Isien suunnittelemaa ruokaa - TwoDads ja meidän aamupalat

BLOGIYHTEISTYÖ: TwoDads

Meidän aamu- ja iltapalat koostuvat aika pitkälle samoista osista joka kerta; puuro, leipä, jugurtti, hedelmät, karjalanpiirakat ja murot luovat pohjan melkein jokaiselle aamu- ja iltapalalle. Kaikkea on harvoin samaan aikaan tarjolla ja tietysti silloin tällöin on muutakin (esim. banaanilettuja jos jaksaa panostaa), mutta näitä perusaineksia meiltä löytyy kotoa käytännössä aina. Murojen osalta kaapistamme on jo pidempään löytynyt TwoDads-merkkisiä täysjyvämuroja, tarkemmin Kaurapuhkuja, jotka maistuvat hyvin niin Ennille kuin meille aikuisillekin. TwoDadsin ottaessa yhteyttä lähdin siis innoissani blogiyhteistyöhön mukaan, sillä muihin firman tuotteisiin en ollut ennen blogiyhteistyötä päässyt tutustumaan.



Blogiyhteistyön myötä pääsimme siis tutustumaan koko TwoDadsin tuoteperheeseen*, jota esittelen kohta alla tarkemmin. TwoDads on pieni suomalainen yritys, joka on nimensä mukaan perustettu kahden isin toimesta. Tuotteet on kehitelty yhteistyössä elintarviketiede- ja ravitsemustutkijoiden sekä lääkärien ja varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden kanssa. Yrityksen perustajat, kaksi isää Tino Singh ja Sami Kuusisto, kertovat perustaneensa yrityksen koska halusivat omien lastensa syövän terveellisesti, mutta kaupan hyllyiltä löytyi tähän yllättävän vähän vaihtoehtoja. Firman tuotteet ovatkin hieman terveellisempiä moniin kilpailijoihin verrattuna ja raaka-aineet ovat pitkälti peräisin lähialueilta; muroissa käytetty vilja tulee suomalaisilta ja ruotsalaisilta maatiloilta ja yrityksen mehut ja smoothiet valmistetaan kuopiolaisella mehustamolla.


Pakettien ulkonäkö on mielestäni raikas ja onnistunut. Ulkonäköä tärkeämpää on tietysti sisältö, joka sekin toimii omasta mielestäni oikein hyvin. TwoDads-muroja löytyy 4+1 erilaista vaihtoehtoa: Kaurapuhku-täysjyvämurot, Ruispuhku-täysjyvämurot, AppleBoom-omenamurot ja CacaoBoom-banaanikaakaomurot sekä lisäksi Kaurapuhkut luomuna. Kaikille muroille on myönnetty sydänmerkki, joka kertoo murojen olevan omassa tuoteryhmässään terveellisimmästä päästä. Ruispuhku-murojen kuiva-aineiden täysjyväpitoisuus on jopa 89% ja Kaurapuhku-murot ovat vegaanisia. Kaikissa muroissa on kuitenkin hieman lisättyä sokeria, eli ihan perheen pienimmille ne eivät ole paras vaihtoehto. Lisätyn sokerin määrä on kuitenkin hyvin pieni ja taaperoiässä täyden nollalinjan pitäminen alkaa olla jo haastavaa ja ehkä jossain määrin turhaakin. Muroja ei myöskään syödä kovin isoja määriä kerrallaan tai välttämättä edes joka päivä, eli niistä tuleva sokerin määrä on kokonaisuudessaan aika pieni. Kuitujen määrä muroissa on oikein hyvä.

Ennin suosikiksi TwoDadsin muroista nousivat AppleBoom-omenamurot, jotka kieltämättä omaan suuhun maistuvat aika makeilta. TwoDadsin mukaan kyseisissä muroissa on kuitenkin sokeria n. 63% vähemmän kuin vastaavissa tuotteissa ja ravintokuitua on näissäkin hyvä määrä. Itse tykkään muroista edelleen eniten Kaurapuhkuista, joskin myös Ruispuhkut olivat mielestäni tosi hyviä.



Murojen lisäksi saimme testattavaksi TwoDadsin pillimehuja ja smoothieita. Mehuja emme ole vielä ylipäänsä Ennille antaneet, eli niiden osalta testasin tuotteita itse. TwoDads-mehuja löytyy viittä eri makua: Hippamehu (mansikka ja herukka), Jekkumehu (omena ja mango), Pomppumehu (omena ja päärynä), Temppumehu (mansikka ja kiiwi) sekä luomu vadelmamehu. Tykkäsin näistä itse eniten luomu vadelmamehusta ja omena-mango-mehusta, mutta kaikki olivat kyllä herkullisia (Pomppumehua meillä ei testissä ollut). Emme oikeastaan ikinä itse osta kotiin mehuja ja oli kyllä kivaa kun jääkaapissa olikin yhtäkkiä vaikka minkä makuisia herkkumehuja. Ja ovathan tällaiset pillimehut varmasti tosi käteviä pitää vaikka laukussa mukana sitten vähän isommille lapsille. Kaikissa TwoDads-mehuissa on 30% vähemmän sokeria kuin vastaavissa tuotteissa ja mehujen valmistuksessa on käytetty vain luontaisia aromeja ja värejä.



Saimme testattavaksi myös yhden TwoDadsin smoothien, jonka makuna oli mango-päärynä. Tätä annoin Enninkin maistaa ja tyttö kyllä tykkäsi siitä - joskin hän nykyään pitää smoothieita enemmän "vauvojen ruokana" eikä välitä niistä kovin paljon ylipäänsä. Join itse tytön kesken jättämän smoothien tyytyväisenä loppuun ja tätä voisin kyllä ehdottomasti harkita ostavani myöhemminkin ihan itselleni. Mango-päärynä makuyhdistelmänä on ihan oma suosikkini ja välipalasmoothiet ovat tosi käteviä pitää mukana vaikkapa pidemmän koulupäivän aikana. Myös smoothiessa on 30% vähemmän sokeria kuin vastaavissa tuotteissa ja niissä on mukana vain hedelmän oma sokeri (joskin osa tiivisteenä). Terveellinen vaihtoehto joka tapauksessa ja valmistettu tosiaan Suomessa - sekin on iso plussa ostopäätöksiä tehdessä.


* Twodads-tuotteet saatu blogin kautta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen