Jouluinen koti

Kotonamme alkaa hiljalleen näyttää jo jouluiselta ja koristeet ovat kyllä tuoneet mukanaan joulufiiliksen. Koristelimme "yhdessä" Ennin kanssa tytölle oman pienen joulukuusen ja kuusenkoristeet olivat kyllä tytön mielestä tosi mielenkiintoisia. Ensi vuonna koristelu tulee todennäköisesti olemaan helpompaa ja antoisampaa kaikille osapuolille, mutta kyllä Enni jo nyt tykkää katsella ja osoitella koristeltua pikkukuustaan. Muutkin joulukoristeet ovat saaneet huomiota osakseen ja kodista on niiden myötä yhtäkkiä tullut tytölle paljon jännempi ympäristö.




Yksi lempijoulukoristeistani on jouluinen maisema, johon saa perinteisen valon tai vaihtoehtoisesti väriä vaihtavat ledit päälle. Sain sen mieheltäni melkein 10 vuotta sitten ja koriste toimii edelleen moitteettomasti - aika harvinaista valoja sisältävälle joulukoristeelle. Enni tykkäsi katsella väriä vaihtavia ledivaloja jo viime jouluna ollessaan noin kuukauden ikäinen ja tänä jouluna valot ovat vieläkin kiinnostavampia. Tyttö tykkäisi myös hirveästi tutkia joulumaisemaa ihan kosketusetäisyydeltä, mutta hänen kosketuksensa on vielä sen verran jämäkkä, että tarkempi tutustuminen jätetään ensi vuoteen. Onneksi pelkkä maiseman osoittelukin on vielä yleensä ihan hauska leikki.



Meiltä löytyy muitakin jouluisia valokoristeita, kuten Siriuksen moderni metallinen valokuusi. Se on mielestäni ihanan hillitty ja tyylikäs joulukoriste, joka kuitenkin on samalla lämmin ja kotoinen. Valot saa helposti päälle ja pois kuusen tyven lähellä olevasta valokatkaisijasta; joskus joulukoristeiden valojen säätäminen on tosi hankalaa ja pitää ottaa koko töpseli irti seinästä että valot saa pois. Haaveilen kyllä itse siitä, että kaikki jouluvalomme olisivat joskus tulevaisuudessa johdottomia ja niitä voisi säätää vaikka kaukosäätimellä haluamallaan tavalla. Se helpottaisi myös koristeiden sijoittamista kotiin kun ei tarvitsisi miettiä, missä lähin pistorasia sijaitsee ja ylettyykö johto siihen. Pienen lapsen kanssa johdot ovat muutenkin hankalia kotona.



Joulutortut ja glögi kuuluvat myös olennaisesti joulun tunnelmaan ja olemme ehtineet maistella molempia kotona jo tänäkin jouluna. Kuuma glögi maistuu erityisen hyvältä silloin kun ulkona on kylmä ja tuuli tuivertaa (mitä tässä viime viikkoina onkin riittänyt) ja joulutortut maistuvat käytännössä kaikille. Torttuja on myös ihanan helppo tehdä kun torttutaikinalevyt ja luumuhillon saa ostaa valmiina. Uunituoreet joulutortut hakkaavat mielestäni lähes aina kaupan valmistortut, vaikka valmistaikinasta ja -hillosta ovatkin valmistettuja. Kun valmiiden torttujen päälle ripottelee vielä tomusokeria torttujen hiukan jäähdyttyä on lopputulos yllättävänkin tyylikkään näköinen niin helpoksi kotileipomukseksi.



Vietämme tämänkin joulun pyhät enemmän kylässä kuin kotona, mutta on koristeista paljon iloa jo ennen jouluakin. Oikeastaan ne ovat jollain tavalla jopa kivempia nimenomaan joulun odotuksen aikaan, sillä ne muistuttavat pian koittavasta juhlasta ja piristävät arkea. Ehkä hienoin joulukoristeemme tänä vuonna on Ennin hoitopaikassa "tekemä" joulutonttu. Tonttu on tehty punaiseksi väritetystä vessapaperirullasta, johon on liimattu naama ja hattu. Aika kiva idea kotona askarreltavaksi helpoksi joulukoristeeksi isommillekin lapsille, pitää ehkä Ennin kanssa tehdä tälle tontulle kavereita tulevina vuosina.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen