Joululahjaideoita vauvasta vaariin

Jouluaatto lähestyy uhkaavasti ja sen myötä paine löytää lahjoja laitettavaksi kuusen alle. Olen itse tänä vuonna varautunut jouluun jotenkin tosi huonosti, en ole edes saanut vielä jouluvaloja parvekkeelle. Joululahjatkin ovat hankkimatta ja siitä inspiroituneena ajattelin tänään kirjoittaa lahjaideoista eri ikäisille henkilöille. Itse ainakin tykkään lukea muiden keksimiä lahjavinkkejä, niistä voi helposti poimia ideoita itselleenkin ja saada tuoreita vaihtoehtoja omiin ostoksiin.


Vauvalle: unipussi tai unipesä
Vauvalle on sinänsä helppo ostaa lahja, sillä esimerkiksi perusvaatteille (body tai yöpuku) tulee aina käyttöä. Vauvanvaatteet on myös kätevästi merkattu paitsi koon myös viitteellisen iän mukaan, eli omakohtaista kokemusta ei vaatteista tarvitse edes olla. Valitsin omaksi lahjavinkiksi kuitenkin jotain vähän mielikuvituksellisempaa ja sellaista, josta ainakin meillä on ollut paljon iloa - Ennillä oli pienempänä sekä unipussi että unipesä ja hän nukkui hyvin molemmissa. Unipussi pitää vauvan kätevästi lämpimänä ilman peittoshowta ja unipesässä pieni vauva pysyy aika pitkään korkeiden laitojen ansiosta turvassa ja paikoillaan.
Taaperolle: kävelyauto
Enni sai 1-vuotislahjaksi kaksikin kävelyautoa ja ne ovat olleet siitä lähtien kovassa käytössä. Kävelyautosta on hurjasti iloa taaperoikäiselle, varsinkin jos autosta lähtee jonkinlaista musiikkia ja siinä on käänneltäviä vipuja ja erilaisia nappuloita. Myös avautuva takakontti on monelle taaperolle hauska lisä. Kävelyauton käyttöikä voi olla pitkäkin, eli vähän isompi sijoitus todennäköisesti maksaa kyllä itsensä takaisin.
Teinitytölle: meikit
Ehkä vähän stereotyyppistä, mutta kyllä suurin osa teinitytöistä tykkää erilaisista meikkituotteista. Teininä haetaan omaa tyyliä ja usein halutaan kokeilla monenlaisia vaihtoehtoja; siispä esimerkiksi luomiväripaletti, jossa on paljon värivaihtoehtoja voisi olla aika monelle sopiva lahja meikkipuolelta.

Teinipojalle: leffaliput
Nuoret tykkäävät käydä elokuvissa kavereiden kanssa ja leffaliput todennäköisesti päätyvät teinillä kuin teinillä käyttöön. Näiden turvin voi ehkä jopa tarjota tytölle leffaillan uhraamatta mahdottomasti rahaa molempien lippuihin... Leffaliput toimivat usein lahjana vanhemmillekin, oikeastaan melkeinpä kaikki käyvät joskus katsomassa elokuvissa jotain.

Nuorelle aikuiselle: vohvelirauta
Saimme mieheni kanssa häälahjaksi vohveliraudan ja se on ollut meillä siitä lähtien kovassa käytössä. Raudalla voi tehdä perinteisten vohvelien lisäksi helposti esimerkiksi herkullisia lämpimiä leipiä, ja niitä mekin olemme loppu viimein varmaan tehneet raudalla enemmän kuin vohveleita. Nykyään netistä löytyy paljon muitakin soveltavia reseptejä vohveliraudalle, olen törmännyt esimerkiksi vohveliraudalla tehtyihin korvapuusteihin. Yllättävän monikäyttöinen ja kätevä laite siis!Puolisolle: EATFinland Helsinki 2018 -kirja
Tämä lahja toimii valitettavasti vain pääkaupunkiseudulla asuville, mutta samantapainen idea toki muuallakin vaikkapa ravintolalahjakortin muodossa. EATFinland Helsinki on kirja, jossa esitellään 12 helsinkiläistä ravintolaa. Kirjaa näissä ravintoloissa näyttämällä saa ravintolassa kaksi pääruokaa yhden hinnalla eli pääsee hieman edullisemmin tutustumaan ravintolan antiin. Tämä on tosi kiva lahjaidea puolisolle ja jos lompakko sen kestää, voi 12 ravintolasta tehdä vaikka kuukausittaisen treffi-illan - tekee ihan hyvää esimerkiksi pienten lasten vanhemmille!


Ystävälle: teatteriliput
Aikuisena sitä suosii yhä enemmän aineettomia lahjoja ja teatterilippujen - tai muiden lippujen - antaminen on hyvä keino edistää yhteistä ajanviettoa ystävän kanssa. Tästä lahjasta on siis iloa myös itselle!

Äidille: kirja
Suurin osa ihmisistä tykkää rentoutua jouluna hyvän kirjan äärellä, ja joulun alla kirjakaupat pursuilevatkin kiinnostavia teoksia. Tässäkin lahjassa aihepiirin voi valita helposti lahjan saajan näköiseksi, Finlandia-voittajat ovat usein helppo ja varma valinta jos ei tunne lahjan saajan makua niin hyvin.

Isälle: aktiivisuusranneke
Aktiivisuusrannekkeet ovat hauskoja ja monikäyttöisiä, ja niillä tulee pienellä kynnyksellä seurattua edes vähän omia liikuntatottumuksia. Jokaiselle tekee hyvää välillä nousta sohvalta ja kerryttää päivän askelia - aktiivisuusrannekkeen kanssa hommassa pysyy paremmin mukana ja se voi olla kiinnostavampaa.

Isovanhemmille: kuvakalenteri
Olen itse jo monena vuonna tehnyt isovanhemmilleni Ifolorin tms. kuvakalenterin erilaisista itse otetuista valokuvista. Isovanhemmilla yleensä on kaikkea tavaraa jo niin paljon, että tuntuu mielekkäämmältä hankkia heille jotain henkilökohtaista ja käytännöllistä. Seinäkalenteria tarvitsevat kaikki ja kuvien aihepiiriä on helppo tuunata halutunlaiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuinka minä pääsin lääkikseen

Vaunukävelyt Emmaljunga Super Viking -yhdistelmävaunuilla

Ensimmäinen kosketus lääkärin työelämään; amanuenssuuri sairaalassa