duploukkelit mahtuvat juuri sopivasti maiseman etualalle ja lisäksi Enni tykkää bongailla koristeesta lumiukkoja ja pieniä ihmishahmoja. Kauniisti joulumaisemaa kiertävät ja väriään vaihtavat ledit myös hurmaavat niin lapsen kuin aikuisen joka kerta.



Leivoin viime viikolla tämän syksyn ensimmäiset joulutortut ja tulihan niistä kieltämättä ihana joulun tuoksu kotiin. Koitimme tarjota torttuja Ennillekin, mutta hän piti niitä jostain syystä ”kaloina” eikä suostunut edes maistamaan. Ehkä sitten ensi jouluna siis. Glögiäkin meiltä jo löytyy jääkaapista, pitäisi varmaan keittää sitäkin tässä joku päivä. Kylmenevillä keleillä kuuma juoma ja lämpimät joulutortut maistuvat nimittäin erityisen hyviltä ja viime viikot ovat olleet jo aika hyytäviä.

Sain tänä vuonna mieheltäni lahjaksi hienon Ritualsin joulukalenterin ja odotan jo innolla, että pääsen avaamaan sen luukkuja! En ole koskaan omistanut muunlaisia kalentereita kuin perinteisiä luukkukalentereita, suklaakalentereita tai arpakalentereita (tai no joo, lapsena meillä oli kyllä myös pussijoulukalenteri), eli olen aika innoissani tästä uudesta konseptista. Ilmeisesti jokaisesta luukusta tulee jokin pieni kosmetiikkatuote, johon pääsee sitten tutustumaan. Tämän Ritualsin kalenterin lisäksi hommaamme kyllä todennäköisesti vielä aikuisille arpakalenterit ja mahdollisesti Ennille jonkinlaisen pussikalenterin ennen joulukuun alkua. Tai jos ei vielä tänä vuonna, pussikalenteri tulee toteutumaan viimeistään ensi jouluna.
 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen