Taaperon joululahjat 2018

Joulu 2018 ei ollut meidän perheelle se onnistunein juhla monestakaan syystä, ei vähiten siksi, että sairastimme kaikki kolme jossain vaiheessa joulua. Flunssa alkoi miehestäni, joka sai sen jo viikko pari ennen joulua, Enni sairastui aatonaattona ja minä kunnolla pari päivää joulun jälkeen. Sairaana ei ole kiva viettää mitään juhlia ja jouduimme muuttamaan useampia joulusuunnitelmia Ennin sairastelun takia - opimme samalla, että sairas lapsi viihtyy parhaiten omassa kodissa.


Sairasteluista huolimatta joulu meni ihan mukavasti ja saimme kaikki paljon kivoja lahjoja. Enni sai tietysti eniten lahjoja ja tällä hetkellä vähän tuntuukin siltä, että koti on ihan täynnä uusia leluja. Toisaalta tuntuu myös siltä, etteivät uudet lelut ole mitään krääsää vaan niillä on kiva leikkiä yhdessä ja ne kaikki kehittävät Ennin nopeasti kasvavia taitoja jollain tavalla. Yksi joulun hienoimmista lahjoista oli isäni Ennille rakentama kirjahyllytalo, jonka saimme "tilata" etukäteen täysin mittojen mukaan. Mainittakoon myös, että kaikki talossa käytetyt materiaalit löytyivät vanhempieni autotallista eli kyseessä on hyvin ekologinen lahja. Esimerkiksi talon lattioina käytetyt laminaatit ovat samoja, jotka jäivät meidän työhuoneen remontista ylimääräisiksi.


Enni on tykännyt uudesta leikkitalostaan ihan hurjan paljon ja leikkinyt sillä päivittäin. Lähes kaikki tytön nuket, duploukkelit, figuurit ja muut lelut ovat jo päässeet pomppimaan talon portaissa, nukkumaan pikkusängyissä ja syömään eväitä eri huoneissa. Lisäksi talo toimii kirjahyllynä ja säilytyshyllynä. Kirjahyllytalo on myös kaunis sisustuselementti, jonka ulkonäköä on helppo muokata itse. Onkin myönnettävä, että olen ollut itsekin aika innostunut talosta ja suunnitelmissa on tällä hetkellä ainakin huoneiden tapetointi ja jonkinlaisen valaistuksen järjestäminen osaan niistä. Testasin jo vähän millainen värimaailma taloon voisi sopia ja "tapetoin" toisen ullakkohuoneen väliaikaisesti vaaleanpunaisella kartongilla. Virittelin myös kellarin katonrajaan paristoilla toimivan valoketjun, joka valaisee alimmat huoneet aika kivasti. Luulen, että talon valaistus tulee järjestymään ilman sähköä, sillä nykyään on olemassa hyviä ja käteviä johdottomia ratkaisuja.



Kirjahyllytalon lisäksi Enni sai lahjaksi paljon uusia vaatteita, pari kuvakirjaa itsestään, kirjoja, puuhakortteja, junaratapöydän, nuken kehdon, rannekoruja, leikkitunnelin ja Pipsa Possu -figuureja. Ja vaikka mitä muuta, tulisi pitkä postaus jos luettelisin ihan kaiken. Uudet vaatteet olivat tosi hyödyllisiä lahjoja, sillä ne olivat lähinnä kokoa 98 cm eli vielä vähän isoja. En ole itse ehtinyt vielä ostaa Ennille tässä koossa juuri mitään ja nyt ei heti tarvitsekaan, mikä säästää hyvin aikaa ja rahaa. Leikkitunneli on ollut paljon käytössä ja Enni tykkää ryömiä sen läpi tai mennä piiloon sen sisälle. Hauskaa on myös käskyttää äitiä ja isiä tunneliin. Puuhakorttejakin tyttö on tykännyt tutkia, levitellä ja järjestää riveihin.

Tunnelin saa helposti myös kasaan, jolloin säilytys on helppoa.


Duplot ovat olleet tytön lempileluja jo melkein vuoden ajan ja osittain voisi sanoa että ne ovat sitä edelleen. Enni osaa rakentaa duploista tosi isoja ja monimutkaisia rakennelmia (alla olevan kuvan puisto on kyllä äidin käsialaa) ja erityisesti hän tällä hetkellä tykkää rakentaa duplotaloja, joissa duploukkelit pitävät teekutsuja. Duplot ovat tosi monipuolisia leluja ja ne kuuluvat myös omiin suosikkeihini Ennin leluista. Olen aina itsekin tykännyt rakennella legoilla ja duploilla ja odotan jo innolla, että tytölle saa alkaa ostaa vaikeampia duplo- tai legosettejä. Samoin odotan, että voimme yhdessä alkaa tehdä isoja aikuisten palapelejä!


Jouluna saatuja uusia duplosettejä; leikkipuisto ja hevostalli.


Meidän aikuisten lahjat olivat nekin tosi kivoja, saimme muun muassa pari ravintolalahjakorttia, vaatteita, kumisaappaat, kahvinkeittimen, koruja, pelejä ja keittiövälineitä. Ravintolalahjakortit ovat mukavia lahjoja pienten lasten vanhemmille, sillä niiden avulla saa lisäsyyn lähteä joskus kahdestaan syömään ja viettämään iltaa. Kahdenkeskistä aikaa tulee taaperoarjessa usein järjestettyä liian vähän, vaikka meilläkin on paljon potentiaalisia lastenhoitajia lähipiirissä. Uusien lahjakorttien myötä ulos tulee joka tapauksessa varmasti lähdettyä, toiseen lahjakorttiin oikein sisältyikin tarjous Ennin hoitamisesta illallisen ajan.

Enni on leikkinyt uusilla joululahjaleluillaan päivittäin ja uskon, että näistä leluista on iloa vielä moniksi vuosiksi eteenpäin. Monet saaduista lahjoista päätyvät varmasti myös jossain vaiheessa kiertoon ja ilahduttavat myöhemmin muitakin lapsia, enkä olekaan stressannut hirveästi lahjojen antamisen ekologista tai eettistä puolta. Suunnitelmissamme kuitenkin on, että mitä isommaksi Enni kasvaa, sitä enemmän meidän lahjat tytölle suuntautuvat erilaisiin elämyksiin ja aineettomiin lahjoihin. Pieni lapsi ei tällaisia ihan hirveästi vielä osaa arvostaa ja toisaalta iloitsee uusista leluista ihanan aidolla tavalla. Ja eipä siinä, tykkääväthän aikuisetkin silloin tällöin saada uusia kivoja juttuja, enkä näe siinä mitään pahaa!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen