Kesäkuun sisustusidea: uusilla tekstiileillä ja väreillä piristystä arkeen

Kotimme olohuone ja parveke ovat tässä touko-kesäkuun aikana saaneet hieman uutta ilmettä uusien tekstiilihankintojen kautta. Aika pienillä jutuilla saa loppujen lopuksi muutettua sisustuksen tunnelmaa paljon, sillä ei uusia tekstiilejä lopulta tullut kuin neljä: olohuoneen sivuverho + 2 sohvatyynyä ja parvekkeelle kaitaliina. Uusien tekstiilien värimaailma on musta-keltainen-valkoinen, ja ne ovat raikastaneet kodin ilmettä ihanasti. Kaitaliinan ostin itse ja verhon + sohvatyynyt sain nimpparilahjaksi vanhemmiltani.


Olen jotenkin viime aikoina tykästynyt keltaiseen väriin niin sisustuksessa kuin vaatteissakin (lähinnä Ennin vaatteissa). Keltainen on värinä sellainen, että siitä löytyy hurjan paljon erilaisia sävyjä - itse tykkään eniten raikkaasta sitruunankeltaisesta tai pehmeästä pastellisävystä. Lahjaksi saamani sohvatyynyt edustavat ensiksi mainittua raikasta sitruunankeltaista; tyynyjen kangas on Marimekon Pikkulokki keltaisena. Sävy on mielestäni ihanan pirteä ja kaunis ja se on helppo yhdistää valkoiseen ja mustaan kontrastivärinä. Pikkulokki kuosina miellyttää omaa silmää, sillä se on sopivan yksinkertainen, muttei kuitenkaan ihan pelkkää raitaa tai palloja. Hillityn moderni siis.


Olohuoneen uusi sivuverho on myös Marimekon Lokki-kankaasta, mutta siinä kuvion väri on musta eikä keltainen ja raita on paksumpi kuin tyynyissä. Verho sopii kauniisti sohvatyynyihin ja antaa mielestäni huoneelle ryhtiä ihan eri tavalla kuin vanha sivuverhomme. Alla näkyvät kuvat sekä vanhasta vaaleanruskeasta verhostamme että uudesta mustavalkoisesta verhosta. Uuden Marimekon verhon kanssa myös nurkan lattian siivous on helpompaa, sillä tämä verho ei edellisen tapaan laahaa maahan asti.

Vanha sivuverho...


...ja uusi sivuverho.


Parvekkeen uusi kaitaliina on musta Finlaysonin klassikko Coronna. Keittiöpyyhkeemme olivatkin jo valmiiksi samaa Coronna-kuosia, joskin ne ovat väriltään sitruunankeltaiset - eli sopivat värin puolesta kivasti yhteen uusien Marimekon sohvatyynyjen kanssa. Musta kaitaliina sopii kauniisti valkoiselle parvekepöydällemme ja se teki parvekkeesta heti jotenkin laitetumman näköisen. Ostin parvekkeelle myös runkolaventelin, joka näyttää kivalta ja tuoksuu hyvältä. Laventeli tarvitsee kuulemma paljon aurinkoa, eli parvekkeemme pitäisi olosuhteiden puolesta olla sille oikein hyvä kasvupaikka. Kunhan säät vaan jatkuisivat yhtä kauniina kuin toukokuun aikana.





Parvekkeen sisustusprojekti jatkuu muutenkin tänä kesänä. Olemme mieheni kanssa miettineet paljon, miten parvekkeesta saisi viihtyisämmän ja käytännöllisemmän Enninkin kanssa. Paljon auttoi jo ihan se, että parvekkeen lattialta raivasi kaiken ylimääräisen pois näkyvistä ja siivosi samalla roskat pois. Parvekkeeltamme löytyy tällä hetkellä ruokapöytä, pari tuolia, kaksi säilytyspenkkiä, säilytyskuutio, pieni pöytä, korkea kaappi ja Ennin vesilelu. Hankintalistalla taas on ainakin jonkinlainen koko parvekkeen kattava puulaatoitus (jolloin siellä olisi mukavampi kulkea ilman sukkia), pehmusteita tai tyynyjä säilytyspenkkien päälle ja lisää tuoleja. Parvekkeemme on kooltaan aika iso, noin 10 neliötä, eli sitä voi jo ihan sisustaa useammilla huonekaluilla. Tarkempaa järjestystä emme tavaroiden osalta ole vielä päättäneet, mutta projekti on jo osoittautunut ihan mukavaksi pelkän suunnittelunkin osalta. Ennin mentyä nukkumaan on ollut tosi mukavaa istua lämpimälle parvekkeelle juttelemaan ja nauttimaan hetkestä ihan aikuisten kesken.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen