Päiväni kuvina

Törmäsin tässä yksi päivä hauskaan postausideaan nettiä selaillessani - ota kuva päivästäsi tunnin välein ja kerro lyhyesti, mitä kuvissa tapahtuu. Päätin tarttua ideaan, eli tässä blogitekstissä esittelen teille yhden aika tavanomaisen päiväni sisällön tunnin välein otettujen kuvien avulla. Otin ensimmäisen kuvan herättyäni klo 7 aamulla ja viimeisen nukkumaan mennessä klo 21 illalla. Yhteensä kuvia tuli siis otettua 15 kpl. Luonnollisesti jokainen kuva ei ole otettu ihan tasatunnin lyömällä, mutta niillä nurkilla kuitenkin. Tervetuloa mukaan päivääni parin viikon takaa, toivottavasti postausta on yhtä hauska lukea kuin sitä oli tehdä!


Klo 7: päivä alkaa hampaiden harjauksella
Jokainen päiväni alkaa hampaiden harjauksella. Aloitetaan postaus heti pienellä tietoiskulla; aikuisen tulisi aina harjata hampaansa noudattaen "kolmen kakkosen sääntöä". Tämä tarkoittaa hampaiden harjausta kahdesti päivässä (aamulla ja illalla), kaksi minuuttia kerrallaan ja käyttäen 2 cm hammastahnaa.



Klo 8: aamupuuro
Aamupuuron keittäminen on tullut meille tavaksi kun Ennikin on oppinut sitä syömään. Kaurapuuro valmistuu nopeasti ja maistuu aikuisillekin. Lämpimällä aamupalalla on kiva aloittaa päivä varsinkin näin kelien viiletessä.



Klo 9: matkalla hoitopaikkaan
Aamutouhujen jälkeen vein Ennin hoitoon, keli oli aika syksyinen. Pieni sade ei onneksi haitannut matkarattaissakaan, sillä meillä on niihin hyvä sadesuoja. Äiti toki vähän kastui, mutta eipä minua ole sokerista tehty. Kävelymatka hoitopaikkaan on ihanan lyhyt, noin 10 minuuttia, eli se ei talvellakaan todennäköisesti muodostu ongelmaksi.



Klo 10: koulupäivä alkaa
Ennin jäätyä hoitoon pääsin itse aloittamaan koulupäiväni. Opetukset olivat kuvauspäivänä Jorvin sairaalassa, joka on tullut itselleni tutuksi mm. synnytyksen yhteydessä. Kiva paikka, vähän nostalginen olo tuli nytkin kun kävelin opetukseen synnytysosaston ohi.



Klo 11: päivän ensimmäinen opetus
Ensimmäisen oppitunnin aiheena oli aseptiikka. Harjoittelimme mm. kirurgista käsienpesua ja käsien oikeaoppista desinfektiota. Samoin opettelimme pukemaan kumihanskoja steriilisti. Kuvasta näkee, että omassa kirurgisessa käsienpesussa on vielä parantamisen varaa; toki harjoituksessa pesin käsiä vain pari minuuttia kun oikeasti ennen leikkausta niitä pestään vähintään viisi minuuttia (+ vähintään 3 min desinfektio). UV-valon alla kynsien ympärillä näkyy desinfektioainetta, joka käsienpesulla olisi pitänyt saada pois.



Klo 12: lounas
Jorvin Raviolin lounas oli hurjan hyvä, ruokana oli lohipastaa. Leipäkin oli niin tuoretta, että se oli vielä ihan lämmintä. Näillä eväillä jaksoi pitkälle iltapäivään.



Klo 13: päivän toinen opetus
Toisen oppitunnin aiheena oli akuutin vatsapotilaan tutkiminen. Pääsimme haastattelemaan ja tutkimaan paria potilasta, jonka jälkeen keskustelimme tapauksista ryhmässä. Potilasopetukset ovat aina tosi kiinnostavia ja opettavaisia, ja niiden kautta oppii yllättävän paljon ihan teoriaakin.



Klo 14: hakemaan Enniä hoidosta
Ihana syksyinen sadekeli jatkui kun suuntana oli bussi sairaalasta Ennin hoitopaikkaan. Bussissa ehti vähän lueskella uutisia ja miettiä, mitä kuvia valitsisi tähän postaukseen. Enni oli hurjan iloinen hakiessani häntä hoidosta kuten tavallista, ja oli ihana nähdä tyttö koulupäivän jälkeen. Hoitopaikasta kävelimme kotiin, onneksi rattaiden sadesuoja suojasi Ennin hyvin vaikka äiti taas vähän kastuikin. Matkalla ostimme myös kaupasta viinirypäleitä iltaa varten.



Klo 15: kotona
Kotiin päästyämme ensimmäinen ohjelmanumero oli, kuten tavallista, imetyshetki. Hoitopäivän jälkeen Enni selvästi aina kaipaa läheisyyttä ja vaikka nälkä ei juuri sillä hetkellä olisikaan, tuo rinnalle pääseminen turvaa ja rauhaa sekä tytölle että äidille. Mitä pidempi koulupäivä on ollut, sitä enemmän maitoa tässä vaiheessa tulee; riippuen toki vähän siitäkin, onko rintapumppu ollut repussa mukana. Yksi päivän parhaista hetkistä.



Klo 16: leikkiä Ennin kanssa
Ruokailun jälkeen siirryimme Ennin kanssa leikkimään lastenhuoneeseen. Meno oli hurja ja tyttö oli innoissaan päästessään hoitopäivän jälkeen leikkimään omilla leluilla. Pehmolelut saivat kyytiä ja Enni tykkäsi kuunnella kun luin hänelle loruja ja pieniä tarinoita satukirjasta.



Klo 17: ystäviä kylään
Viiden jälkeen meille tuli käymään neljä hyvää ystävääni ja aloitimme illan perinteisellä salaatti + leipä -menulla. Olin ehtinyt kattaa lautaset jo edellisen päivän iltana kun tiesin, että päivän ohjelma tulisi olemaan aika tiukka. Onneksi hyvien ystävien kanssa ei toisaalta kaiken tarvitsekaan olla tip top vaan aikaa voi viettää rennommissakin merkeissä.



Klo 18: leikkiä Ennin kanssa
Ruokailun lomassa leikimme kaikki vuorotellen Ennin kanssa olohuoneen lattialla ja tyttö levitti innoissaan lelunsa pitkin poikin esitellessään vieraille uusia temppujaan. Enni tykkää yleisesti vieraista tosi paljon ja ystäväni hän jo tunteekin ihan hyvin, eli iltapäivä oli tytölle hauska ja jännittävä. Vaihtelu aina virkistää. Äitikin sai pientä lepoa hetkittäin kun oli ylimääräisiä käsipareja leikittämässä ja hoitamassa tyttöä.



Klo 19: herkuttelua yhdessä
Terveellisen salaattiosuuden jälkeen oli vuorossa vieläkin perinteisempi jälkiruoka: mudcake, kermavaahto ja vadelmat. Tämä kombo on täysin pettämätön ja olemme jo vuosien ajan syöneet aina saman jälkiruuan tavatessamme.



Klo 20: Enni miehen kanssa nukkumaan
Kahdeksan jälkeen ystävät lähtivät kotiin ja Enni meni nukkumaan miehen kanssa. Minulle jäi siis hetki omaa aikaa, jonka käytin blogin kirjoitteluun ja kouluhommien tekemiseen. Olemme nyt pari viikkoa tehneet iltatoimet siten, että mies nukuttaa Ennin minun imetettyä hänet olohuoneessa. Enni on hyväksynyt tämän toimintatavan ihan hyvin, miehen on välillä jopa helpompi nukuttaa tyttö kun paidan alla ei tuoksu yöpala.



Klo 21: nukkumaan
Yhdeksän jälkeen menin itsekin sänkyyn ja nukahdin aika nopeasti pienen tuhisevan tytön viereen. Pitkä päivä pulkassa, onneksi seuraavana päivänä olikin ihan vapaata!

Kommentit

  1. Hei, taidan varastaa tämän idean omaan käyttööni! Teidän päivä kuulosti aika mukavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varasta ihmeessä, tämä oli tosi hauska postaus tehdä! Jään seuraamaan, miltä teidän valokuvattu päivä tulee näyttämään, mukavaa syksyä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen