2-vuotiaan uusi talvihaalari

Viime talvena Ennillä oli käytössä Reimatecin ihana Nuoska-haalari ja tänä talvena olemme luottaneet samaan tuttuun merkkiin. Ostin jo syksyllä Ennille käytetyn Reimatecin talvihaalarin koossa 86 cm, mutta marraskuussa totesin, että talven kylmimmille kuukausille olisi kuitenkin kiva saada vähän lämpimämpi haalari. 86-senttinen haalari alkoi myös jo tuossa vaiheessa olla vähän lyhyt lahkeista, mikä on hieman huono ominaisuus haalarille, jolla kahlataan syvässä lumessa ja loskassa. Niinpä päädyin hommaamaan Ennille uuden Reimatecin haalarin, joka vastaisi toiveita ja tarpeita vähän paremmin.



Tilasin Ennin uuden talvihaalarin Reiman Black Friday -tarjouksista ja yli kuukauden odottelun jälkeen haalari vihdoin löysi tiensä meille asti vuodenvaihteen aikoihin. Onneksi oli se toinen haalari olemassa odotteluaikana. Uusi haalari on malliltaan Reimatec Louna, Cranberry Pink ja kooltaan 92 cm. Se on nätin karvahuppunsa kanssa itse asiassa aika saman näköinen kuin Ennin viime talven Reimatec-haalari, ja myös vedenpitävyys yms. ominaisuudet ovat aika samaa luokkaa. Tärkein ominaisuus, jota katsoin, eli haalarin vesipilariarvo on tässä Lounassa vähintään 12 000 mm, mikä tulee kyllä tarpeeseen kun seuraa taaperon touhuja leikkipuistossa vesilätäköiden tai märän lumen kanssa. Takamuksen paksumpi vanukerros on myös kiva lisä usein maassa istuvalle pikkutytölle.

Reimatec Louna -talvihaalarin ominaisuudet Reiman sivujen mukaan.


Olemme ehtineet käyttää uutta talvihaalaria nyt parin viikon ajan ja se on tuntunut käytössä oikein hyvältä valinnalta. Kertaakaan ei ole tullut kylmä eivätkä alla olevat vaatteet ole kertaakaan kastuneet. Ennin on ollut helppo liikkua haalarin kanssa ja kokokin on ollut aika sopiva - hihat ovat ehkä tytölle vielä vähän liian pitkät, mutta lahkeet juuri sopivan pituiset. Ja ovat ne hihatkin pysyneet hyvin ylhäällä kunhan rukkaset ovat hyvin kädessä. Paksu huppu on ollut meillä tosi paljon käytössä ja se on suojannut hyvin viimalta ja niskaan menevältä lumelta. Ennin on ollut helppo liikkua haalarin kanssa ja sen pukeminen on ollut helppoa pitkän vetoketjun ansiosta.



Ulkoilu Ennin kanssa on ollut tänä talvena ihan erilaista kuin viime vuonna, jolloin tyttö ei vielä liikkunut paljon tai ainakaan kovin nopeasti. Nykyään saa olla paljon tarkempi ettei hän yhtäkkiä juokse autotielle tai muiden ihmisten eteen. Iso muutos on tapahtunut myös siinä, että hän osaa nyt näyttää mielipiteensä paljon paremmin ja ”kertoo” kyllä heti jos joku suunnitelma ei häntä miellytä. Onneksi nyt on hyvä vedenpitävä haalari jos itkupotkuraivari osuu vesilätäkön kohdalle!


Kaiken kaikkiaan Ennin kanssa on tietenkin paljon mielekkäämpää ulkoilla ja liikkua nyt kun tyttö on jo isompi. Hän kyselee tällä hetkellä paljon kaikesta maan ja taivaan välillä ja ulkoillessa tuleekin juteltua tosi paljon ja mietittyä usein asioita itsekin uudelta kantilta (vähän aikaa sitten mietimme esimerkiksi miksi varikset tai talitiaiset eivät lennä talveksi etelään vaikka peipposet lentävät). Aika usein ulkoilumme ovat lähinnä kävelyitä lähialueella, ja nyt lumisilla keleillä tyttö tykkää myös istua tai maata pulkassa ja aina välillä hypätä ylös tutkimaan ympäristöä. Olemme myös tehneet paljon lumikakkuja läheisessä puistossa ja laskeneet pulkalla pieniä mäkiä. Suojakelillä Enni tykkää tehdä lumipalloja (tai lähinnä tuoda lunta äidille, joka tekee pallot) ja hoidossa lapset ovat tehneet hienoja lumiukkoja ja -eläimiä.



Talvi on kivaa aikaa ulkoilla pienen, innokkaan taaperon kanssa ja varsinkin pakkaskelit ovat myös vaatteiden kannalta kivoja kun lumi on kuivaa. Usein pysähtelevän lapsen kanssa omat vaatteet ovat välillä joutuneet aikamoiseen testiin kylmimpinä päivinä ja onkin tullut todettua, että ehkä sitä joskus voisi itsellekin ostaa vähän lämpimämmät kengät ja kunnolliset toppahousut. Onneksi kerrospukeutuminen auttaa myös aikuisia ja tekeehän se raitis ilma tosi hyvää kylmästä huolimatta. Toivottavasti kivat talviulkoilukelit vielä jatkuvat ja se aurinkokin alkaisi näkyä päivän aikana vähän enemmän niin olisi mukavampi lähteä reippailemaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman paras raparperipiirakka

Vauvan kanssa Hoplopissa

Kuinka minä pääsin lääkikseen