1-vuotissynttäreiden juhlasuunnittelua

Vauvan täyttäessä vuoden löytävät vanhemmat itsensä ihan uudesta tilanteesta (ainakin esikoisen kohdalla); pitäisi järjestää syntymäpäiväjuhlat omalle lapselle. Me olimme miehen kanssa aluksi vähän hämmentyneitä koko tilanteesta - keitä juhliin pitäisi kutsua, millaisia ruokia olisi hyvä tarjota vauvasynttäreillä ja miten laittaa koti juhlakuntoon. Loppujen lopuksi koitimme ottaa asiasta mahdollisimman vähän stressiä ja järjestää itsemme näköiset juhlat.

1-vuotisjuhlia suunnitellessa ei kovin paljon voi vielä ottaa päivänsankarin omia toiveita huomioon. Tulevina vuosina toivoisin, että voimme suunnitella Ennin kanssa hänen synttäreitään yhdessä ja tyttö saa itse toivoa ja ehdottaa juttuja. Tänä vuonna juhlat tulevat olemaan vielä aika lailla äidin kädenjälkeä. Pidämme Ennin synttärijuhlat parin viikon päästä ihan meillä kotona. Valmistelut ovat alkaneet, mutta aika kevyesti vielä tässä vaiheessa. Olen keskittynyt toistaiseksi lähinnä suunnittelupuoleen, toteutuspuoli on sitten edessä alkaen ensi viikolta. Toki jonkinlaista siistimistä ja järjestelemistä tulevia synttäreitäkin ajatellen on jo ehditty tehdä. Ostimme viime viikolla esimerkiksi kaksi uutta mattoa, jotka hankittiin osittain juhlien takia juuri nyt, vaikka mattojen ostamista olikin ehditty harkita ja suunnitella jo useita kuukausia.

Olohuoneen uusi matto (Ikea - Alhede 160x240 cm, luonnonvalkoinen)


Hankintoja ihan pelkkiä synttäreitä varten olen tähän mennessä ehtinyt tehdä tasan yhden: ostin Ikeasta paketin vaaleanpunaisia lautasliinoja. Niillä ei valitettavasti vielä kovin pitkälle valmisteluissa päästä. Pelkän ruokailunkin osalta pitäisi vielä miettiä, mitä tarjotaan, mitkä astiat otetaan käyttöön ja missä vieraat syövät. Tarjoilujen suhteen olen googlaillut vaikka mitä. Vauvasynttäreille löytyy netistä paljon kivoja reseptejä, joita pienimmätkin osallistujat voivat turvallisesti syödä. Luulen kuitenkin, että meillä vauvoille sopivat ruuat painottuvat enemmän tuoreista hedelmistä tehtyihin viritelmiin kuin sokerittomiin leivonnaisiin. Aikuisille tulee ihan tavallisia juhlatarjoiluja, tällä hetkellä suunnitelmissa olisi esimerkiksi tehdä juhliin cake popseja. En ole sellaisia ennen tehnyt, mutta löysin niihin aika helpon tuntuisen reseptin; ehdin viikonloppuna jo vähän testaillakin reseptiä ja tulokset näkyvät alla. Popsit maistuivat paremmilta kuin miltä kuvassa näyttävät, ja harjoittelukerrasta sai hyviä vinkkejä varsinkin koristeluvaiheeseen - eivätköhän ne onnistu ihan mallikkaasti sitten H-hetkelläkin.

Harjoittelu-popseja


Erilaiset hedelmistä tehtävät "kakut" tai muut teokset tuntuvat nykyään olevan muotia lasten juhlissa. Ne ovatkin tosi hyviä varsinkin pienille vauvoille ja taaperoille, joiden olisi hyvä saada ruuasta mahdollisimman vähän lisättyä sokeria ja suolaa. Hedelmät ovat ihan sellaisenaankin hyvänmakuisia ja lasten mieleen, ja niiden käytössä rajana on oikeastaan vain mielikuvitus. Liitin alle muutamia inspiraatiokuvia netistä, saa nähdä saammeko Ennin juhliin mitään samantyylistäkään luotua. Viinirypäleet ja marjat voisivat ainakin olla monikäyttöisiä erilaisissa kyhäelmissä, tuoreiden marjojen saatavuus voi tosin marraskuun lopulla olla jo aika heikkoa. Vesimeloni, omena ja banaani voisivat myös toimia lasten juhlaherkuissa hyvin...

Kuva: Google

Kuva: Google (SimplifyLiveLove.com)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen